Ziare.com

Basescu a publicat inregistrarile de la consultarile cu Ponta-Petrescu: Ati terminat la Harvard? Ma asteptam la argumente gen Roubini (Video)

de Diana Robu; Ionela Samoila
Luni, 14 Iulie 2014, ora 20:45

   

Basescu a publicat inregistrarile de la consultarile cu Ponta-Petrescu: Ati terminat la Harvard? Ma asteptam la argumente gen Roubini (Video)
Presedintele Traian Basescu a facut, luni seara, publice inregistrarile de la consultarile pe care le-a avut la Palatul Cotroceni cu premierul Victor Ponta si ministrul Finantelor, Ioana Petrescu.

De altfel, seful statului anuntase intr-o conferinta de presa ca va face publice inregistrarile, dupa ce premierul Victor Ponta l-a acuzat ca a avut o "atitudine badaraneasca" fata de ministrul de Finante.

"Victor Ponta spune ca discutiile au fost foarte nepoliticoase, foarte dure. E interesant cum stie sa minta", a declarat, de la Palatul Cotroceni, Traian Basescu.

La mai putin de doua ore, filmarea care prezinta discutiile pe tema reducerii CAS a fost postata pe contul de Facebook Alaturi de presedintele nostru.

Basescu, acuzat ca a fost "badaran": Ponta minte! Voi face publice inregistrarile

In inregistrare, Traian Basescu le cere premierului Ponta si ministrului de Finante "cifrele" care arata ca scaderea CAS este sustenabila. "Doamna ministru, unde ati terminat, la Oxford, Harvard? Roubini a terminat la Harvard. Ma asteptam la argumente de genul lui", a spus presedintele Basescu, adresandu-i-se Ioanei Petrescu. De asemenea, seful statului i-a acuzat pe premier si ministrul de Finante ca au venit la Cotroceni cu "lozinci", nu cu cifre.

Stenogramele discutiilor de la Palatul Cotroceni:

Traian Basescu: Domnule prim-ministru, eu am la promulgare legea asta prin care se reduce CAS-ul si sunt doua aspecte sub care eu am obligatia sa fac controlul legilor venite de la Parlament. Unul este oportunitate, doi - constitutionalitate. Mi s-a parut din ambele puncte de vedere reducerea CAS-ului pune probleme si asa cum am mai spus dupa calculele noastre s-ar accentua deficitul fondului de pensii cu 5 - 5,5 miliarde. Ceea ce inseamna ca s-ar ajunge la un 18 miliarde deficit la fondul de pensii.

Am vazut si tentativa de punere in dezbatere publica a noului Cod Fiscal. Oricum, daca s-ar aplica toate taxele acelea suplimentare, tot nu s-ar rezolva problema, pentru ca alea ar aduce un 1,5 - 1,8 miliarde, luate asa, grosier, chiar cu reintroducerea impozitului forfetar, ca ii spunem altfel, dar ne cam referim la el. Pe service-uri, pe unitati de alimentatie publica si asa mai departe. Marea mea problema inainte de promulgare, in concluzie, este sustenabilitatea masurii. Cu ce acoperim deficitul suplimentar de 5 miliarde?

Victor Ponta: Domnule presedinte, buna ziua, multumim de invitatie. In primul rand, evident, Constitutia prevede foarte clar dreptul dumneavoastra de a retrimite un proiect de lege Parlamentului pentru a-l...

Traian Basescu: Nu tin sa il retrimit, ca e o masura buna pentru agentii economici. Marea problema e cum acoperim gaura.

Victor Ponta: Eu doar spuneam ca aveti acest drept constitutional si il exercitati cum considerati. Problema este ca Guvernul, si daca am fi de acord cu dumneavoastra, tot n-am avea, nu suntem... Din moment ce e o lege votata de Parlament, rolul nostru a fost de a transmite in expunerea de motive motivul emiterii actului normativ, impactul socio-economic si toate celelalte masuri si am aici expunerea de motive.

Cred ca o aveti si dumneavoastra, n-as vrea sa o reiau. Ideea este ca e o masura economica pe care noi o consideram necesara, ca in acest an, conform discutiilor pe care le-am avut cu Comisia Europeana, Fondul Monetar International, Banca Mondiala, nu se modifica in niciun fel tintele de deficit asumate si ca in 2015 - 2016, pe baza cresterii economice, combaterii evaziunii fiscale si mai ales odata cu intrarea in vigoare a legii privind insolventa avem capacitatea de a pregati si de a face aceasta masura nu doar sustenabila, ci inclusiv profitabila pentru dezvoltarea economica. O sa lucram pana in luna noiembrie, venim in fata Parlamentului cu proiect de buget si ne vom incadra in toate tintele.

Ponta, dupa cearta cu Basescu pe CAS: A avut un ton badaranesc fata de ministrul Finantelor

Traian Basescu: Avem si MTO-ul.
Victor Ponta: Poftiti?
Traian Basescu: MTO-ul, care mai inseamna vreo 6 miliarde. 5 la 6 miliarde.
Victor Ponta: Domnu' presedinte, o sa lucram la toate.
Traian Basescu: (Rade - n.red.) Da, dar dati-mi sursele, ca povestea asta cu buna colectare, cu...
Victor Ponta: Domnu' presedinte, cand avem proiectul legii bugetului votat de Parlament, cu siguranta va veni la dumneavoastra sau la noul presedinte la promulgare.
Traian Basescu: Sper sa vina la mine, adica ar fi unfair (incorect - n.red.) sa intrati in alegeri fara sa trimiteti bugetul la Parlament.
Victor Ponta: Nu, domnu' presedinte, ar fi unfair ca o sa fie alt prim-ministru si atunci o sa-si faca bugetul cum crede. Eu asa consider.

Traian Basescu: Nu, in campanie o sa fiti inca prim-ministru.
Victor Ponta: De acord.
Traian Basescu: Bun, doamna ministru, ca m-as adresa si ministrului de resort, avem de acoperit MTO-ul si deficitul asta. Amandoua la un loc inseamna vreo 6 plus 5, 11 miliarde. Din ce?
Ioana Petrescu: Domnule presedinte, in primul rand, masura CAS este o masura extraordinar de buna si pentru mediul de afaceri, dar si pentru angajatori. O sustin din tot sufletul si mai ales ca acum a trecut si prin Parlament. Va asigur ca am facut studii foarte bune si asupra sustenabilitatii...
Traian Basescu: Dati-mi-l si mie!
Ioana Petrescu:... si nu am niciun fel de dubii ca aceasta masura este una buna, care nu va pune in pericol nici tintele bugetare de anul acesta, dar nici cele pe MTO de anul viitor. Deci...
Traian Basescu: Doamna, dati-mi si mie studiul care spuneti ca s-a facut.
Victor Ponta: Va dam tot ce avem.

Traian Basescu: (Rade - n.red.) Mai, oameni buni, discutam ca intre oameni care stiu despre ce vorbesc sau... Sa stiti ca 11 miliarde nu se creeaza din nimic si as vrea... Eu am zis ca avem o discutie, mai ales afland ca vine si doamna ministru, am zis ca avem o discutie pe cifre, pe o analiza facuta adica din nu stiu ce taxe, atata suma, din cresterea economica, atat, din reduceri de cheltuieli, atat. Dar astea sunt argumente, ce-mi aduceti dumneavoastra, argumente pe care le aduce orice parlamentar care nu stie despre ce e vorba. Serios, si reprosul nu e atat catre domnul prim-ministru cat catre ministrul Finantelor. Aratati-mi din ce se compune structura de venituri suplimentare care sa va acopere MTO-ul si deficitul suplimentar creat la fondul de pensii
Ioana Petrescu: In momentul in care vom elabora bugetul pe 2015, sursele vor fi foarte clare.

Traian Basescu: Doamna, dar eu trebuie s-o promulg acum. Pentru ca si eu as vrea s-o promulg. Si eu as vrea s-o promulg, dar vreau s-o promulg credibil si va spun si de ce atata interes. Eu am mai avut o intamplare, in 2008, cu salariile la profesori. Si acum parca-l vad pe Tariceanu cand spunea "merge, avem de unde, duduie economia, n-avem cifrele pe trimestrul patru", ca era in 2008, in trimestrul patru 2008 si abia in februarie am aflat cifrele, ca noi intrasem din octombrie in cea mai grea cadere economica. Si stiu ca am promulgat-o, tot asa, pe vot unanim in Parlament. Si pe urma n-a fost bine deloc, cand am constatat ca nu se poate plati. Si v-as mai aduce aminte un lucru: in 2008 s-au mai redus doua contributii - CAS-ul, daca va aduceti aminte si contributia la sanatate.

Victor Ponta: Nu-si aduce aminte, ca nu era aicea in 2008, stiu eu.
Traian Basescu: Nu conteaza, banuiesc ca... Atunci o informez eu pe doamna: s-a revenit asupra ei, asupra reducerii CAS-ului. La sanatate suferim ca nu s-a revenit asupra contributiilor de sanatate. Eu nu inteleg de ce ati promovat-o atat de repede si nu-i vina Parlamentului, ca Parlamentul a fost pur si simplu pacalit. I s-a spus ca va creste colectarea.
Victor Ponta: Domnule presedinte, Parlamentul, o parte a Parlamentului a cerut intrarea in vigoare la 1 iulie.
Traian Basescu: Bun, dar Parlamentul nu are responsabilitatea cifrelor. El ia decizii politice. Dar Executivul, din care faceti parte si dumneavoastra, si eu, noi avem responsabilitati pe cifre pana la urma.
Victor Ponta: Atuncea nu ne-ntelegem. Mai certati-ma, dar nu gandim la fel si cred ca nu va suparati. Eu cred ca dumneavoastra nu conduceti activitatea Executivului pe cifre.
Traian Basescu: Nu, dar am obligatia sa controlez legile.
Victor Ponta: Pai, faceti-o, domnule presedinte...
Traian Basescu: Doamna ministru, se colecteaza suplimentar din cresterea economica, atat, dar banuiesc ca ati observat ca Germania, Franta, Italia au intrat in declin economic. Si asta ne va afecta.
Ioana Petrescu: Un motiv in plus ca sa relaxam fiscal si sa incurajam firmele ca sa angajeze si sa...
Traian Basescu: Nu angajeaza nimeni, doamna!
Ioana Petrescu:... si sa investeasca, sa investeasca mai mult.
Traian Basescu: Doamna, am zis ca unde spuneati ca ati terminat? La Harvard, la Oxford?
Ioana Petrescu: La Harvard.
Traian Basescu: Roubini (Nouriel Roubini, economist american - n.red.) e economist de Harvard. Ma asteptam la argumente de genul lui, nu... (rade - n.red.). Bun, inteleg ca nu avem o analiza de unde venituri suplimentare, mai ales ca, doamna ministru, la fondul de pensii stiti ca n-ati facut nici macar acolo veniturile. Colectarea e 97%. Dincoace urmeaza sa facem rectificare negativa.

Ioana Petrescu: Domnule presedinte, la fondul de pensii problema este ca avem un salariat la 1,28 de pensionari.
Traian Basescu: Da!
Ioana Petrescu: Aceasta este o problema grava, care se poate rezolva numai prin astfel de masuri, de exemplu reducerea impozitarii pentru a incuraja sa se angajeze in piata reala si cu carte de munca si pentru a avea un numar mai mare de angajati oficiali care contribuie la CAS pentru a sustine toti pensionarii care primesc acesti bani.

Traian Basescu: Doamna, daca as vrea sa imi bat joc de tara asta, as promulga-o fara sa mai intreb nimic. Eu plec. Daca dumneavoastra mi-aduceti ca argument suprem ca avem 1,2 pensionari la un salariat, lucru care-i stiut... Noi aici avem un deficit structural. Banuiesc ca intelegeti ca suntem, ca vorbim de un deficit structural pe care-l accentuam, da?
Ioana Petrescu: Tocmai asta incercam sa va explic. Printr-o astfel de masura tocmai corectam astfel de probleme, nu printr-o marire a taxelor, care duce la mai putina colectare, la mai multa piata neagra si mai putini oameni angajati cu carte de munca care sa contribuie acum intr-un sistem "pay as you go" (PAYG, sistem bazat pe solidaritatea inter-generationala - n.red.) la pensionarii care acum isi primesc pensiile.
Traian Basescu: Doamna ministru, nu observati, n-ati observat din alte ca nu da rezultate reducerea taxelor cand e vorba de continuarea naravului cu evaziunea?

Ioana Petrescu: Data trecuta cand s-a scazut CAS-ul, veniturile pe CAS au ramas constante, desi s-a scazut CAS-ul.
Traian Basescu: Doamna, la fel s-a intamplat cand s-a introdus cota unica, dar dupa un an a inceput evaziunea din nou.
Ioana Petrescu: Eu vorbeam de datele pe care le avem pe CAS in momentul in care a fost scazut CAS-ul data trecuta, veniturile pe CAS au ramas la fel. S-a acoperit...
Traian Basescu: Doamna, inteleg ca vreti sa-mi argumentati cu lozinci, nu cu cifre...
Ioana Petrescu: Nu, nu, cu cifre! Deci asta, deci veniturile din CAS...
Traian Basescu: Nu, nu, pe situatia creata acum.
Ioana Petrescu: Da, pe situatia creata, exact! Deci in momentul in care CAS-ul...
Traian Basescu: Deci cum acoperiti cele 5,5 miliarde plus MTO-ul, alte 6 miliarde?
Ioana Petrescu: Deci eu...
Traian Basescu: 11!

Ioana Petrescu: Deci data trecuta, inca o data v-am spus, cand a scazut CAS-ul, veniturile nu au avut de suferit. Mai mult, cand CAS-ul a crescut, evaziunea fiscala a crescut vertiginos. Deci clar exista un prag peste care angajatorii nu vor sa-si mai declare angajatii si peste care incep sa faca evaziune fiscala la greu. Si noi trebuie sa coboram acest prag si sa reducem CAS-ul tocmai pentru a avea mai multi anagajati in piata reala, ca sa contribuie pentru sistemul de pensii, pentru cei multi pensionari pe care-i avem. Problema pe care ati ridicat-o dumneavoastra.
Traian Basescu: Cat obtineti in plus din scoaterea la suprafata a muncii la negru, daca s-ar produce?
Ioana Petrescu: Deci daca... Dupa cum v-am spus, deci cea mai buna...
Traian Basescu: Deci ce estimare aveti, cate... Cat cresc veniturile din scoaterea muncii la negru la suprafata in cazul in care va avea acest efect?
Ioana Petrescu: Inca lucram la estimarile acestea. Eu v-am dat exemplu doar ce stim clar ca s-a intamplat in trecut, care ne arata ca si pe viitor o astfel de reducere de CAS va fi benefica.

Traian Basescu: Bogdane (Bogdan Dragoi, consilier prezidential, fost ministru de Finante - n.red.)!
Bogdan Dragoi: Domnule presedinte, aici cred ca e vorba de o mica confuzie, pentru ca ei au facut proiectul de lege si acolo au facut estimari de venit si cheltuieli, impactul pe cheltuieli si proiecte suplimentare. Deci minusul de 5 miliarde care va fi anul viitor...
Ioana Petrescu: Este unul contabil si domnul Dragoi stie asta.
Bogdan Dragoi: Deci ia in calcul venituri suplimentare. Deci noi acum vorbim de veniturile suplimentare care au ramas.

Ioana Petrescu: Deci domnul Dragoi stie foarte bine calculele care se fac la impactul bugetar sunt unele contabile, adica de genul care nu se colecteaza din cele 5 puncte procentuale si cat se colecteaza in plus, adica noi ca angajator, adica statul, nu mai platim acele 5 puncte procentuale. Ce v-am explicat eu este tot impactul economic care tine cont de faptul ca se vor angaja mai multe persoane, se vor mai angaja mai multe persoane in economia alba, deci nu la negru. Faptul ca vor exista si investitii si din banii pe care ii au in plus angajatorii in buzunar. Acele investitii au o multiplicare in economie si din care se vor face mai multi bani la buget si pe TVA si asa mai departe. Si, per total, ceea ce incercam sa va spun este pe data trecuta cand s-a scazut CAS-ul, veniturile din CAS pe PIB au ramas aproape constante, desi s-a scazut CAS-ul.

Traian Basescu: Da, dar atentie...
Ioana Petrescu: Acestea sunt toate efectele reale.
Traian Basescu: Atentie, vorbim de 5% raportat la produsul intern brut, da?
Ioana Petrescu: Nu!
Victor Ponta: 5 puncte procentuale.

Traian Basescu: 5 puncte procentuale la CAS, ceea ce ne duce la 1 si ceva la suta din produsul intern brut deficit. Cele 5,5 miliarde sunt 1,3, 4 08, 09. Mai avem, deci PIB-ul este 658. Mai avem 08 - 09 la MTO. In total, 1,7.
Ioana Petrescu: Deci, in primul rand, impactul bugetar contabil, deci nu cel tinand cont de aceste efecte pozitive economice este 850 pe acest an si vreo 4,8 miliarde pe anul viitor. Inca o data, acesta este un efect contabil, calculat doar pe cati angajati avem acum si cat n-au mai luat la buget din cele 5 puncte procentuale minus cat nu mai platim noi ca stat cele 5 puncte procentuale la angajatii nostri de la stat. Ceea ce incercam sa va spun este ca exista alte efecte economice benefice care intr-un trecut ne-au aratat ca, de fapt, adunate aceste investitii in plus, aceste angajari in plus, aceasta ridicare la suprafata si reducere a evaziunii fiscale, in trecut au aratat ca de fapt veniturile din CAS per PIB au ramas aproape constante, desi CAS-ul a scazut.

Traian Basescu: Nu, doamna, nu ma convingeti cu simple declaratii. Sincer sa fiu, o sa vorbesc si cu comunitatea de afaceri inainte de a lua o decizie. Pentru mine e... Aveam in carca MTO-ul, acum mai luam si reducerea de CAS. Nu vad cum face fata bugetul de stat, ramanand in parametri. Nu vad. Iar declaratii, sigur, toti stim si o spunem. Cand se reduc taxele nu scad veniturile. (Rade - n.red.) As putea fi de acord cu dumneavoastra pana la un punct pentru ca am experienta introducerii cotei unice, care a facut sa nu scada veniturile vreun an, dupa care n-au fost multumiti nici cu asta si au inceput evaziunea si...
Ioana Petrescu: Am inteles, dar eu v-am dat exemplu din reducerea CAS...
Traian Basescu: Numai putin, va ascult, m-as fi asteptat sa veniti astazi cu o foaie pe care sa scrie: de aici un miliard, de aici doua, de aici si inca unul si "astea-s cele cinci, domnu' presedinte, ca sa promulgati legea cu constiinta impacata. Ca n-ati fost partas la o inselaciune si la o eroare". Aici e singura mea problema. Sa ma uzez de mijloacele pe care le am sau sa-i dau drumul fiind impacat ca ce-mi spuneti este argumentat cu cifre si pot sa-i dau drumul.
Traian Basescu: Asta-i problema pe care o am.
Ioana Petrescu: Pentru acest an exista cele 850 de milioane care inseamna, inca o data, efectul strict contabil asupra bugetului, iar pentru anul viitor, in bugetul pe 2015...
Traian Basescu: Doamna, imi puteti trimite maine o fisa a acestei gauri, cum o acoperim? Pe evaluarile dumneavoastra, "uite, domnule presedinte", pentru ca noi avem o dubla problema in momentul de fata. O fisa sub semnatura dumneavoastra. Reducerea CAS-ului o acoperim de aici. Si sa imi dati pe categorii de efecte, daca vreti, a reducerii CAS-ului, ce si cat ne aduce fiecare, in asa fel incat sa inteleg ca eu sunt intr-o eroare, ca de fapt nu se va mari deficitul fondului de pensii. Si ca nu se vor taia investitii ca sa se compenseze si ca... Pentru ca uitati-va, anul acesta aveti 22 - 25 de procente mai putin la investititii. Banuiesc ca ati vazut ce s-a intamplat cu forta de munca, cu personal angajat. Avem usoara crestere de somaj, de la 7,1 la 7,3.

Ioana Petrescu: De la inceputul anului numarul locurilor de munca a crescut cu 87.000, dar prin asta nu spun ca se va taia de la investitii, nu as dori asta...

Traian Basescu: Nu, dar cate s-au pierdut, doamna?
Ioana Petrescu: Vreau sa va raspund strict la ce-ati mentionat dumneavoastra.
Traian Basescu: Doamna ministru, eu am vorbit de cresterea somajului, nu de locuri de munca create. Cate ati creat, cate ati pierdut?
Ioana Petrescu: Referitor la investitii, nu spun ca se va taia de la investitii...
Traian Basescu: Dar anul asta de acolo ati taiat in primul trimestru!
Ioana Petrescu: Dar si chiar daca ar fi asa, ca o persoana de dreapta sunt sigura ca cunoasteti ca, daca se taie de aici, de la investitii publice, si se realizeaza CAS-ul, care inseamna mai multi bani in buzunarul angajatorului, pe care ii va folosi in parte pentru investitii private, investitiile private care sunt mai eficiente decat cele publice, per total tot iesim cu plus, ca o persoana de dreapta.

Traian Basescu: Doamna ministru, stiti care-i partidul meu? Ca presedintele e Romania, doamna! Dumneavoastra oti fi social-democrata, altii or fi de dreapta. Eu vorbesc de interesul Romaniei aici. Ca discut despre banii Romaniei, nu despre banii partidelor sau...
Ioana Petrescu: Nu asta v-am dat, v-am dat doar o argumentatie la ce ati spus referitor la... Despre taierea investitiilor publice.
Traian Basescu: Mie raspundeti-mi clar cum ne este benefica reducerea investitiilor. Inteleg ca-i benefica, dupa dumneavoastra. Ati facut...

Ioana Petrescu: Nu, am comentat doar ce ati spus dumneavoastra, daca s-ar taia de la investitii publice pentru a se face CAS-ul.
Traian Basescu: Pai anul asta ati taiat de la investititii publice!
Ioana Petrescu: Nu am spus ca o facem noi. V-am justificat ca intr-adevar ar fi benefic pentru ca se substituie dintr-o investitie publica pentru una privata si investitiile publice sunt... Cele private sunt mai eficiente. Doar am mers pe argumentatia dumneavoastra, nu am spus ca asta vom face noi.
Traian Basescu: Stiti vreun privat care baga bani in autostrazi?

Ioana Petrescu: Investitiile nu inseamna numai autostrazi, inseamna si investitii in capital, in cadrul firmelor pe care le au si...
Traian Basescu: Nu, nu, dar vorbiti de investitiile din buget, ca bugetul de stat n-a investit in capital, doamna! A investit in infrastructura, in principal in mediu, in lucruri care trebuiesc facute. Deci ma refeream la investitii in bugetul de stat, n-ati inteles.
Ioana Petrescu: Ba am inteles!
Traian Basescu: Eu am investit la Romgaz, spre exemplu, dar aia e investitie pe piata de capital, dar nu despre alea vorbeam.

Ioana Petrescu: Nu, nici eu nu vorbeam despre asta.
Traian Basescu: Vai, vai... Bine, eu n-am inteles nimic. Domnule prim-ministru, ati inteles mai mult decat mine?
Victor Ponta: Domnu' presedinte, daca va face placere sa discutati probleme generale, teoretice, de economie cu doamna ministru sunt convins ca va sta la dispozitie. Problema e urmatoarea: asa functioneaza o tara democratica. Guvernul propune, Parlamentul voteaza, dumneavoastra, daca vreti, promulgati, daca nu, o retrimiteti. Restul, cu tot respectul, eu n-am incredere in gandirea dumneavoastra economica, ca am trait-o. Ea era in America. Eu am trait si cresterea TVA-ului si toate celelalte. Deci sunt gandiri, scoli diferite. Deocamndata noi avem crestere economica, avem locuri de munca, vrem sa mergem in aceasta directie.

Traian Basescu: Domnu' prim-ministru...
Victor Ponta: Dumneavoastra aveti un drept constitutional pe care nu vi l-a contestat nimeni.
Traian Basescu: Cresterea economica nu vi se datoreaza, ci se datoreaza masurilor din 2010 si eu am mai vazut un prim-ministru la fel de iresponsabil, Tariceanu, care pentru alegeri a facut ce-a facut. Si a suportat Guvernul Boc costul utilizarii banilor publici pentru campanie. Parerea mea este ca faceti o eroare si aveti riscul ca dupa alegerile din noiembrie sa nu mai vina cineva care sa corecteze lucrurile, ci... Pentru ca pur si simplu n-ar avea curaj s-o faca. Si riscati sa ramaneti cu niste dezechilibre foarte mari, sa scoateti din nou tara de pe traseul ei.

Victor Ponta: Domnu' presedinte, o sa ne descurcam si dupa noiembrie. Tara asta se descurca, nu-i nimeni de neinlocuit. Nu va faceti griji. Mergem in directia buna.
Traian Basescu: Bine.
Victor Ponta: Va multumim.
Traian Basescu: Am inteles ca astea-s argumentele. Bine, va doresc succes.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 58600 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
135 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Marele mincinos a fost dat de gol cu propriile arme....minciuna !

Rar mi/a fost dat sa vad atata incompetenta din partea unui ministru (d-na Petrescu).
D-nul presedinte chiar sa comportat extraordinar, ca un adevarat presedinte de tara, nici de stanga nici de dreapta, citez din discutii "doamna, eu sunt presedintele tarii"!
Pontaaaaaa, unde a fost comportamentul badaranesc ?
Mincinosul mincinosilor, sa-ti fie rusine ca ne minti cu televizorul!!

 

Toarasi, vam spus sa numai fiti badarani, ca sa supara dom doctor

Victor Ponta si pa urma isi da demisia !
Si une mai gasim noi alt copilot ca dansu ?
Ah ?

p.s. Presedintele Traian Basescu a facut, luni seara, publice inregistrarile de la consultarile pe care le-a avut la Palatul Cotroceni cu premierul Victor Ponta si ministrul Finantelor, Ioana Petrescu.

De altfel, seful statului anuntase intr-o conferinta de presa ca va face publice inregistrarile, dupa ce premierul Victor Ponta l-a acuzat ca a avut o "atitudine badaraneasca" fata de ministrul de Finante.

Filmarea a fost postata pe contul de Facebook Alaturi de presedintele nostru.

 

Profesorul si doi ageamii jenanti !

Imi e rusine ca traiesc intr-o tara care are un astfel de premier.

 

ca ponta e un mincinos notoriu, stie toata lumea

;(

Cei care se pricep la macroeconomie,

si-au dat seama ca intrebarile Domnului Presedinte nu aveau legatura cu contextul problemelor discutate.
Ministrul de Finante are potential, dar nu poate sa raspunda pentru prostiile din perioada cat era prim-ministru omul cu coasa de la cluj.
Ala era tare de cap, doar de aia ia spart taica-su oul in cap.

Rog toarasii care ie la putere sa vie sa combata,

Ca daia ie democratie si paurma ii ies vorbe lu dom doctor Victor Ponta ca ie mincinos din nastere !

SA TRAITI !

P.S. "Victor Ponta spune ca discutiile au fost foarte nepoliticoase, foarte dure. E interesant cum stie sa minta", a declarat, de la Palatul Cotroceni, Traian Basescu.

Imi cer scuze, mai postez odata la acest subiect.

Am reasculta atent toata inregistrarea. Nu mi-a fost dat niciodata, in lunga mea cariera profesionala, sa vad doi pierduti ca Ponta si Domnisoara... care isi dadea ochii peste cap cind refacea calculul mental: 5"6 miliardre= 11 miliarde... (privire catre cer si ingerasi...).
Sau Ponta care o asigura, ..."nu mai spuneti nimic, parlamentul a votat, fac ce vreau, Basescu nu conteaza...

Daca astia doi (Ponta si Debutanta) ar fi dat un examen, ar fi fst un dezastru! Acum imi dau seama de ce Dr Ponta nu poate sustine un doctorat. Nu are absolut nimic in cap. Ramane un ospatar de la McDonalds, sub podurile parisiene...

Trebuie expertizata cravata!

Inregistrarile sunt autentice, dar cravata care a fost folosita la inregistrare nu a fost expertizata.

cel mult cravata de soim al patriei al ministrei

de finante!!

Daca nu vedeam inregistrarea, aveam convingerea ca fatuca asta se pricepe la finante!!

Dupa aceasta inregistrare, Ponta are cel putin -15% in sondaje.

Doar un om irational mai pune stampila pe VVPonta, prim mincinos, prim plagiator si tata hotilor din Romania.

Pe pagina ei de fb, Elena Udrea parafrazează o intrebare din filmul

... "Ahile", referitor la Victor Ponta: "Acesta este cel care vrea să stea pe scaunul din fata lui, al lui Traian Băsescu, din decembrie incolo?"

base

base foloseste ce a invatat la scoala secu.
inregistreaza tot si reda ce-l avantajeaza...

@orbul_schiop

Mai bine te numeai Mut si te comportai ca atare.

 

L-a ironizat Petreasca intr-atat de subtil pe

mahmur incat marinelul nici nu si-a dat seama. Ii spunea clar ca sa inteleaga si el, sintetic, cat sa priceapa si un elev de liceu si matrozul o tinea una si buna cu foaia A4 in care sa vada el cifrele. Penibil!!! Noroc ca scapam de el in cateva saptamani!!!

antena3 le-o fi dat ? nu cred...

ponta si petreasca s-au facut de kko.
ponta a mintit ca basescu a jignit. ponta a mintit ca de obicei.
petreasca o fi invatat la harvard, dar poate o fi luat examenele in stil dambovitean...
penibil guvern.

 

Gorilei de Gorj ii este egal,cät de plin este de KaKao

Un maimutoi "foarte cultivat" cu praz.

Traian Basescu: Avem si MTO-ul.

Victor Ponta: ....................
...........................
Poftiti?...Hă ?
...........................
...........................
(in gind ce mama dr@.. o fi MTO ? Un fel de moto sau auto?)
...........................
...........................
Traian Basescu: MTO-ul, care mai inseamna vreo 6 miliarde. 5 la 6 miliarde.
............................
............................
Victor Ponta: Domnu' presedinte, o sa lucram la toate.
............................
VV fa-te ca lucrezi zise Ilici.

Ponta se uita ca vitelul la poarta noua....

Ati observat fata lui Ponta cand a fost intrebat de MTO ?Incredibil pe ce maine e tara asta !!!

Toarasa Von Shakira, dade Voda Dabija a-ti auzit ?

Van treb finca va vaz caveti prea multe griji !

Sa traiti !

p.s. In inregistrare, Traian Basescu le cere premierului Ponta si ministrului de Finante "cifrele" care arata ca scaderea CAS este sustenabila. "Doamna ministru, unde ati terminat, la Oxford, Harvard? Roubini a terminat la Harvard. Ma asteptam la argumente de genul lui", a spus presedintele Basescu, adresandu-i-se Ioanei Petrescu. De asemenea, seful statului i-a acuzat pe premier si ministrul de Finante ca au venit la Cotroceni cu "lozinci", nu cu cifre.

Au discutat 10 minute ?? Sper sa nu apara declaratii cu

..filmate taiate !! N-ar da bine !
Repet, Ponta n-avea ce sa caute acolo cu un ministru ATAT DE TANAR. Dna Petrescu poate fi foarte bine pregatita dar s-a vazut nehotararea unuia neobisnuit cu luptele oratorice. Basescu a jucat acasa cu ce stie mai bine, lovirea din cuvinte.

Inregistrarea e ca aceea cu "tiganca imputita"!

Numai ca acolo, cind i-a smuls telefonul, a fost presa adversa de fata si l-a dat in vileag. Aici nu au fost decit "servicilii".

Bre ! Nu mergi la piata frara bani.

Petrescu e Soimul Patriei inca. A mers cu lectia neinvatata la presedinte, nu a putut documenta nimic.
Doar lozinci !

I-a filmat cu ciorapu'! Statea picior peste picior

... cu pantofu' gaurit spre Tonta. Uslamagii sunt la furat. De fapt, nici la asta nu se pricep ca intra cate un batalion la parnaie.

- merin000, ia zi: ai tradus textul de la VDMA cu copiatu'-plagiatu' in Germania?

 

Sa-i spuna careva d-lui premier al Ro ca Roubinii

nu-i din clanul Butoane sau Gigiok, astfel incat intrebarea nu are nimic badaranesc in ea!!

Totusi, care este badarania resimtita de domnul Ponta ??

Ziare.com au sters imaginea guvernatorului ot Cotr

...oceni din articol.

De ce ati sters-o, bre, era badaraneasca????
Ce v-a casunat pe demisul de la Cotroceni????

in privinta badarniei

probabil ca PM s-a pierdut cu firea si a facut o confuzie cu scena : "Hai fà, Doina, ti s-a facut de niste inundatii ?!"

Discutiile mi-au amintit de.......

......................
Pedagogul:Bine,ma! Va-vad ca asta stii! Da’ acum, vorbeste-mi despre …altceva.
Ionescu : De-despre ce?
Pedagogul: despre…feriga!
Ionescu: Feriga se deosebeste de alte plante, ea se… deosebeste…mai ales de crastavete, care este un fruct dicotiledonat de culoarea galben-verzuie, face parte din familia curcubitacelor, are tulpina in forma de vrej, se inmulteste prin seminte si are peste 98% apa ..GATA!(zambind)
Pedagogul(exasperat )M-ai innebunit, ma, cu crastavetele tau, ma! Sa trecem la alta materie! La …Gramatica! Da-mi exemplu de o propozitiune sim-pla!
Ionescu:Eu..am un crastavete (clasa se amuza; se uita la colegul din dreapta, pocnindu-l peste ceafa ) Ce, ma? Eee!
Pedagogul: Iesi la table! Fa..analiza!
Ionescu(iesind)Eu-este subiectul.; am-este predicatul..si.(coborand tonul ) si.un crastavete …
Pedagogul(miscand degetul aratator)Ce este un crastavete?
Ionescu(repede) :Un crastavete este un fruct dicotiledonat de culoarea galben-verzuie, face parte din familia curcubitacelor,...

...........
(Castravetele se poate inlocui cu scaderea CAS/ca-n reclama Hemoroeasy face bine)

 

Ce faci, fă Ponto ?

De necrezut, individul ăsta e un fel de Emil Bobu, intr-atat de deștept și pregătit este ! Votanții PSD-ului, insă, n-au nicio treabă.

Era ca-n desene animate...cu margareta intre dinti

Ce fata a facut cind la intrebat Presedintele de MTO. Uluiala totala . Am zis ca acum plesneste .
........
Pacat de 'fatuca' . Si-a facut varza viitrul si de c@cAo scoala absolvita. Nu mar mira sa apara 'o noutate' ca mi-e imposibil sa cred ca poate fi cineva asa de penibil sub 'girul' Harvard University

Probabil ca dl premier cand o cheama la el pe

pe dra ministra, vrea altceva de la ea!!

Presedintele Ro a fost un "badaran" ca a intrebat-o de finante!!

Dr Victorel isi da cu parerea!

Traian Basescu: Avem si MTO-ul.
Victor Ponta: Poftiti?

Pe Dr PuneTaxe vreti sa il puneti presedinte al Romaniei? Sinteti curajosi, ca sa nu spun inconstienti!

Mos Bazil, pe Ponta sa-l inlocuim cu castravetele.

E o leguma buna,are minerale...
Ponta nu are nimic.
Pardon,are doctoratul.
Plagiat.

Felicitari pt d-l presedinte Basescu!!!Felicitari

Felicitari pt d-l presedinte Basescu!!!Felicitariintr-un comentariu de-al lui poNta eu i-am dat dreptate presedintelui ..inainte de a asculta discutiile.
felicitari d-le presedinte Basescu..inca odata felicitari.
Stiu ca sinteti un al legii si onest insa acest prim Mistret este un mare mincinos..iar tinerica putin pe dinafara!!!Vorba aceea asa a hotarit partidul(PSD) si nu mai discutam!!

Ghiciti de cine rede Basescu in acest avatar. Stiti ?

Ponta stie dar nu spune !

Avem si MTO ! Poftiiiim ?

MTO = obiectiv bugetar pe termen mediu ! Aici a fost faza cand dr. Ponta a ramas cu gura cascata a mirare si nedumerire, ochelarii aburiti si tot tacamul, iar Harvard Petrescu a ocolit-o rapid nici ea habar n-avand ce lighioana poate fi acel MTO ! Ponta a declarat apoi ca s-au certat : discutia a fost perfect civilizata ! Basescu s-a enervat cand a aflat ultima minciuna traznita a traznitului din fruntea guvernului si a spus-o raspicat : n-am facut-o pana acum, dar voi da publicitatii videoul cu TOATA intalnirea ! A facut exact ce trebuia pentru a taia elanul unui mitoman care trebuie consultat psihiatric !!! Quod erat demonstrandum, s-a demonstrat !!!

Aia mica i-a dat lectii domnului Profesor!

Pai sa incurce el, tocmai el, contabilitatea cu finatele.
Nu ma asteptam ca Dragoi sa fie atat de slabut.
Presedintele i-a cerut si hartia, nu de alta, dar ii va trebui la pensie, ca autograf. Poate sa faca calculele pensiilor marinarilor din flota romaneasca pierduta.

Visezi neica?

Trezeste-te, fa inviorarea si dupa aia mazgaleste ceva pe aici!

care este parerea ta

despre m-teo?
ha? ia zii!
v-a cam pacalit el-dottore.

Petresca aia mica, hai sa spunem cu gentilete:

TUFA DE VENEZIA!

Presedintelui nu i-a dat STUDiul dar poate romanilor arata

acel studiu d-ra Petrescu!!

 

Dra. Petrescu, tipul tocilarei pe care daca o scoti din ce a

memorat, nu mai stie nimic, iar pontax a fost penibil. Maine daca ar fi o dezbatere televizata intre batranul lup de mare si carlan, il face praf batranul. Pontax e bun la mistocareala si-atat. Asa cum l-am vazut azi, asta nu ajunge presedinte, nu rezista intr-o dezbatere serioasa cu-n Diaconescu, Predoiu sau chiar Johannis. De Antonescu ii e frica.

pai asta a vrut base

o confruntare, dar nu a primit-o ca nu e cazul,nu e momentul si nu o merita. Nesimtitul de base statea picior peste picior, facea pe big brother si dadea sfaturi. Vroia foi de calcul intr-o chestie care e o loterie indiferent cum o ei, ca sa o foloseasca cu sarlatanii lui ca propaganda. Numai un *** care nu are nici cea mai mica intelegere a ceea ce inseamna economia asteapta aritmetica... aici sunt previziuni, dar cui sa ii explici...

....

Dupa capul tau ,prostiile debitate de Basescu se numesc dezbateri ?Retine prietene ,ca cel mai prost economist stie ca relaxarea fiscala stimuleaza investitiile .Pe de alta parte ,apasarea fiscala din Romania a ajuns insuportabila , astfel incat IMM-urile sunt nevoite sa opteze intre faliment si evaziune fiscala.Birurile ingrozitoare saboteaza dezvoltarea economica a Romaniei ,alunga investitorii straini si romani.Basescu crede ca am uitat teoria lui economica cu omul slab care-l cara in spinare pe omul gras ?Atunci ajusta cheltuielile bugetare , fara mila , astazi are o deosebita grija de buget , nu cumva sa se diminueze cu cele 5+6 miliarde , in favoarea investitorilor privati si a salariatilor.Numai niste papagali ca tine pot inghiti asemenea gogosi !

N-ai reusit nici pina azi sa realizezi ca Basescu

...nu se gindeste nicicum la binele Romaniei. El vede o masura fiscala foarte buna pentru mediul de afaceri, pe care zice ca nu l-a consultat, ca o masura electorala. Ce-i pasa lui de Romania? Ministrul Ioana Petrescu a explicat pe intelesul tuturor, dar ce sa-i faci daca s-a aflat in fata celui care se pricepe mai mult la circ decit la economie!

Pai......

De unde ca nu- l are.A obligat-o Ponta.

Nu are importanta daca-l are sau nu

In momentul de fata clasa politica ar trebui sa ceara studiu pe care s-a bazat scaderea CAS ! In fond politicienii au votat pe baza acestui studiu!! Daca tot s-a facut publica existenta studiului bine documentat, banuim ca poate fi publicat pe site-ul ministerului si in mass media!!

Chiar crezi ca Basescu stie sa citeasca un studiu

...de impact fiscal? Individul e gindul la Udrea, la campanie, la ce se va intimpla cu el, daca a doua zi, dupa ce nu va mai locui la Cotroceni, va avea catusele la miini si va fi coleg de celula cu frate-su.

Vacauanu estem teribil...

Vacauanu estem teribil...Stie sa vorbeasca ca unul de pe strada..sau de pe trotuar despre doamne...cine stie ..intra si sotioara lui pe aceeasi linie???de jigniri??

Tipa

cred ca nu prea stia de ce se afla in fotoliul acela.asta e aceiasi care declara senin ca ea e fan "taxe si impozite'si ca,e bine ca Romanii maninca acest aliment,referindu-se la piine.

Incompetenta evidenta a lui Dr Viorel, la care contribuie larg

ministra finantelor, care da raspunsuri generale, fara dici un continut concret!
11 miliarde trebuiesc acoprite! De unde? aceasta este intrebarea la care nici premierul nici ministra sa, cu excelente studii, nu au fost capabili sa raspunda.

Nici urma de "badaranie" etc... doar dovada de incompetenta a guvernului Ponta.

 

Poate vrei sa-i acoperi tu!

Este treaba lor! Ca de aia sunt in Guvern! S-a invatat tot romanasul de rand sa dea sfaturi economice.
Ce te intereseaza de unde se acopera deficitul? Pana acum l-a acoperit cineva? Cine spune DA! Ala este Mos Gerila ca nu stie ca de aia s-a facut denominarea!

Mda, niste incompetenti adusi la putere de...

...votangii pe un kil de malai si zombii latrinei 3, in timp ce romanii scarbiti nici nu s-au deranjat sa voteze!
Pai romanilor, daca nu va deranjati putin sa mergeti la vot, o sa va deranjati mult mai tare ca sa va luati valea din Rromanika!
Adevarat ca o sa-i lasati in neagra mizerie pe votangii latrinei 3 si pe vanzatorii de voturi, dar astia nici nu merita altceva!

@Stan

Dar de ce sa plece romanii? Ca a scazut guvernul Romaniei CAS-ul cu 5 procente? O gindire mai timpa ca a ta nici ca nu am mai auzit!

 

....

.. cum de unde ? din imprumuturi ! .. la fel a facut si guvernul Boc .. diferenta o face "tehnica" aleasa .. guvernul Ponta o face in "trepte" care nu "bat" la ochi, pe cand guvernul Boc a facut-o brusc, "brutal" si dintr-odata pentru 2 ani .. una peste alta, sumele imprumutate de guvernul Ponta pentru 2 ani efectivi de guvernare PSD & aliatii sunt mai mari decat cele imprumutate de guvernul Boc pentru aceeasi masura de timp .. diferenta este iarasi marcanta .. lui Boc "toata" lumea i-a cerut socoteala, lui Ponta nimeni nu-ndrazneste sa-i ceara asa ceva .. de ce ???

Pe Boc l-a desfiintat antena3, pe ponta il ridica

Manipularea. Cei care nu inteleg decat de scandal, barfa, voteaza ponta.

....

Habar n-ai prietene ! Era vorba de deficit bugetar.Imprumuturile nu scad deficitul bugetar , doar il acopera.De ce nu te duci cu *** la pascut ?

Voi știți despre ce comentați?

Băsescu vorbea de "MTO-ul ăla". nici el nu știa despre ce vorbește. A folosit un acronim englezesc pentru ceva clar.
http://ec.europa.eu/economy_finance/economic_governance/sgp/preventive_arm/index_en.htm
Problema este alta: Constituția nu prevede cnzurarea activității Guvernului de către Președinte, ci de către Parlament. De aceea, consider că atitudinea celor doi membri ai guvernului de a ignora aserțiunile lui Băsescu ca fiind corectă și legală. Băsescu nu este deasupra Guvenrului in materie de măsuri de guvernare. Deloc. Sper că nici de acum incolo, in cele cateva luni rămase, membrii Guvernului să nu accepte lecții de la cine nu are dreptul să le impună. Am impresia că dl. Băsescu incă nu ințelege că nu i conduce dansul guvernul Boc.

Si cine crezi tu,Casandra,ca are asemenea optiuni

Presedintele il ajuta pe Ponta sa rezolve o problema bizara, pe care ,el si guvernul sau nu o pricep.
Legea este a PNL, nu PSD, de aceia Ponta este pe post de papagal si nu de prim-ministru.

Nici matale nu pricepi nimic.
Doar prietenii mei sunt INTELIGENTZI !

Cei mai IRESPONSABILI prim ministru si ministru de finante !

Guraliv si acid in conferintele de presa, tacut ca un pisic la intrebarile presedintelui.
E prima data cind vad un ministru de finante vorbind. Doamna ministru de finante este un fel de Teoreticus Gargarus Fuscus ! N-a raspuns la nici o intrebare, n-a oferit nici o cifra de compensare a deficitului. Oameni buni, ministra asta decide finantele publice ale Romaniei alaturi de incompetentul W Ponta ?
E JALNIC !

Votati PSD, sa vedeti ce bine e !

 

d-ra Petrescu conduce cu sufletul ministerul!

De finante se ocupa altcineva!! D-ra paraca-i un soim al patriei care dupa ce si-a terminat oda fata de partid se uita disperata ta tovarasu pentru a nu spune ceva care ar leza partidul!! Jenant!!

nununu

ca a zis cu guritz a ei..
"cu sufletul acopar gaura"..:))))))))
oare stia despre ce gaura vorbeste?:))))))))

D-ra Petrescu conduce.....sufletu'! ministerul

sufletu’! interj. ba deloc!, ei aș!, ioc!
Sursa: Dicționar de argou al limbii romane | Permalink

Nu stiu care e subiectul

dar stiu ce stiu si "comentatorii"Au vorbit despre orice,dar tocmai de importanta spanacului in securitatea nationala au uitat.

Noutatea

Ar fi fost ca Basescu sa fie presedintele pe care-l sustineti voi "basis tii" . Din pacate nu numai ca nu intelege dar este in continuare Incapabil de dialog. Sau nu vrea sa inteleaga ceea ce domnisoara ministru a fost Mai mult decat incapabila sa explice. De la ponta nu se asteapta nimeni Asa ca nu merita mentionat.

Acum sa vada pleiada de latrai postaci.....

precum Marin2134, bengosul, safari, tyrexduplex si restul celor care incearca sa il protejeze pe acest Plagiator national cat de mincinos poate fi, atunci cand debiteaza numai si numai neadevaruri in fata romanilor ! Victor Ponta minte cu nerusinare asa cum face mereu de cand a intrat in politica ! DEMISIA Prim Ministrului Ponta !

 

Ce te agiti atat, de parca ai fi Basescu ?? Fiecare are liber

..la opinie. Pentru tine Basescu e sfant, pentru mine nu. Simplu.

Da, desigur ! Si tu ai dreptul sa postezi prosti

Papagalul lui P)onta nu tine loc de 5-6 miloiarde pierdere la buget.

Dar 20 de miliarde pierderi din imprumutul facut..

...de basescu, din care nu a ramas nimic in Romania, ai uitat????????????????????????????????????????

Pe ala tot noi il platim!!! Si banii i-au furat deja! Nu ca acum cind se discuta doar o problema de buget.
Ponta vrea sa faca ceva pentru cresterea economica. Basescu "lupta" doar pentru saracirea tarii.

@curat-murdarov: ce favi bre, ai inlocuit crucile

...lui ambideshtu cu semnele de intrebare?
Banuiam eu ca postacul asta are si alte nickuri, ca prea a disparut ca "safari"!

Oare ce diferenta mai e intre el si Bercea Mondialu?

Ambii au aceleasi metode ... isi provoaca adversarii, ii inregistreaza si apoi hop cu ei la gazeta ...
Mi-e greata ...

 
 

@Anku ! Poti chiar vomta dar la institutiile de stat politice

.....se fac stenograme cu convorbirile avute si nu INREGISTRARI.
Deduc ca este paralel cu realitarea !

@Marin2134 21.15

- da' ponta shi ministra lui , cum sunt pentru tine acu' dupa interviu' asta ? :o)))

"Basescu a publicat inregistrarile de la consultarile cu Ponta-Petrescu: Ati terminat la Harvard? Ma asteptam la argumente gen Roubini"

tovarasul sef de guvernoi si domnisoara guvernta

s-au facut de tot rasul. Nu s-ar fi aflat de catre toti romanii daca n-ar fi iesit la atac fatuca de le tv-ul amicului ghita.
Pe guvernanta nici macar demisia n-o spala. Plagiatorul asa este el, nu poate fi spalat nici pe dinauntru, nici pe dinafara. E murdar din "constitutie" (a sa, proprie, de la mama natura si mama afacerista naum).

Sincer, presedintele a fost chiar elegant. Singurele badaranii au

apartinut lui Ponta.
A inversat adevarul dupa obiceiul lui bine stiut.
In realitate, in timp ce presedintele a cerut argumente concrete si le-a exprimat pe ale sale, Ponta a atacat la persoana.

 

.....

Ai vizionat alt film , amice !Aluzia cu studiile la Harvard ti se pare eleganta ?Atitudinea presedintelui loveste direct in economia privata ,unica sursa bugetara reala.Si mai are pretentia ca face politica de dreapta .E ridicola situatia , la fel ca postarea ta.

si impozitele nesimtzite si scumpirea benzinei, a

gazului,taxa pe stalp multe alte taxe in ce loveste ?

To'arashi ...:)

Io NU pot fi deloc drept f'Un fan Basescian ... :)
Da' chiar SI cand face Oare-CE Cestii BUNE sa NU il mangaiem pe Crestet ?
NU pot pen'ca sa pot a NU il lauda ... :)

CE a facut BINE Prezidelluu' ?
Pai ia- spus Adevaruu' in Fatza Economistei care a invatzat la Harvard ca Asanarea Economica incepe punand "Cracanatzii" pe Tigancile Amarate care vand Legaturi de Partrunjel in Gura Oborului, langa Parcuu' Primariei lu' Ontzanuu',
unde Boierii de Stil NOU, crescutzi si RIDICATZI SI pe Respectuu' fatza de Tzaranii ROMANI impuscatzi ca niste Caini in 1907,
au SCOS Statuia Taranului Roman ...
Te pomenesti ca m-a citit pe Forum, ca Io am bashcaliat-o inainte cu f'o Doua Week_s ... :)

S-ar putea sa fie INCA in Bobii Politicii ... :)

Prin 2005- 2006 crez'ca si lui Putin i-a fost transmis un Text interesant, original, de al meu de pe Situl Rusia la Zi, care era in carca lu' ZIUA ... :)
DECI, CINE ma citeste, ii aduc numai Noroace ... :)

Numai sa SCAPE de Tigani ... :)
Aici NU dau Sfaturi.
NU ma bag intre ...Cumetri ... :)

 

Professore

N-a ratat momentul sa fie din nou un badaran, adica ceea ce este si cu ce ne-a obisnuit de-a lungul anilor. Indiferent de capacitatea profesionala a domnisoarei ministru modul in care i s-a adresat a fost agresiv si jignitor. Daca as fi fost in locul ei fie l-as fi intrebat scurt : si d-voastra ati facut institutul Mircea cel Batran ? sau m-as fi ridicat si as fi iesit din sala. Basescu a ratat inca o sansa de a face ceva pentru economia romaneasca care in cei 10 ani de cand este "comandant" a batut vitejeste pasul pe loc. Reducerea fiscalitatii este un imperativ pentru o tara care vrea sa atraga investiii straine, caci numai capitalul strain mai conteaza, si Romania este campioana in zona la fiscalitate. Nimic mai adevarat ca Ponta si Petrescu nu au avut argumetele necesare, dar principala vina o are marinarul. Care daca era cat de cat un ofiter de marina care se pretinde ar fi revenit si si-ar fi cerut scuze. Este insa un las, acelasi care a fost intotdeauna, ascuns sub masca ipocrita a justitiarului. Adio Traian ! Lasa-ne !

Io-te c-o sarit in ring si ciumpalacu' !

Ce Ciumpalac spun eu, un adevarat Pitiponc !
I-auziti natiune ce spune Ciumpalacu' :

"Nimic mai adevarat ca Ponta si Petrescu nu au avut argumetele necesare, dar principala vina o are marinaru"

Adica cum ba' Ciumpalacule, de incompetenta primului tau ministru si-a ministrei finantelor este de vina Basescu ?
Domnule Ciumpalac, esti cel mai mare Ginditor de supt Poarta Stranutului asezat la Masa Placerii lui W Ponta din Tirgu Jiu !

Si Base asta,

O ia pe saraca Iona Petrescu cu Roubini, cu Harvard, cu cifre, pai se poate asa ceva?! Este campanie electorala, iar electoratului PSD trebuie sa i se scoata ochii cu ceva, un leu redus de ici, unul redus de dincolo, picatura cu picatura se amageste pensionarul si bugetarul. Ca pe urma, la anu, se dezmeticeste si baga de seama ca Ponta si PSD l-a pacalit, este alta mancare de peste, Ponta sade frumos pe scaunul de la Cotroceni!

 

mai tineti minte

cand urla celebra dreapta sa scada CAS de la 1 iulie? da ce scandal au facut toate somitatile de pe pagina asta, cand a zis ca il scade din noiembrie! Ce spume la gura ca e Ponta mincinos, ca da la gioale afaceristilor, tine cu asistatii. Acum observam ca eminentul basescu, cunoscut doctor in economie si faimos pentru uluitoarele masuri- scaderea salariilor si cresterea TVA- nu cade pe cheie cu ministrul de finante. si aia fraiera, daca nu ii vorbeam doua ore numai in termeni de specialitate de i se incrucisa si ochiul alalalt!
apropos, CAS-ul scade la angajator, asa ca nu are a face cu pensionarii electori. cel mult cu electorii aia de dreapta, afaceristii, care jelesc de ani de zile pt scaderea nenorocitului de CAS!

NU.

Nu tinem minte. Da-ne tu niste linkuri la articole de ziar, altele decat cele din ziare.com.

Socialismul va dispare!

Oameni mici orgolii mari

Orgoliul nemasurrat l-a impiedicat pe cel care se vrea presedintele tuturor romanilor sa treaca peste adversitati de natura personala si sa evalueze adevaratul impact al acestei masuri. A preferat sa exploateze slabiciunile celor doi pentru a-si satisface setea de razbunare in detrimentul interesului national. Romania daca nu devine dintr-o campiona a fiscalitatii una a facilitatilor fiscale va pierde si urmatorul val de migrare a capitalului catre zona asiatica. Reducerea fiscalitatii este masura esentiala care poate atrage capitalul strain ( cel autohton exista la dealerii gen Kiriakos) si mai singura care poate creste acel raport salariat/pensionar fara de care fondul de pensii se va evapora pe termen mediu si lung.

Ciumpalacule......

Basescu a demonstrat,publicand intalnirea de la Cotroceni,ca atat prim ministrul,cat si eminenta doctor de la Harvard ca sunt de fapt niște nulitatil perfecte.

Loaze!!! Nici bacalaureatul nu-l merita!!!

Absolut cu lectiile nefacute, au venit ca niste ageamii, el seful tamiie si ea o angajata oarecare fara legatura cu postul pe care-l ocupa. O ministreasa de Finante, care are un singur raspuns "am analizat si e o decizie buna!!!!" Penibil, revoltator, spectacol umilitor pentru tara care voteaza asemenea potlogari.

Bietul presedinte, orice critici i se aduc, impune total si de fiecare data, cind il are in fata pe Ponta, singur sau insotit de alesii lui. Ce nu e explicabil, este cum de Dl. Ponta pare sa fie preferatul romanilor la alegerile care se apropie.

 

Mda, da impresia ca premierul si ministrul de finante nu erau

...disponibili si au trimis la discutii portarul si responsabila de curatenia scarilor!

 

WindowsXP

Hai ca esti obsolete.

eu am mai scris despre "ministra" asta

n-are nici o treaba cu economia si finantele,
in sua a invatat doar engleza americana,atit.

ponta,si el paralel cu orice,a pus-o ministru pentru ca-i din sat cu nastase bombonel.

un pm care se ascunde mereu in gloata parlamentara pe care o foloseste ca scut pentru deciziile ilogice pe care le ia.

pina la urma,tb va trebui sa promulge legea,o lege pe care,culmea,nici dottorele nu o doreste,el a aruncat-o pe piata din ratiuni pur electorale.

 

corect

acum nu mai am niciun dubiu ca aceasta doamna, domnisoara nu are nicio treaba cu finantele. o fi studiat la Harvard la FF platind taxele fara niciun merit. acolo putini foarte buni sunt tinuti pe burse pentru ca au rezultate, sau fac cercetare. in schimb dansa are singurul merit ca a fost consiliera d-lui Ponta...si cine stie ce activitati desfasura...e total nepregatita. In locul ei nu mergeam fara cifre clare la o asemenea intalnire cu presedintele, doar ca sa dau cu papagalul.

Daca va referiti la viitorul scaun al lui dr Viorel,

nu poate fi decit o presupunere scatologica.

http://faculty.publicpolicy.umd.edu/petrescu/biocv

Bio
Download CV: PDF

Ioana Petrescu received a Ph.D. and an M.A. in Economics from Harvard University and a B.A. in Economics and Mathematics from Wellesley College. Prior to joining the University of Maryland, she worked as an N.R.I. Fellow at the American Enterprise Institute in Washington, DC. Her fields are public finance, development economics and economics of national security. Her research interests range from taxation in transitional and developing countries, to underground economy, entrepreneurship, and economic sanctions. She was born in Romania, lived in Boston and Washington, DC for fourteen years. She currently serves as the economic adviser to the Romanian Prime Minister in Bucharest.
sigur, nu se compara cu economistul basescu si nici cu atotstiutorii basisti!

 

Auzi fa Ioano, Ph.D., asta de care vorbesti

a amutit si-a luat nota 1 in fata romanilor si-a nestiutorului Basescu si dadea din colt in colt raspunzind, cum SUPERB a comentat Mos bazil 20.56, punind aceeasi placa cu masura de dreapta de reducere a CAS la CASTRAVETI !
Spala-te pe cap cu Ponta si cu Petreasca si tu si ceilalti retaileri ai propagandei PSD-ului !


Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor