Referatul procurorilor: Condescu se lauda cu influenta la Ponta si Basescu

Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 16:04
2337 citiri
Referatul procurorilor: Condescu se lauda cu influenta la Ponta si Basescu

Liderul sindicatelor din minerit si energie, Marin Condescu, patron al clubului de fotbal Pandurii Targu Jiu, se lauda ca are influenta asupra presedintelui Traian Basescu si premierului Victor Ponta, arata referatul procurorului care l-a retinut, pe baza interceptarilor convorbirilor telefonice ale acestuia.

"Acesta (Marin Condescu - n.red) se prevaleaza de influenta pe care o are sau lasa sa se creada ca ar avea-o asupra unor inalti demnitari ai statului, in discutiile purtate cu diverse persoane, precum si cu organele de urmarire penala, facand dese referiri la presedintele Traian Basescu si prim-ministrul Victor Ponta", se arata in referatul procuroului Emil Mota, potrivit Pandurul.

In acelasi referat se spune ca liderul Federatiei Nationale Mine Energie a incercat sa influenteze persoane publice care sa-i acorde ajutor, precum senatorul PSD Toni Grebla si seful politiei Gorj, Constantin Nicolescu.

"Inculpatul Condescu Marin a contactat mai multe persoane avand statutul de demnitar si functionar public pentru a le solicita sprijinul in rezolvarea problemelor penale pe care le are, respectiv influentarea modului de solutionare a cauzelor penale inregistrate la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj.

Apreciem ca in acest sens sunt relevante discutiile purtate cu senatorul Toni Mihail Grebla si inspectorul sef Nicolescu Constantin din cadrul IPJ Dolj", au scris procurorii.

Vezi ce raspunde senatorul Toni Grebla:

"Nu am niciun fel de amestec in aceasta ancheta. Domnul procuror ar trebui sa explice ce inseamna sprijin. Nu am intervenit pe langa absolut nimeni!

E adevarat, cunoscandu-ne de 23 de ani, cand eram prefect am sustinut miscarea sportiva din Gorj, si am vorbit in ultimul timp cu Marin Condescu. Am vorbit despre fotbal, mi-a recomandat in cateva randuri ca e nevinovat si e convins ca si eu il consider nevinovat. Nu am vorbit cu niciun procuror, judecator, nici macar cu un avocat in acest sens. E probabil interpretarea procurorului de caz, care, prin aceasta fraza frumos ticluita sa convinga judecatorul de necesitatea arestarii preventive a lui Marin Condescu.

Il somez public pe domnul procuror sa spuna in ce a constat. Daca Marin Condescu, vorbind cu mine, a dat impresia ca solicita sprijin, aia e o alta interpretare, nesustinuta de nimic. As vrea sa vad stenograma si cu cine am incercat eu sa iau legatura pentru a-l ajuta judiciar", a spus Grebla pentru Ziare.com.

Grebla (PSD), in dosarul lui Condescu, care I-ar fi cerut interventia. Cum raspunde

Condescu, foarte bine conectat

Marin Condescu e cunoscut ca un personaj cu multe legaturi cu lumea politica, avand relatii in toate partidele importante, fiind un adevarat "artist" in a-si asigura sprijin.

Astfel, el il sprijina pe primarul de Targu Jiu, pesedistul Florin Carciumaru, dar a avut mare influenta si asupra PDL Gorj. Ion Ruset, fostul lider al democrat-liberalilor, era omul sau de incredere, fiind atat fostul sau adjunct din sindicatul FNME, cat si actualul, dupa ce acesta a renuntat la politica.

Cat despre relatia cu principalii oameni in stat, trebuie spus ca Marin Condescu l-a sustinut pe Traian Basescu in turul 2 din 2004, dar si in turul 2 din 2009. Recent, acesta se pare ca a profitat de conexiunile sale din PSD, avand mai multe intalniri private cu premierul Ponta, conform presei din Gorj.

Se pare insa ca dosarul in care a fost retinut pentru inselaciune si spalare de bani I s-a tras tot din zona PSD, mai precis de la Laurentiu Ciurel, fost vicepresedinte PSD, acum manager privat al Complexului Energetic Oltenia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Condescu retinut Ponta Basescu, #Condescu legaturi Ponta Basescu , #Victor Ponta