Iliescu, despre numirea lui Ponta: Si Basescu are simtul masurii

Luni, 17 Decembrie 2012, ora 14:07
5146 citiri
Iliescu, despre numirea lui Ponta: Si Basescu are simtul masurii

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, e de parere ca Traian Basescu a facut singura alegere rationala pe care o putea face, numindu-l premier pe Victor Ponta.

"Declaratiile de dinainte de alegeri nu mai au nicio valoare, alegerile sunt argumentul suprem. Presedintele nu-si putea permite sa ignore vointa populara. N-avea incotro, trebuia sa o faca", a declarat Iliescu, pentru Ziare.com.

"In ciuda unor trasaturi de caracter, chiar si Basescu are simtul masurii si realitatii - sa nu-l numeasca ar fi insemnat sa-si torpileze pozitia", a adaugat fostul sef de stat.

Intrebat daca asta inseamna ca USL a facut pace cu presedintele Traian Basescu, Iliescu a raspuns:"Ar fi trebuit sa avem un razboi ca sa facem pace".

In opinia lui Iliescu, e foarte important ca viitorul Guvern sa fie constituit cat mai rapid.

"Urmeaza masura constituirii unui Guvern, nu e o dificultate, oricum USL a testat mai multi oameni in cele 6 luni de guvernare", a mai spus Iliescu.

Fostul presedinte al Romaniei a vorbit si despre eventuala cooptare la guvernare a UDMR, spunand ca "deocamdata" UDMR nu trebuie "sa apara" in componenta Guvernului, dar ca e nevoie de o colaborare cu formatiunea maghiara in Parlament si in structurile din teritoriu.

Basescu a semnat decretul: Ponta este desemnat premier

Presedintele Traian Basescu a semnat luni decretul pentru desemnarea candidatului la functia de prim-ministru, in persoana lui Victor Ponta.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat, luni, 17 decembrie 2012, Decretul nr. 890 din 17 decembrie 2012 pentru desemnarea candidatului la functia de prim-ministru.

Ca urmare a faptului ca a existat o singura propunere din partea reprezentantilor partidelor politice si ai minoritatilor nationale din Parlamentul Romaniei care au participat luni, 17 decembrie 2012, la Palatul Cotroceni, la consultarile in vederea desemnarii candidatului la functia de prim-ministru al Guvernului Romaniei, domnul presedinte Traian Basescu l-a desemnat pe domnul Victor-Viorel Ponta drept candidat la functia de prim-ministru", se arata in comunicatul de presa postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

"In temeiul prevederilor Art. 85 alin. (1), ale Art. 94 lit. c), ale Art. 100 alin. (1) si ale Art. 103 alin.(1) din Constitutia Romaniei, republicata,

Presedintele Romaniei decreteaza:

Articol unic. - Se desemneaza domnul Victor-Viorel Ponta in calitate de candidat la functia de prim-ministru, pentru a cere votul de incredere al Parlamentului asupra programului si listei noului Guvern, potrivit Art. 103 alin. (2) din Constitutia Romaniei, republicata", adauga documentul citat.

Citeste si:
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglare de conturi la vârful PSD Iași. Președintele organizației îl acuză pe fostul secretar general că l-a agresat
Reglări de conturi la vârful PSD Iași. Preşedintele Maricel Popa îl acuză pe Vasile Cîtea că l-ar fi strâns de gât, obţinând schimbarea acestuia din funcţia de secretar general al...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
PSD Erie
rank 5
Nea Nelu nu ne uita, Dute tu la Moscova, Si vino cu ajutor, Sal dam
DR.STRANGELOVE
rank 5