Unde va locui Traian Basescu: ce case de protocol i-a propus RA-APPS

Vineri, 09 Ianuarie 2015, ora 11:05
11770 citiri
Unde va locui Traian Basescu: ce case de protocol i-a propus RA-APPS
Foto: Facebook/Traian Basescu

La sfarsitul anului trecut, Regia Autonoma Administratia Protocolului de Stat (RA-APPS) i-a propus lui Traian Basescu sapte imobile care ar putea fi folosite de fostul sef al statului ca locuinte de protocol.

Cinci imobile se afla in Bucuresti si au suprafete cuprinse intre 273,90 de metri patrati si 440,65 metri patrati, informeaza Digi 24.

Celelalte doua imobile sunt in Snagov si au suprafete utile de 2.189,39 de metri patrati si, respectiv, 472 de metri patrati.

Basescu dezvaluie a cui e fundatia careia Ponta vrea sa ii dea vila de la Snagov (Video)

"Va rugam sa precizati o ordine de preferinta a imobilelor propuse a fi atribuite ca locuinte de protocol cu destinatia de resedinta, pentru a se putea intreprinde demersurile legale cu institutiile publice abilitate", precizeaza directorul general al RA-APPS, Georgian Gabriel Surdu, intr-un raspuns la o adresa transmisa de Traian Basescu.

Intre Traian Basescu si Victor Ponta a existat o disputa in ceea ce priveste locuinta care i se cuvine fostului sef al statului dupa incheierea mandatului.

Basescu explica cererea pentru locuinta: Nu stau cu caciula in mana la un plagiator

La sfarsitul lui octombrie, Traian Basescu a declarat ca nu sta "cu caciula in mana" in fata lui Victor Ponta, ca sa ii dea "o casa din cele sapte ale lui" dupa terminarea mandatului de presedinte. El a afirmat ca a cerut o vila de la Snagov ca locuinta de protocol, dar ca aceasta va fi atribuita unei fundatii a Dacianei Sarbu, sotia premierului.

Ce casa ii pregateste Ponta lui Basescu

La randul sau, premierul Victor Ponta a declarat ca situatia locuintei va fi rezolvata cu respectarea legii si ca se va cauta in acest sens la RA-APPS o locuinta micuta, care sa nu deranjeze pe nimeni.

"Cred ca domnul Basescu, daca nu are nicio casa, sigur ca nu putem sa-l lasam in strada, sau daca Justitia nu are acum timp de dansul, cat mai sta liber trebuie sa-i dam ceva. Dar nu cred ca trebuie sa-i dam un ditamai palat la Snagov. O sa gasim o locuinta in Bucuresti. O sa respect legea, in sensul in care o sa ne uitam la RA-APPS...o locuinta micuta, ca sa nu deranjeze pe nimeni, ca daca e mare deranjeaza", a declarat premierul.

Victor Ponta a mai afirmat ca i s-ar parea "extrem de nedrept" ca actualul presedinte sa plece din functie cu "pensie si casa de la stat".

Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Surpriza scoasă în față de PNL pentru alegerile la Primăria Capitalei: ”Face parte din Generaţia de Aur”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit luni, 4 martie, despre persoanele testate în sondaje de PNL pentru Primăria Capitalei. Nicolae Ciucă a declarat la Digi24, vorbind despre...
Liderul PNL, răspuns neclar despre candidatul la Cotroceni: ”Funcţia de preşedinte nu se negociază”
Liderul PNL, răspuns neclar despre candidatul la Cotroceni: ”Funcţia de preşedinte nu se negociază”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit luni seară, 4 martie, despre candidatul partidului la alegerile prezidențiale. Întrebat dacă PNL va avea un candidat comun cu PSD, Ciucă a...
#Traian Basescu locuinta protocol, #Traian Basescu casa RAAPPS, #Traian Basescu Victor Ponta casa protocol , #Victor Ponta