Ponta, pregatit sa coabiteze cu Basescu

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 19:06
3145 citiri
Ponta, pregatit sa coabiteze cu Basescu

Premierul Victor Ponta este gata sa coabiteze "cu orice presedinte", deci si cu Traian Basescu, atata vreme cat relatia este una de "colaborare" si nu de "subordonare".

Cu toate acestea, Ponta se afla in continuare in dezacord cu presedintele Traian Basescu, situatie ce ar putea genera un nou scandal privind reprezentarea Romaniei la summit-ul Uniunii Europene de pe 23-24 noiembrie.

Intrebat daca are o relatie buna cu Traian Basescu, Victor Ponta a negat aceasta idee, spunand doar ca accepta deciziile Curtii Constitutionale (CCR), arata EurActiv.

In privinta summit-ului UE din noiembrie, Ponta a spus ca CCR a decis ca presedintele trebuie sa participe, sau premierul, daca are un mandat din partea sefului statului, sperand sa obtina acest mandat, tinand cont ca se vor discuta chestiuni care privesc Guvernul Romaniei.

"CCR a decis ca presedintele sau premierul pot merge, ultimul daca are un mandat din partea presedintelui. Summit-ul priveste pozitia Guvernului, voi cere presedintelui un mandat pentru a merge. In privinta celorlalte summit-uri, presedintele Basescu va reprezenta Romania", a spus Victor Ponta.

Premierul a mai spus ca este gata sa coabiteze, insa nu sa se si subordoneze presedintelui Traian Basescu.

"Sunt pregatit sa coabitez cu orice presedinte. Institutional ar trebui sa colaboram, dar vorbesc de colaborare, nu de subordonare", a spus Ponta.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...