Imbratisarea de anaconda a lui Basescu (Opinii)

Autor: Lucian Lumezeanu
Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 08:06
4626 citiri
Imbratisarea de anaconda a lui Basescu (Opinii)

"Am devenit lobbyst pentru Guvern, vorbesc foarte frumos despre ce face lui Merkel, Hollande!", zise Basescu, joi seara. Say what? Despre care Guvern vorbea? Despre ala facut din oamenii care l-au suspendat, care, dupa vorbele sale, au calcat in picioare statul de drept? Condus de "pisicul", "mincinosul", "necinstitul" si altele asemenea Victor Ponta? Ala.

"Crin Antonescu ar trebui sa vada ca Victor Ponta reuseste ceea ce nu am crezut ca se va intampla foarte curand, responsabilitatea unei functii atat de inalte, cand pui interesul de partid mult sub interesul de credibilitate al tarii", mai spuse presedintele.

Traian Basescu, asa cum a facut de nenumarate ori in cariera, s-a reinventat. Acum e aliatul Guvernului, al lui Victor Ponta, si adversar doar al lui Crin Antonescu si Dan Voiculescu. Mutarea e una surprinzatoare, dar singura care ii da perspectiva de a nu fi un politician izolat total, stand pe un deal, fie el si al Cotrocenilor.

Ramas fara armata, Basescu recurge acum la tactici de gherila si sabotaj. In cazul asta, de sabotaj. Se infiltreaza in randurile inamicilor si-i face sa se certe. Cu succes, din ce vedem pana acum.

Traian Basescu a sesizat oportunitatea din USL, care se desparte atunci cand e vorba de multe lucruri, si a incercat sa o largeasca, iar povestea cu procurorii a reprezentat ocazia perfecta.

Desi imediat dupa ce se va incheia, Victor Ponta va incerca sa se distanteze cat mai rapid de Traian Basescu, ramane fisura creata in alianta de guvernare, neincrederea, precum si un drum nou. Acela in care Basescu nu mai lupta pe viata si pe moarte cu USL, ci incearca sa le reduca motivele de a sta uniti ca un monolit. Tocmai razboiul cu el. Compromisul cu Ponta pe procurori, daca e dus la bun sfarsit, va fi un asemenea exemplu.

"Crin Antonescu e un om care nu are responsabilitate pentru cum arata Romania in exterior, de unde vin banii, pentru ca Romania are imprumuturi pe care trebuie sa le plateasca inapoi. Crin Antonescu nu are valorile astea, nu le intelege, nu il intereseaza. Un prim ministru se loveste de ele in fiecare dimineata.

Cred ca vine Voinea in fiecare dimineata sa-i spuna 'Alo, sefu', maine trebuie sa imprumutam 100 de milioane ca a venit scadenta'. Cand nu ai responsabilitatea asta, e usor sa o faci pe Crin Antonescu, dar el face o mare greseala. El aspira, dar nu e lider politic roman mai decredibilizat decat Crin Antonescu in exterior. Ar fi o catastrofa pentru Romania sa fie presedinte maine", a mai spus Traian Basescu.

Cu alte ocazii, mai-mai ca spunea ca, prin comparatie, Victor Ponta e copilul lui de suflet.

Ce deducem de aici? Pentru Basescu, adversarul nu mai e binomul Ponta-Antonescu, ci a ramas doar ultimul. Cel putin in perceptie, care, in politica, e mult mai importanta decat realitatea.

In momentul asta, Crin Antonescu trebuie sa se teama, pentru ca are de facut un balans delicat intre a fi un fel de disident fata de masurile nepopulare ale Guvernului si fisura mica, dar sesizabila, ce se poate adanci in USL.

Citeste si:
Ce spune Nelu Tătaru despre noul președinte al PNL, Florin Cîțu. ”Schimbarea este singura cale spre progres”
Ce spune Nelu Tătaru despre noul președinte al PNL, Florin Cîțu. ”Schimbarea este singura cale spre progres”
Preşedintele PNL Vaslui, Nelu Tătaru, este de părere că alegerea lui Florin Cîţu în funcţia de preşedinte al partidului într-o perioadă plină de provocări reflectă încrederea...
Dacian Cioloș, după ce a fost acuzat de Dan Barna că e „omul sistemului”: „Aș vorbi mai degrabă de sistemul intern de partid, forțat și condus fix de cei care mă acuză”
Dacian Cioloș, după ce a fost acuzat de Dan Barna că e „omul sistemului”: „Aș vorbi mai degrabă de sistemul intern de partid, forțat și condus fix de cei care mă acuză”
Numit de contracandidatul său, Dan Barna, „omul sistemului”, copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș lansează o serie de acuzații la adresa modului în care se desfășoară turul al doilea...
Sursa: Ziare.com