Zodia presedintelui linistit (Opinii)

Sambata, 22 Decembrie 2012, ora 21:05
7688 citiri
Zodia presedintelui linistit (Opinii)
Foto: presidency.ro

Dupa ce membrii Guvernului Ponta 2 au depus juramantul, cele cateva sute de mii de telespectatori care se hranesc inexplicabil de satios cu politica si-au oprit inimile in loc, si-au incremenit genele si au asteptat, intr-o transa deasa, ca un clei de molid, sa vada ce va glasui Traian Basescu, ce atitudine va avea: de pisoi de lapte sau de ghepard care se furiseaza pe urmele unei gazele? Sau mai degraba jaguar, ca astia isi ucid prada cu o singura muscatura la cap?

Presedintele a imbracat insa o blana de urs Panda. Simpatic, obisnuieste sa adoarma in copac, de unde cade frecvent. Numai ca daca te nimeresti sub el, fractura de baza de craniu scrie pe tine, domnule Ponta!

S-ar fi potrivit si motan, caci pisicile si oamenii sunt singurele vietuitoare care ucid de placere, numai ca locul e ocupat. In orice caz, Traian Basescu este un pradator cu blana si coada. Asta din urma e cea mai importanta!

Ati vazut vreodata o felina careia nu-i tresare niciun muschi, cu trunchiul imobilizat de concentrare, ca o statuie, incordata pentru a-si surprinde victima peste cateva secunde? O tradeaza numai varful cozii, care spre deosebire de cea a sarpelui cu clopotei, e muta.

Teribil de hazliu este ca orice s-ar afla sub blanita dragalasa peste care presedintele si-a tras un tricou cu Zorro, o singura greseala a caprioarei o va aduce in situatia de a se sinucide.

Oricum, viata usoara USL nu va avea, si asta nu din cauza unei incompetente pe care haideti sa nu o prezumam (sa dam Guvernului Ponta 2 un ragaz!). Dar premierul va descoperi - daca nu cumva o stie deja - ca ceea ce spunea in vremuri de vesela amintire Emil Boc, de la deficit la investitii la FMI si ajustari, nu erau brasoave.

Ca degeaba vrea sa dea ajutoare de intretinere a copiilor pana la 21 de ani si pensionarilor venit minim garantat de 2.000 de lei. Deoarece dintr-un paradis de nuferi, pandind precum broasca o libelula cu aripa rupta, vor rasari, cand le va fi guvernantilor verbul cu pomeni mai la indicativ prezent, contabilii principalului nostru creditor, care va dori sa se asigure ca avem de unde sa-i dam banii indarat.

Si daca in 2013 nu avem un varf de plata naucitor, nu stiu ce mai avem.

Cu alte cuvinte, Traian Basescu il va trimite pe domnul Lazaroiu sa-i comande o bascula cu pufuleti, isi va trage cea mai mare plasma, un sistem de amplificare apt sa scoale pana si ursii din barlog de Boboteaza, ca sa stea in cada sa asculte hi tech, langa un pahar cu ceai de musetel, cu felii de castraveti pe ochi, cum se pregateste economia sa duduie.

Urmeaza o coabitare in liniste. Doar daca nu s-or chinui uselistii sa-si dea in cap mai repede decat prevede cealalta felina...

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Basescu investire Guvern Ponta, #Basescu Ponta program guvernare , #Victor Ponta