Rugaciunea lui Ponta si panica din PSD (Opjnii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 16:34
10723 citiri
Rugaciunea lui Ponta si panica din PSD (Opjnii)

Eu, daca as fi in stafful de campanie al domnului Victor Ponta, mi-as pune serioase semne de intrebare in legatura cu sansele candidatului pe care partidul se pregateste sa il lanseze in cursa pentru Cotroceni.

Cu atat mai mult cu cat toate sondajele facute pana acum il dau drept sigur castigator pe actualul prim-ministru al Romaniei, intamplator si presedinte al PSD.

Dupa rusinea traita de Victor Ponta in fata lui Traian Basescu, ce face savoarea filmului produs la Cotroceni si difuzat doar pe unele posturi, il vad si pe seful pentru campania prezidentiala a social democratilor, Dan Sova, pus sa comenteze imaginile cu Victor Ponta facut K.O. in fata lui Traian Basescu.

Spaima cea mai mare vine din faptul ca pierderea de sine a lui Victor Ponta in fata presedintelui, atat de evidenta si de clar surprinsa in imaginile - film, este un extrem de grav semnal de alarma pentru orice viitoare posibila si potentiala confruntare pe care Victor Ponta o va da in calitate de candidat la presedintie.

Cred ca momentul "MTO" - cand Traian Basescu vorbea despre Medium Term Budgetary Objective - va ramane in antologia politicii romanesti drept punctul culminant al pierderii totale a unui tanar politician in fata unui vulpoi batran.

Golul din ochii lui Victor Ponta, mirarea si socul exprimate de cautatura panicata a privirii care exprima blocajul mental sunt imagini care s-au lipit de chipul lui Ponta intr-un mod atat de violent incat consider ca ar trebui sa dea fiori si celui bun manager de partid pentru campanii electorale.

Ponta, foarte multumit de ministrul Petrescu si "bagat in ceata" de engleza lui Basescu

Dar poate ca domnul Dan Sova sta comod si el in fotoliu si asteapta linistit sa vada care va fi numele pe care partidul il va propune pentru a merge in lupta la prezidentiale.

Nu de altceva, dar e suficient sa ne imaginam ca Victor Ponta are toate datele sa pateasca o rusine asemanatoare in ultima confruntare prezidentiala, pe modelul Mircea Geoana la domnul Sorin Ovidiu Vintu in piscina, si panica in Partidul Social Democrat ar trebui sa fie la fel de mare ca si procentele reale sau imaginare din sondajele de opinie care, toate, il dau deja castigator pe Victor Ponta.

Poza cu Victor Ponta, premierul Romaniei, si Ioana Petrescu, ministrul Finantelor, asezati in fotoliile de la Cotroceni si pe fetele carora se citeste toata jena momentului cand habar nu au despre ce este vorba in propozitiile din discutiile care faceau parte din ceea ce ar fi trebuit sa fie negocierile dintre Guvernul Romaniei si presedintele Traian Basescu, pe tema legii scaderii CAS, exprima o lovitura extrem de dura data PSD ca intreg, nu doar premierului sau sefului de partid Victor Ponta.

O lovitura de imagine pe care PSD o primeste in plex, din moment ce pretinde sa fie considerat partidul cel mai mare, cu sansele cele mai mari de a da presedintele, dar care, in eventualitatea in care va pierde din nou alegerile, va avea cel mai probabil soarta pe care acelasi Victor Ponta a sintetizat-o perfect in acea vorba de duh din spatele usilor inchise: "daca USD nu castiga alegerile prezidentiale, scapa cine poate. Se va repeta situatia din 2005 si 2010".

In concluzie, atentie la MTO, ce zboara pe tavanul de la Cotroceni a vazut si Ponta in momentele cand doar rugaciunea spera sa il mai salveze.

Citeste si:
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD îl acuză, sâmbătă, pe Aurelian Pavelescu de ”management defectuos” şi de multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu. Imobilul ar fi...
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Guvernul României donează Ucrainei măşti chirurgicale, viziere şi combinezoane
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de sâmbătă două hotărâri privind acordarea de asistenţă internaţională gratuită pentru Ucraina şi scoaterea de...