Ponta ii cere o intalnire lui Basescu si spera sa se razgandeasca in privinta FMI: A facut-o de multe ori (Video)

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 13:29
4590 citiri
Ponta ii cere o intalnire lui Basescu si spera sa se razgandeasca in privinta FMI: A facut-o de multe ori (Video)
Foto: victorponta.ro

Premierul Victor Ponta i-a cerut o intalnire presedintelui Traian Basescu in care sa se discute deblocarea situatiei aparute in urma refuzului acestuia de a semna acordul cu FMI.

"Domnului Traian Basescu, presedintele Romaniei, avand in vedere efectele negative ale suspendarii de facto a acordului Romaniei cu institutiile financiare internationale si repercusiunile posibile ale neadoptarii Bugetului de stat si a Bugetului asigurarilor sociale pentru anul 2014, va rog sa fiti de acord sa avem o intalnire pe aceasta tema in vederea identificarii solutiilor de deblocare a acestei situatii", scrie Victor Ponta.

Premierul propune si o formula de participare extinsa la aceasta intalnire, la care ar putea fi prezent si Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

"Va propun ca la aceasta intalnire sa participe si domnii Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, Daniel Chitoiu, viceprim-ministru si ministru al Finantelor si Liviu Voinea, ministru delegat pentru Buget. Va rog sa binevoiti a stabili o data pentru realizarea acestei intalniri", se arata in scrisoarea catre Traian Basescu.

Scrisoarea se termina intr-un mod ceremonios: "Cu deosebita consideratie, Victor Ponta, prim ministru".

Contactat de Digi 24, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Bogdan Oprea, nu a confirmat primirea oficiala a acestei scrisori. Purtatorul de cuvant al guvernului, Mirel Palada, a spus ca documentul a fost trimis catre Palatul Cotroceni in jurul orei 12:30.

"Daca dansul (Traian Basescu, n.red.) considera acest subiect important, probabil ca va gasi timp pentru aceasta intalnire", a spus Mirel Palada, raspunzand unei intrebari privind faptul ca premierul nu a cerut o data anume in scrisoare pentru intalnire.

Potrivit unor surse citate de Digi 24, intalnirea a fost ulterior aprobata si de presedintele Basescu si va avea loc, marti la ora 17:00. Informatia a fost intr-un final confirmata pe siteul Administratiei Prezidentiale. La intalnire vor participa si Mugur Isarescu, Daniel Chitoiu, si Liviu Voinea.

Ponta se duce la ora 17:00 la intalnirea cu Basescu

"Acordul cu FMI-ul e suspendat pana se razgandeste presedintele. Si stim ca presedintele s-a razgandit de multe ori", a declarat premierul Victor Ponta, aratand ca, desi nu a primit oficial confirmarea intalnirii de la ora 17:00 cu presedintele Basescu, pentru discutii privind deblocarea situatiei, este disponibil.

"Ma duc cu gandurile ca Romania trebuie sa-si continue acordul cu FMI si Comisia Europeana si ca Romania trebuie sa aiba buget de la 1 ianuarie", a spus Victor Ponta.

Cu toate acestea, Victor Ponta nu a parut ca ar vrea sa renunte la prevederea privind cresterea accizei cu 7 eurocenti. El a declarat ca acesti bani sunt foarte bine alocati pentru construirea diferitelor segmente de autostrada.

"Vrem sa facem autostrazi, le facem din aceste surse. Ele nu se fac din vorbe goale", a spus premierul care a respins si afirmatile presdintelui ca banii din acciza merg de fapt la Ministerul Dezvoltarii pentru mita electorala in 2014.

"Bugetul Ministerului Dezvoltarii e mai mic decat in 2010-2011 cand era o doamna ministru mult mai talentata", a sustinut Vuctor Ponta.

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Ponta scrisoare catre Traian basescu, #ponta invitatie intalnire Basescu, #Ponta Basescu intalnire FMI , #Victor Ponta