Ponta discuta cu Basescu inainte de sedinta CSAT

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 14:43
2401 citiri
Ponta discuta cu Basescu inainte de sedinta CSAT
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a ajuns la Palatul Cotroceni, cu 30 minute inainte de inceperea sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), pentru a discuta cu presedintele Traian Basescu.

CSAT se va reuni la ora 15.00, avand pe agenda teme precum stadiul aderarii Romaniei la Schengen si metodologia de comunicare si actiune pentru institutiile responsabile in gestionarea situatiilor de atacuri teroriste in care sunt implicati cetateni romani.

Miercuri dimineata, Laura Kovesi a fost propusa pentru functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), iar Tiberiu Nitu a fost propus ca procuror general al parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Propunerile au fost avansate miercuri dimineata de catre premierul Victor Ponta, in calitate de ministru interimar al Justitiei, printr-o scrisoare adresata Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Ponta i-a mai propus pe Bogdan Licu pentru postul de prim adjunct al procurorului general al Parchetului, pe Codrut Olaru ca adjunct al procurorului general al Parchetului, pe Alina Bica ca procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si pe Elena Hosu ca adjunct al procurorului sef al DIICOT.

Marti, premierul Victor Ponta a declarat, la finalul discutiei cu membrii sectiei de procurori ai CSM, ca concluzia la care s-a ajuns in urma acestei discutii ca procurorul general si seful DNA vor fi selectati in urma unei proceduri care va fi condusa de viitorul ministru al Justitiei.

El a precizat ca a propus Consiliului o procedura directa, in care ca ministru interimar sa formuleze propuneri, candidatii sa fie audiati la CSM, iar presedintele sa numeasca, dar sectia de procurori a CSM a avut o alta optiune, pe care nu poate decat sa o respecte.

Premierul a mai afirmat atunci ca il va informa telefonic pe presedintele Traian Basescu despre aceasta concluzie, cu mentiunea ca nu va exista "o procedura rapida", o informare in acest sens urmand sa fie transmisa si Comisiei Europene.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca PNL nu e de acord cu nominalizarea Codrutei Kovesi la DNA, ca pentru prima data de cand e USL premierul nu i-a consultat pe liberali, ci doar le-a comunicat decizia, de care se despart fundamental, dar care nu inseamna ruperea USL.

Liderii USL se intalnesc, miercuri, la ora 16.00, la Senat, pentru discutii pe aceasta tema.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Basescu Ponta intalnire CSAT , #Victor Ponta