Senzationalele bizarerii oferite ba de presedinte, ba de premier (Opinii)

Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 12:15
2629 citiri
Senzationalele bizarerii oferite ba de presedinte, ba de premier (Opinii)
Foto: Buna Ziua Iasi (Arhiva)

De la o vreme, marile evenimente prezentate ca senzationale la televizor par nu numai bizare, dar si atat de neverosimile, incat iti fac impresia ca sunt trucate, ca secventele comice de pe vemea filmului mut.

Caci ce altceva decat secventa comica este episodul cu Omar Hayssam, omul care fusese prins, dar eliberat, apoi insfacat din nou, dar lasat liber, iarasi prins si lasat iarasi sa scape printre degete, din motive incurabile.

Nici astazi nu stim daca incurabilul a sters-o englezeste pe la Otopeni, daca s-a fofilat hoteste pe la Giurgiu sau s-a strecurat livrat la export, laolalta cu fauna ovina din vaporul cu berbeci.

Scuzati, pardon, bonsoir

Reaparitia lui Hayssam a fost insa si mai misterioasa decat disparitia. Nici nu se putea o ora mai potrivita pentru asemenea eveniment decat cea din zorii zilei, atunci cand premierul doarme si viseaza, iar presedintele e pe faza, vegheaza si informeaza.

Cand s-a trezit Ponta si a apasat telecomanda, ca sa afle ce face natiunea in timp ce el doarme dus, trebuie sa fi ramas ca la dentist. Singura consolare era forma sumara a comunicatului de la Cotroceni. Si-o fi zis: "ii dau presedintelui peste nas" si a oferit din plin amanunte, tragand spuza pe turta lui.

Asta astepta si presedintele. Si-o fi spus: "ii dau premierului peste nas" si a replicat scurt: nu confirm. Ce sa mai confirme presedintele, cand premierul se infirma singur, explicand cum e cu conventia de extradare inainte de a sti despre ce este vorba. Cum bine spunea si Rica Venturiano: scuzati, pardon, bonsoir.

Telespectatorul obosit de atata tevatura mai schimba canalul. Acolo da peste alt paranormal: Relu Fenechiu. Iarasi un caz, cand Ponta si Basescu au ocazia sa-si dea reciproc peste nas. Cel dintai il felicita pe prietenul Relu pentru extraordinara performanta cu privatizarea CFR Marfa, iar presedintele ii strecoara un mic mar otravit, pentru micul dejun: sa incheie personal reusita performanta si s-o semneze cu mana lui. Bingo!

Pisica moarta

Daca Traian Basescu este bine informat si daca intr-adevar castigatorii licitatiei abia acuma cauta bani sa achite ce-au castigat, prejudiciul de imagine e mare. In primul rand, simti ca se repeta ca la indigo cazul Oltchim, cand Dan Diaconescu incepea sa caute banii abia dupa ce a castigat licitatia.

In al doilea rand, ca maine e 23 august, iar daca Ponta nu va incheia cu bine performanta de pomina a lui Relu, presedintele nu-l va intreba decat atat: vrei sa-i pasezi pisica moarta lui Silaghi, ca s-o invie el stropind-o cu apa sfintita?

In al treilea rand, cred ca nici Crin Antonescu nu s-ar simti prea confortabil in ziua fatala de 23 august, daca nereusita lui Ponta ar confirma geniala nereusita a liberalului Relu. Atunci Crin va trebui ori sa explice colegilor liberali de ce a iesit invins de inamicul Basescu, ori sa insiste pe varianta Silaghi la nesfarsit.

Poate ca Traian Basescu atata asteapta, ca sa-i dea peste nas si lui Antonescu. Nu stiu cu ce. Vom afla numai in ziua respectiva, la orele 6 dimineata, atunci cand premierul doarme dus, Crin Antonescu doarme ca de obicei, iar presedintele e mereu treaz si comunica noutati pentru toata tara.

De-ale coabitarii

Pana atunci, insa, fiind vacanta, mai privim si alte evenimente. Unul dintre cele mai recente este cunoscutul weekend de pe muntele Gaina, unde presedintele s-a imbratisat cu mosii, s-a pupat cu babele, a conversat cu primarii si a dat comentatorilor subiecte berechet, ca sa aiba cu ce bate apa-n piua la ora de varf.

Cei mai multi socotesc ca presedintele face eforturi sa-si dea imaginea la reconditionat, iar prezenta sa la targul de fecioare il face mai gigea ca infatisare. Acum un an, n-ar fi facut bai de multime, ceea ce marcheaza un progres.

Antenele neprietene insinueaza ca presedintele face campanie pentru noul partid popular, ba chiar momeste niste primari in aceasta directie, alte canale observa ca Traian Basescu creste in sondaje cand bea bere cu multimea, iar liberalul Frunzaverde, fost pedelist, s-a trezit vorbind de referendum tocmai in momentul cand nu l-a intrebat nimeni cat e ceasul.

In mod ciudat, comentatorii care bat apa-n piua non-stop au scapat insa din vedere amanuntul ca, pe muntele Gaina, presedintele s-a fotografiat tinand in brate cu atata drag un pisicut, incat ai zice ca-i trimite premierului semnale de buna coabitare.

Dar pentru Victor Ponta coabitarea cu Traian Basescu pare sa nu mai fie demult o problema. Problema ar putea fi, cel mult, coabitarea cu Crin Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Traian Basescu coabitare Ponta, #Basescu Ponta CFR Marfa, #Basescu Ponta Hayssam , #Victor Ponta