Editorial: Pentru cine vorbesc Ponta si Basescu?

Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 19:57
4978 citiri
Editorial: Pentru cine vorbesc Ponta si Basescu?
Foto: Arhiva

Afacerea comunicarii de campanie a devenit accesibila unui grup restrans de initiati. Liderii partidelor pleaca la sfarsit de saptamana in teritoriu, ca sa-i atinga multimea ca pe sfintele moaste, si infiereaza pret de cinci minute tabara adversa, fericiti ca presa a gasit trei titluri printre discursurile aprige. Spus, plecat Bucuresti, citit titluri, nirvana.

Mai la baza tarii, imbracati in camasi in carouri, cu basca impaturita in buzunar, ca nu stii de unde tasneste un palc de muncitori nervosi pe cine le-a cumparat fabrica stramoseasca, candidatii bat din usa in usa si aduc mesajul central la nivelul norodului obosit - va dam, va imbunatatim, va iubim.

Nimeni nu mai crede nimic, toata lumea bifeaza. Candidatii pe tabelul cu datoria, alegatorii in jurnalul intim - "azi a mai venit unul, ce ne-am mai distrat!".

La varful ei, doi vectori, ca asa ii cheama acuma, pe numele lor adevarate presedinte si premier - liderul PNL presteaza doar ocazional, isi conserva baioneta cat poate, cate zile mai are ad astra - se bumbacesc cu nadejde.

In materie de fonduri europene, o maniera indrazneata de a activa in domeniul "ba pe-a ma-tii" legat de un domeniu unde suntem ultimii de pe harta.

Acuma, noi - caraitorii prin natura meseriei si dumneavoastra - prin natura bizara de oameni cu oarecare speranta, caci altfel nu ati consuma politica, ci poezii (dar noi, primii, nu le stim scrie), haideti sa spunem ca mai pricepem ce se petrece pe scena.

Dar oamenii muncii de la orase si sate, peste care vine iarna, boala, 21 decembrie si scumpirile, ei oare ce pricep?

Presedintele si premierul se adreseaza unor cercuri inchise, stabile de alegatori, si este prea putin probabil ca acestea sa-si schimbe optiunile pe ultima suta de metri. Nici la nehotarati n-as prea trage eu speranta in locul dumnealor, caci ce pot ei sa constate? Nu s-a schimbat nimic, randul unu palmuieste randul doi si pasul urmator, poceala la propriu, nu se produce.

Ca ar fi de-aici macar un castig: s-ar mai imputina.

Prin urmare pentru cine vorbesc Victor Ponta si Traian Basescu? Daca pentru noi nu, caci avem parerea formata, pentru matusile noastre nu, ca s-au lamurit cum devine chestiunea cu greaua mostenire si incompetenta, mereu la ceilalti, niciodata asumata cu cenusa in cap, mai raman domniile lor.

Traian Basescu aduce vesti bune de la Bruxelles, Victor Ponta il demasca si-l acuza ca da stiri vechi, Traian Basescu ii promite ca s-a lins pe bot de inca o nominalizare, Victor Ponta scoate Constitutia si-i flutura inca o suspendare.

Niciunul nu suporta replica celuilalt, s-a ajuns la un joc al orgoliilor care nu-i mai intereseaza decat pe moderatorii tv si, in acest timp, tara gafaie sub economia care paraie.

Dar asta e vestea buna, caci in Romania, "cresterea zero" este constanta. Vestea proasta e alta: dupa alegeri, orgoliile renasc. Aceasta este singura Pasare Phoenix la care putem spera.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu fonduri europene Romania, #Basescu atac Ponta minciuna, #Ponta replica Basescu , #Victor Ponta