Magistratii fac glume si ironii pe scandalul Basescu-Ponta si predicativa lui Pop

Duminica, 01 Iulie 2012, ora 23:56
6601 citiri
Magistratii fac glume si ironii pe scandalul Basescu-Ponta si predicativa lui Pop
Foto: presidency.ro

Disputa dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta privind reprezentarea la Bruxelles a ajuns subiect de ironii in randul magistratilor.

Mai exact, presedintele Curtii de Apel Bucuresti, Dan Lupascu, prezent, duminica, la o dezbatere organizata cu ocazia Zilei Justitiei, a facut referire la conflictul dintre cele doua palate, spunand ca, dupa lamurirea problemei de catre "autoritatile abilitate ale statului" este "foarte posibil sa se ridice si monitorizarea", transmite Romania TV.

"Lucrurile sunt din ce in ce mai clare, ati vazut ca s-a stabilit la televizor ca teoretic sunt trei alternative, ori este predicativa, ori este subiectiva, ori este atributiva si nu ma refer aici la Curtea Constitutionala.

Acum ca avem doi reprezentanti legitimi la Bruxelles, la fel de buni cum spun autoritatile abilitate ale statului, este foarte posibil sa se ridice si monitorizarea, personal nu stiu daca sa ma bucur sau nu, cert este insa ca probleme esentiale ale justitiei continua sa nu fie rezolvate si mai ales independenta justitiei, trebuie sa recunoastem cu totii, inca nu este deplina fie si in fata unor asa-zise recomandari din interior sau din exterior. Cu totii trebuie sa intelegem ca acolo unde justitie nu este, nimic nu este", a precizat Lupascu, citat de Mediafax.

"A fost un an in care volumul de activitate a crescut cu cateva sute de mii de dosare, am mai incasat cateva sute de condamnari la CEDO, schemele de personal au ramas aceleasi, bugetele au fost reduse, a aparut noul Cod civil si in curand o noua Procedura Civila si ne-am ales deocamdata cu un studiu care calculeaza impactul si care spune ca pe masura ce judecatorul avanseaza in varsta si in grad are nevoie din ce in ce mai putin spatiu.

Acesta spune ca este nevoie de 15 metri patrati la judecatorie, circa 14 la tribunal si circa 12 la Curtea de Apel. Nu m-am uitat pe spatiul de la Inalta Curte, daca e luat in calcul, si la trecerea in nefiinta, posibil cei de la instantei superioare sa gaseasca solutia pe verticala", a mai spus presedintele CAB.

Lupascu a adaugat, ironic, ca sunt doar cateva repere ale ultimei perioade, "in rest este bine". "Este atata agonie in jur, concordie deplina, numai fete zambitoare, sigur unii se cred sfinti, nu pentru ca ar fi sfinti, ci mizand mai degraba pe faptul ca nu sunt dovezi cu privire la nesfintenie", a precizat Lupascu.

"Atributiile CSM, ciuntite"

Presedintele Curtii de Apel Bucuresti s-a referit si la CSM, aratand ca acesta s-a dezvoltat intre timp, iar daca in 2011 erau doua grupari, acum "zic unii ca a aparut si a treia grupare, in afara de conservatori si reformisti a aparut si gruparea procurorilor din care fac parte si multi judecatori".

In opinia lui Lupascu, atributiile CSM au fost ciuntite si probabil ca vor fi in continuare gratie "simpatiei" de care se bucura din pacate aceasta institutie, judecatorul spunand ca spera sa nu ajunga sa dea in curand certificate de garantie a independentei justitiei cu termene din ce in ce mai scurte.

"Criza profunda a societatii romanesti este prezenta si in justitie care la randul ei are propria ei criza, dar nu trebuie sa disperam. Ati observat cu totii ca se fac sapaturi, ca se incearca redescoperirea indentitatii, sigur s-a inceput cu domnitorii se pare ca in curand va fi deshumat Decebal si probabil in functie de rezultatul de la finala din aceasta seara posibil Imparatul Traian. Dupa care vor urma sapaturi pe domenii de activitate", a afirmat ironic presdintele Curtii, Dan Lupascu, fost presedinte al CSM.

Prezent la disuctii, ministrul Justitiei, Titus Corlatean, a spus ca pentru atingerea obiectivelor importante din justitie este nevoie de multa intelepciune, echilibru, colaborare si "pace in aceasta tara".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traian Basescu Victor Pontra ironizati magistrati, #Traian Basescu Victor Ponta Bruxelles , #Victor Ponta