Sute de persoane au vizitat Vila Dante in primele ore ale zilei

Duminica, 29 Iulie 2012, ora 16:23
2287 citiri
Sute de persoane au vizitat Vila Dante in primele ore ale zilei
Foto: Arhiva

Sute de persoane au mers duminica dimineata la Vila Dante pentru a face turul imobilului in ziua declarata de RA-APPS, prin intermediul Secretariatului General al Guvernului, drept Ziua Portilor Deschise la Vila Dante.

In jurul orei 13,00 coada formata pentru a intra sa faca turul vilei se intindea pe mai multe zeci de metri, atat in curtea Casei Dante, cat si pe trotuarul care ducea inspre imobil.

Majoritatea vizitatorilor era constituita din persoane care se aratau interesate sa vada "cum arata o casa de lux".

"Am dorit sa vin aici sa vad si eu cum arata o casa de lux. Sunt curioasa sa vad ce mobile sunt acolo, cat de mare este piscina si, in definitiv, pe ce s-au cheltuit banii care mi s-au oprit mie din pensie", a spus o batrana aflata la rand.

Vila Dante, deschisa publicului duminica - vezi programul de vizitare

Parerile celor care au vizitat Vila Dante au fost dintre cele mai diferite, plecand de la dezamagirea ca nu este chiar atat de mare pe cat se asteptau, pana la supararea ca ei se chinuie sa traiasca cu bani putini de la o pensie la alta.

"Uite aici sunt banii nostri", spunea un domn care se lauda cu fotografii facute in interiorul luxos al vilei. "Este o cladire frumoasa. Am filmat si am fotografiat tot ce am vazut", spunea acelasi domn.

O alta persoana era de parere ca "nu este ceva ce nemaipomenit" apreciind ca exista alte persoane care au "case la fel de frumoase si mult mai bine mobilate".

O pereche mai tanara aprecia, la iesirea din Vila Dante, ca obiectivul este "interesant". "Un sef de stat trebuie sa aiba o locuinta de protocol. Nu poti sa primesti ambasadori si oameni de stat intr-un apartament oarecare", apreciau ei.

Un tur al complet al vilei dureaza aproximativ 10 minute, cei mai multi dintre vizitatori zabovind mai mult la piscina. Atat la intrare, cat si la iesire, acestia sunt intampinati cu apa rece.

Un prim eveniment cauzat de caldura excesiva din Bucuresti s-a inregistrat in jurul orei 13,00 cand o batrana a spus ca nu se simte bine si a fost insotita de jandarmi catre un echipaj al ambulantei aflat la fata locului.

Atat pe trotuarul din fata vilei, cat si pe toata strada Ivan Sergheevici Turgheniev, prin care s-a facut accesul la Vila Dante, se puteau citi, la fiecare cativa metri, mesajele "Spre vila lui Victor Ponta" sau "Spre vila Dottore Ponta" in timp ce pe unul dintre gardurile proprietatii, cel care se invecineaza cu vila Lac 3, se puteau vedea mai multe bannere cu mesaje precum "Dante nu a plagiat" sau, din nou, "Spre vila lui Victor Ponta".

Vila Dante va fi deschisa pentru vizitatori pana la ora 20.00.

Regia Autonoma a Patrimoniului si Protocolului de Stat (RA-APPS), prin intermediul Secretariatului General al Guvernului, a stabilit ca ziua de duminica, 29 iulie, sa fie Ziua Portilor Deschise la Vila Dante, strada Dante Alighieri, intrarea din Bulevardul Mircea Eliade, cu acces prin strada Ivan Sergheevici Turgheniev.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vizita Vila Dante, #vizitare vila Dante Traian Basescu, #vizita vila Traian Basescu , #Victor Ponta