Guvernul Basescu - USL (Opinii)

Vineri, 30 Noiembrie 2012, ora 21:56
6447 citiri
Guvernul Basescu - USL (Opinii)

Nostalgici dupa vremurile cand ajungeam seara acasa fara sa ne intrebam daca a doua zi mai avem loc de munca, convinsi de ceva vreme ca tara merge intr-o directie gresita, dar fara nicio idee despre directia buna decat ca ne dorim politicieni cu obraz, ne pregatim sa intampinam cu fanfara noul guvern.

Stim ca nu va fi al nostru, cum de altfel nici tara nu mai e acasa, pentru ca ne-au plecat copiii aiurea, dar am invatat ca totul este o conventie. Mergem la vot, pleaca ai nostri - vin ai nostri, dupa vreo sase luni mostenirea ne paleste pe toti - ce pandemie de nesimtire! - si incet, dar sigur, dar cu costul imbatranirii inainte de vreme, ne dam seama ca de noi depinde totul. E mai greu si dureaza mai mult daca politicienii sunt nesimtiti, e mai usor si incredibil de departe daca sunt iubitori de neam.

Ne pregatim sa marcam al 23-lea an de libertate, si in mod incredibil, desi nu partidul unic ne este cea mai draga amintire, il dorim sub o forma evoluata: despartit de doctrine, dar unit prin dorinta de-a ne da sentimentul ca existam.

Cateva zile si incepe din nou lupta, dupa ce de-abia se va fi incheiat. Majoritatea care isi va cere, legitim, premierul, il va capata doar cu pretul unui compromis. Daca nu-l va primi de la Traian Basescu, il va avea de la presedintele interimar. Si din nou, Romania va fi privita ca ultima leprozerie, desi oamenii ei, platitorii de impozite, nu vor avea nicio vina.

Daca am strigat din toti plamanii ca regulile nu se schimba in timpul jocului, iar 7,4 milioane de romani nu au fost suficienti ca sa-l demita pe Traian Basescu, deoarece democratia inseamna respectul fata de lege, indiferent cat de nedreapta ar parea, urmarea trebuie sa fie la fel de fireasca. Glasul romanilor trebuie respectat. Iar daca cei mai multi vor opta pentru USL stiind ca asta inseamna reinstalarea lui Victor Ponta in fruntea Guvernului, ei trebuie auziti.

Oricat de subred ar fi caracterul presedintelui PSD, oricate teze de doctorat ar copia, oricat de mult ar minti, conventiile statului de drept fac o tara sa mearga inainte. Cu toata bizareria!

Exista, insa, un alt compromis la indemana politicienilor. Daca numele lui Victor Ponta va perpetua discordia, absenta numelui lui Victor Ponta poate aduce pacea. Fragila, dureroasa, imbecila, dar pace.

Singura motivatie a USL de a-l pastra pe seful PSD este ambitia de a nu ceda dorintelor lui Traian Basescu. Daca, insa, ar purcede la alta nominalizare, un om fara tinichele, circul ar avea sanse sa se transforme in menuet. Cel putin o perioada. Asa, dorinta de a face un compromis in interes national ar putea fi capitalizata la viitoarele alegeri prezidentiale. Iar partidul unic al berbecilor s-ar transforma intr-un cos cu fructe.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#nominalizare premier alegeri 2012, #Basescu nominalizare premier 2012, #alegeri parlamentare 2012 , #Victor Ponta