Discutie intre Ponta si Basescu despre absenta lui Antonescu de la Cotroceni

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 18:27

   

Discutie intre Ponta si Basescu despre absenta lui Antonescu de la Cotroceni
Presedintele Traian Basescu a avut miercuri o scurta discutie relaxata cu premierul Victor Ponta dupa depunerea juramantului de catre noul ministru al Economiei, pe tema absentei presedintelui Senatului, Crin Antonescu, de la ceremonie.

Noul ministru al Economiei, Andrei Gerea, a depus miercuri juramantul de investitura in functie, in fata presedintelui Basescu, in cadrul unei ceremonii care a durat cateva minute.

La final, presedintele Basescu a sustinut un discurs scurt, care a durat mai putin de un minut, iar apoi a dat mana cu membrii Cabinetului Victor Ponta. Seful statului a avut cateva schimburi de replici cu ministrii Eugen Nicolaescu (Sanatate), Radu Stroe (Interne) si Daniel Chitoiu (Finante).

Crin Antonescu nu a fost invitat la Cotroceni pentru depunerea juramantului de catre Gerea

La iesirea din sala de ceremonie, premierul Ponta si presedintele Basescu au discutat pe un ton relaxat despre absenta lui Crin Antonescu de la ceremonie.

La ceremonia de investitura au participat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, membri ai Guvernului, precum si consilieri ai presedintelui Traian Basescu. Potrivit unor surse liberale, presedintele Senatului ar fi lipsit de la ceremonie pentru ca nu a primit o invitatie oficiala din partea Administratiei Prezidentiale.

Pe de alta parte, Valeriu Zgonea a spus ca a fost invitat la eveniment prin "canalele oficiale de comunicare".

Gerea a depus juramantul: Este oficial noul ministru al Economiei - ce i-a transmis Basescu

"Am fost informat. Este o comunicare pe canalele oficiale. Presedintia informeaza conducerea celor doua Camere cu privire la data si ora la care depune juramantul un ministru si, bineinteles, presedintele Camerei si cel al Senatului sunt obligati (...) sa fie prezenti", a precizat Zgonea.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 7691 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
maxi
rank 5
Basescu nu e "legitim" ...
Nu avem presedinte!
22 de milioane nu pot fi conduse de unul care a avut 900 000 de voturi in favoarea sa si 7 400 000 impotriva, pentru demisie!
Basescu nu reprezinta pe nimeni, doar face trafic de influentza pentru gruparea din jurul "greilor PDL: Berceanu-Videanu-Boc, uzurpa functzia de presedinte a Romaniei!@!
puiu70
rank 1
Zau?!
Bai maxi, cu m mic, ce tare esti in logica ta cacarau-pontista. Sunt mut de uimire cand constat ca tara asta are mai mult de cei doi tantalai mentionati anterior. Tu esti al treilea!
b22
rank 5
daca nu avem presedinte..la Senat..
daca nu avem presedinte..la Senat..atunci maxi si paxi vor ocupa aceasta functie.
In legatura cu invitatia la investirea ministrului..trebuie mentionat ca t-l(tontul)caCarau nu a fost invitat!!!a fost invitat presedintele de la Senat si cel de la paralamentari!!!deci cacarau se crede pe din afara!!!
Ghilotina
rank 5
si care a fost discutia !??
ca nu scrie
XXL
rank 2
Minti cu n e r u s i n a r e.
Citeste legea si te vei convinge ca e legal presedintele Romaniei. Ai numarat precum Voinea (PNL) si Anastasie. Pe mine si multe milioane asemenea , care n-am votat pentru demitere, unde ne-ai incadrat ? Ne-ai omis, de ce ? Deasemenea ai omis fraudele lui Dragnea de la referendum, si tine seama ca nu exista doar un judet unde s-au fraudat voturile. Si atunci cat ramane din cele 6 milioane de voturi pentru demitere ? Fata de milioanele de populatie cu drept de vot ? Aud ????
Turnul de observatie
rank 5
Un chirias ocupa abuziv palatul Cotroceni!
Faptul ca o parte din cetateni nu se prezinta la vot ne arata ca acestia nu sunt interesati de subiectul aflat in discutie asa ca parerea lor nu conteaza. Conteaza doar parerea celor ce voteaza. Deci avem de a face cu un individ ce se pretinde presedinte avand in spate doar 900000 votanti fata de 7400000 cati au votat pentru demitere. Actuala situatie se datoreaza cuplului de judecatori Zegrean-Aspazia Cojocaru care au impus, pentru referendum, reguli niciunde valabile in UE. Asadar chiriasul de la Cotroceni nu ne mai reprezinta. Sa binevoiasca sa evacueze locul ocupat abuziv.
sevastian
rank 1
Ba maxi,
pe tine te afecteaza schimbarea climei,numai la cap.
Ioan din Chicago
rank 5
Toate aceste ceremonii nu au valoare.
Presedintele nu este legitim, putea sa fie CCR in locul lui sau oricine.
conti
rank 5
Acest mesaj este pentru Ponta?
Sa inteleg ca este o critica adusa lui Victoras ?
XXL
rank 2
Ioane, ciocul mic.
Tu vezi ce fac parlamentarii Statelor Unite cu bugetul, ca in Romania habar n-ai de nimic. Daca n-ai ce face acolo, urmareste emisiunile cu Bianca si Slav, pentruca aici esti varza.
josprostia
rank 5
Un presedinte e legitim dupa lege
Ori Presedintele Basescu a trecut prin alegeri si referendumuri, care toate, conform legilor in vigoare, l-au confirmat si re-confirmat in functia de presedinte. Dupa postaci, ar fi altfel, dar asta n-are legatura cu legile care se aplica intr-un stat de drept.
sevastian
rank 1
I s-a adus la cunostiinta lui Viorel Ponta,
urmatorul pe lista va fi el.Nu vor mai fi primiti la Cotroceni mitomanii cleptomani.
Turnul de observatie
rank 5
Hotia salveaza Romania!
Deci Victor Viorel Ponta este cleptoman pentru ca a plagiat 80 file dintr-o lucrare ce nu ii apartinea. Pai atunci cum poate fi catalogat cel care a furat peste 80 de vapoare?
felixthecat
rank 5
Care-s alea 80?
Ceausescu a lasat vreo 400 si. Din care jumatate asteptau taierea. Si asta se intimpla acum 24 de ani. Cam care este viata unei nave comerciale astazi, ai idee?
Emigrantul-Anonim
rank 5
povestea cu vapoarele o vom auzi si peste 100 ani!
Contractele de vinzare au fost semnate de nicu' vodacaroiu'
Turnul de observatie
rank 5
Catre Emigrantul anonim...
Dragule amic emigrant, desigur ca apreciez increderea dv. in judecata de peste secol in ce priveste vapoarele, dar eu nu am rabdare chiar pana atunci. Avand in vedere rabdarea mea, destul de limitata, binevoieste atunci de afla ca vapoarele Romaniei nu au fost vandute si mai ales de Vodcaroiu. Nu nu au fost vandute ci au fost bagate in ceata. Desigur ca la o atenta analiza o vina i se va gasi si lui Vodcaroiu, dar vina sa va fi fost aceea ca va fi semnat niste documente ca primarul. Evident ca documentele cu pricina i-au fost bagate sub nas de Traian Basescu, in calitate de subsecretar de stat si ulterior, chiar de ministru al transporturilor. Spre stiinta dv, poate ca s-ar cuveni sa aflati ca un Premier nu semneaza diversele documente chiar ca primarul. Documentele cu pricina se semneaza doar dupa ce au fost contrasemnate de catre urmatorii: ministrul de Justitie pentru legalitate, ministru de finante pentru cazul in care sunt necesare anumite finantari precum si ministrul de resort. Cel mai adesea documentul este intocmit, nu de catre ministrul de resort, ci de catre secretarul de stat insarcinat cu respectivul domeniu. De abia dupa ce acestia semneaza, semneaza si Premierul. Toate aceste semnaturi incumba consecinte juridice. Cel mai putin vinovat intr-un astfel de caz este Premierul, iar cel mai vinovat este secretarul de stat sau ministrul de resort, dupa caz. Asadar, in cestiunea cu vapoarele, atat secretar de stat cat si ministru s-a aflat Traian Basescu care a semnat documente cu o dezinvoltura vecina cu inconstienta si toate aceste documente astazi sunt documente incriminatoare in dosarul Flota, care dosar deja s-a judecat si s-a lasat cu ani grei de puscarie pentru 100 de persoane considerati complici la disparitia vapoarelor. Complici ai cui? Bineinteles ca ai inculpatului principal care a organizat disparitia in ceata a vapoarelor. Cine este inculpatul principal? Palarie intr-un picior, ghici ciuperca cine-i!?!?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor