Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Jihadul USL, opera teribila a lui Traian Basescu (Opinii)

Miercuri, 04 Iulie 2012, ora 23:15
6544 citiri
Jihadul USL, opera teribila a lui Traian Basescu (Opinii)
Foto: Romania Libera

Traian Basescu plange degeaba. Nu varsa lacrimi ca in 2004, dar acuza USL de faptul ca poarta actiuni concertate impotriva institutiilor statului. Sincer, nu ma impresioneaza textele lacrimogene ale lui Traian Basescu, deoarece multi spun ca el este promotorul principal al acestui dezastru la care face referire astazi.

Printre altele, vorbind despre actiunile USL de inregimentare a unor institutii ale statului, Traian Basescu face un apel si la liderii conjuncturali ai actualei majoritati parlamentare - Crin Antonescu, Kelemen Hunor, Victor Ponta si Gabriel Oprea - carora le cere responsabilitate.

Brusc, actuala majoritate este acuzata de diversi liderii PDL de tentativa de lovitura de stat. Unii vorbesc despre Jihad, un concept islamic care nu are nimic de-a face cu plaiurile autohtone.

Fals, lupta se duce in Parlament, iar o lovitura de stat ar fi lovit exact in aceasta institutie. Acapararea cu forta a Legislativului ar fi fost echivalenta cu o lovitura de stat, insa nu-i vorba despre asa ceva. As vrea sa le reamintesc, insa, acestor nemultumiti cateva aspecte din trecutul politic al PDL si al lui Traian Basescu.

In primul rand, tin sa-i transmit presedintelui ca, daca il mai eticheteaza inca o data pe Gabriel Oprea ca fiind seful mafiei personale a lui Adrian Nastase, nu-l mai cred. Primo, pentru ca fostul premier e la Rahova, iar secundo, pentru ca domnu' Oprea este un general cu umerii plini de stelele daruite de insusi presedintele Basescu.

Liderilor PDL, precum Cezar Preda sau Vasile Blaga, care acum acuza actuala majoritate de tot felul de minunatii, le spun ca, nu cu mult timp in urma, taceau chitic, multumiti ca au prins un loc caldut la guvernare. Pentru ei, tot ceea ce facea Guvernul Boc si Traian Basescu era sfant, ei fiind doar simple portavoci care se manifestau prin diverse studiouri de televiziune.

Erau fericiti, domnul Blaga chiar ministru, intr-un guvern care era sustinut din Parlament chiar de reabilitatul Gabriel Oprea. Sa mai aducem aminte cum s-a creat acel UNPR, in conditiile in care, la momentul debarcarii guvernului Boc 1, in Parlament exista o majoritate solida - PSD, PNL, UDMR - care propunea un guvern condus de Klaus Iohannis? L-a interesat cumva pe Traian Basescu de toate aceste aspecte? Nu, el stia ca desemneaza premierul si atat, tragand de timp pana la prezidentiale.

Pentru Basescu a fost mult mai important sa faca generali "plini" din personaje ca Oprea sau Ontanu, fosti pesedisti de frunte, dar aprigi sustinatori de moment ai reformelor PDL.

Acum, cand UNPR a fugit de langa PDL, membrii acestui partid muribund au devenit paria. Cand Serban Mihailescu, zis Miky Spaga, sustinea Cabinetul Boc din Parlament, era mana cereasca pentru portocalii.

Mi se pare deplasat ca parlamentari, care au privit impasibili cum Guvernul Boc trecea asumari de raspundere prin Legislativ ca atat prin branza, sa vina acum in fata natiunii si sa se planga de subminarea autoritatii statului.

Ma mir cum personaje, care candva stateau ca iepurasii in banci, privind cum Parlamentul se transforma inr-o anexa a Palatelor, mai au curajul sa sustina ceea ce sustin la momentul actual.

E drept, actiunile USL sfideaza ridicolul si forteaza nota. USL aplica acelasi metode pe care PDL si Basescu le-au pus in aplicare inca de la inceputuri. Au intrat in vrie, iar betia puterii pare a-i fi ametit iremediabil. Insa cred ca cel mai tare se zbate in ei impulsul razbunarii, revansa fata de cei care au mers doar cu capul in nisip, imuni si impasibili la vocea strazii.

A avut Basescu vreo atitudine publica critica, atunci cand Roberta Anastase trunchia in fata unei intregi natiuni votul pe Legea pensiilor?

Cine sa-i spuna lui Basescu ca "il dottore" este echivalent cu infractorul care facea deliciul publicului in comedia dell'arte? Sau presedintele stia acest lucru, iar articolul din revista "Nature" nu este o pura intamplare?

A uitat Basescu cum atragea atentia instantelor sa nu mai dea decizii favorabile pentru bugetarii "praduiti" de cei 25%, pentru ca statul nu are bani? Sau atunci nu eram stat de drept?

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Traian Basescu, #Victor Ponta, #discurs Basescu guvern parlament , #Victor Ponta