Moartea coabitarii. Cine are optiunea nucleara? (Opinii)

Vineri, 02 August 2013, ora 15:05
2755 citiri
Moartea coabitarii. Cine are optiunea nucleara? (Opinii)

Trebuie sa te intrebi - oare unde s-a rupt coabitarea asa cum o stiam? Din ce motiv? Cine a facut totusi, la vedere sau nu, pasul decisiv? Si ce a gandit? Pentru ca, atunci cand noul razboi Basescu-Ponta a izbucnit, unul dintre ei s-a gandit la ceva. Ca are un atu cu care sa iasa castigator din razboiul pe cale sa inceapa.

Presupunand ca, totusi, nu sunt in realitate niste imaturi care sar cu tafna de fiecare data - desi asa se poarta in multe randuri - macar unul din cei doi crede ca il poate lovi puternic pe celalalt cu ceva.

Mergand tot pe ideea asta - ca razboiul n-a reizbucnit din senin, asa cum ar parea - nu pot decat sa ma intreb ce as are fiecare in maneca. Asta daca nu cumva doar unul are sau crede ca are, asi in maneca. Sa fiu sincer, din motive de interes jurnalistic si din motivul ca nu vreau sa cred ca un acord de coabitare s-a terminat din chestiuni puerile, mi-ar placea sa cred ca despre asta e vorba.

Si ma gandesc ce poate avea fiecare. Singurele chestiuni "grele" cu adevarat, cu potential exploziv, din ultima vreme, sunt venirea lui Omar Hayssam si privatizarea CFR Marfa. Are vreuna o parte suficient de neagra incat sa se constituie intr-o arma politica redutabila. La Hayssam as vedea potentialul, dar CFR Marfa nu, dar, din nou, si aici stim prea putine.

Basescu a vorbit, enigmatic, despre Omar Hayssam, spunand ca venirea acestuia ar putea duce la a treia suspendare. Ce stie Basescu despre ce stie Hayssam? Sau a aruncat o vorba in vant? E atat de rau pentru el incat USL l-ar suspenda sau atat de rau pentru USL incat USL l-ar suspenda? Ce stie Ponta despre ce stie Hayssam? Basescu a dat impresia ca "stie el ceva", Ponta ca nu e nimic de stiut.

Desigur, e prea devreme sa ne dam seama, mai ales ca, la nivelul asta, am fost de atatea ori trimisi in directii gresite insa, daca cineva are o carte suficient de buna, de compromitatoare, ea poate declansa un nou razboi - unul adevarat, de data asta - in politica romaneasca. Dar sa speram ca ne inselam si ca sunt, pur si simplu, orgolii mult prea mari.

Citeste si:
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...
Comentarii
Criminalul2
rank 4
Eu stiam demult, din presa vremii, despre crimanalul Ponta !
ORD
rank 5