Sedinta CSAT: Basescu si Ponta se intalnesc prima oara de la suspendare

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 09:23
2857 citiri
Sedinta CSAT: Basescu si Ponta se intalnesc prima oara de la suspendare

Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta se vor intalni joi, la Palatul Cotroceni, pentru prima oara de la demararea procedurilor de suspendare.

Intalnirea celor doi politicieni are loc in contextul in care seful statului a convocat pentru joi, la ora 11:00, o sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).

Ce se discuta la sedinta

Sedinta CSAT are pe agenda, printre altele, strategia pentru refacerea credibilitatii Romaniei, starea Armatei Romaniei, demersurile intreprinse pentru initierea programului Avion Multirol al Fortelor Aeriene si privatizarea CFR Marfa, conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis Ziare.com.

Totodata, precizeaza sursa citata, pe agenda de discutii se vor afla si teme precum "procedurile pentru aplicarea prevederilor Art. 46, Alin. (9), din Legea Concurentei nr. 21/1996 cu modificarile si completarile ulterioare", precum si "proiectul de hotarare a Guvernului pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa C.F.R. Marfa S.A. si a mandatului Ministerului Transporturilor si Infrastructurii pentru implementarea acesteia".

O alta tema abordata va fi legata de vulnerabilitatile de securitate identificate in contextul atentatului de la Burgas (Bulgaria).

De asemenea, in cadrul sedintei vor fi abordate si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala.

Administratia Prezidentiala a infirmat zvonurile lansate in presa potrivit carora Oltchim ar figura pe ordinea de zi a CSAT, precizand ca Guvernul nu a propus subiectul pentru dezbatere.

CSAT este autoritatea administrativa autonoma investita, potrivit Constitutiei, cu organizarea si coordonarea unitara a activitatilor care privesc apararea tarii si siguranta nationala.

Ponta participa la sedinta CSAT, desi sustinuse contrariul

Presedintele Romaniei indeplineste functia de presedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Prim-ministrul Guvernului Romaniei indeplineste functia de vicepresedinte al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii.

Membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii sunt: ministrul apararii nationale, ministrul administratiei si internelor, ministrul afacerilor externe, ministrul justitiei, ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, ministrul finantelor publice, directorul Serviciului Roman de Informatii, directorul Serviciului de Informatii Externe, seful Statului Major General si consilierul prezidential pentru securitate nationala.

D.R.

Citeste si:
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Liviu Dragnea, la un pas de interdicție pe viață în parlament. Inițiativă legislativă pentru foștii condamnați penal
Persoanele care în trecut au suferit condamnări penale definitive ar putea avea interdicție în a mai candida la alegerile parlamentare decât dacă nu a intervenit o reabilitare, amnistie sau...
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
Tensiuni în coaliție după șirul de gafe ale UDMR. Ce șanse sunt ca maghiarii să fie scoși de la guvernare
O serie de gafe din partea reprezentanților UDMR din ultima vreme a alimentat noi tensiuni în interiorul coaliției de guvernare, ajungându-se până la cereri pentru demiterea reprezentanților...