Guvernul i-a dat lui Basescu vila din care a fost evacuata Mioara Roman

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 16:47
10148 citiri
Guvernul i-a dat lui Basescu vila din care a fost evacuata Mioara Roman
Foto: Arhiva Administratia Prezidentiala

Guvernul a aprobat hotararea prin care vila RA-APPS din cartierul Primaverii in care a locuit pana in acest an Mioara Roman, fosta sotie a lui Petre Roman, ii este atribuita fostului presedinte Traian Basescu spre utilizare ca resedinta.

"Este vorba despre imobilul situat in strada Gogol, numarul 2, sectorul 1. (..) A fost pus la dispozitie conform legii. (...) Domnul Basescu trebuie sa agreeze. Acest imobil are aviz de natura tehnica din partea SPP. Abia acum i s-a pus la dispozitie. Este un imobil care se adauga celor deja oferite pana acum", a explicat purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota, potrivit Agerpres.

Mioara Roman a parasit recent vila din strada Gogol nr. 2, pe care o ocupa din 1990, la somatia RA-APPS, din cauza datoriilor la chirie, la care se adauga penalizarile si care depaseau 350.000 de euro.

Mioara Roman sustinea ca, din 2009, este obligata sa plateasca o chirie lunara de 6.000 de euro pentru vila din Primaverii, in conditiile in care ea traieste dintr-o pensie de 1.800 de lei. Conflictul cu RA-APPS a ajuns in instanta.

Ponta ii ofera lui Basescu o vila de protocol pentru 2,5 milioane de euro

Pe 13 ianuarie, fostul presedinte Traian Basescu a trimis Guvernului o plangere administrativa prealabila in care avertizeaza ca se va adresa instantei judecatoresti daca nu i se acorda o locuinta ca resedinta si un cabinet de lucru, spunand ca el a agreat cele doua vile din Snagov propuse, dar nu a primit raspuns.

La 7 ianuarie, Guvernul a prezentat o lista transmisa, in luna decembrie, de RA-APPS catre Traian Basescu incluzand sapte case pe care acesta sa le utilizeze ca resedinta dupa incheierea mandatului de presedinte al tarii, printre care si doua vile in Snagov, Guvernul spunand atunci ca Basescu a refuzat unele dintre case si nu a raspuns pentru altele.

Unde va locui Traian Basescu: ce case de protocol i-a propus RA-APPS

In urma cu doua saptamani, premierul Victor Ponta a apreciat ca Basescu o sa isi aleaga, pana la urma, o locuinta din ce mai are RA-APPS, adaugand ca fostul presedinte este "un client foarte cusurgiu". Ponta arata de asemenea ca Basescu nu a raspuns la oferta RA-APPS cuprinzand lista cu locuinte.

Vilele RA-APPS de la Snagov au fost subiect de discutie, pe finalul anului trecut, intre premierul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu, Ponta spunand ca fostul presedinte nu va primi dreptul de a se muta intr-un astfel de spatiu, iar Basescu precizand ca el nu a cerut o vila anume, ci un imobil adecvat, conform legii.

Traian Basescu trebuie sa paraseasca vila Lac 3 in maximum 60 de zile de la incheierea mandatului prezidential, respectiv pana la 21 februarie.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Basescu vila Primaverii Mioara Roman, #Basescu vila locuinta Ponta , #Victor Ponta