Zodia presedintelui linistit (Opinii)

Sambata, 22 Decembrie 2012, ora 21:05
7649 citiri
Zodia presedintelui linistit (Opinii)

Dupa ce membrii Guvernului Ponta 2 au depus juramantul, cele cateva sute de mii de telespectatori care se hranesc inexplicabil de satios cu politica si-au oprit inimile in loc, si-au incremenit genele si au asteptat, intr-o transa deasa, ca un clei de molid, sa vada ce va glasui Traian Basescu, ce atitudine va avea: de pisoi de lapte sau de ghepard care se furiseaza pe urmele unei gazele? Sau mai degraba jaguar, ca astia isi ucid prada cu o singura muscatura la cap?

Presedintele a imbracat insa o blana de urs Panda. Simpatic, obisnuieste sa adoarma in copac, de unde cade frecvent. Numai ca daca te nimeresti sub el, fractura de baza de craniu scrie pe tine, domnule Ponta!

S-ar fi potrivit si motan, caci pisicile si oamenii sunt singurele vietuitoare care ucid de placere, numai ca locul e ocupat. In orice caz, Traian Basescu este un pradator cu blana si coada. Asta din urma e cea mai importanta!

Ati vazut vreodata o felina careia nu-i tresare niciun muschi, cu trunchiul imobilizat de concentrare, ca o statuie, incordata pentru a-si surprinde victima peste cateva secunde? O tradeaza numai varful cozii, care spre deosebire de cea a sarpelui cu clopotei, e muta.

Teribil de hazliu este ca orice s-ar afla sub blanita dragalasa peste care presedintele si-a tras un tricou cu Zorro, o singura greseala a caprioarei o va aduce in situatia de a se sinucide.

Oricum, viata usoara USL nu va avea, si asta nu din cauza unei incompetente pe care haideti sa nu o prezumam (sa dam Guvernului Ponta 2 un ragaz!). Dar premierul va descoperi - daca nu cumva o stie deja - ca ceea ce spunea in vremuri de vesela amintire Emil Boc, de la deficit la investitii la FMI si ajustari, nu erau brasoave.

Ca degeaba vrea sa dea ajutoare de intretinere a copiilor pana la 21 de ani si pensionarilor venit minim garantat de 2.000 de lei. Deoarece dintr-un paradis de nuferi, pandind precum broasca o libelula cu aripa rupta, vor rasari, cand le va fi guvernantilor verbul cu pomeni mai la indicativ prezent, contabilii principalului nostru creditor, care va dori sa se asigure ca avem de unde sa-i dam banii indarat.

Si daca in 2013 nu avem un varf de plata naucitor, nu stiu ce mai avem.

Cu alte cuvinte, Traian Basescu il va trimite pe domnul Lazaroiu sa-i comande o bascula cu pufuleti, isi va trage cea mai mare plasma, un sistem de amplificare apt sa scoale pana si ursii din barlog de Boboteaza, ca sa stea in cada sa asculte hi tech, langa un pahar cu ceai de musetel, cu felii de castraveti pe ochi, cum se pregateste economia sa duduie.

Urmeaza o coabitare in liniste. Doar daca nu s-or chinui uselistii sa-si dea in cap mai repede decat prevede cealalta felina...

Citeste si:
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
La Târgu Mureș s-a iscat un scandal între PNL și UDMR după ce primăria a aprobat acordarea în regim de urgență a 80.000 de lei din buget pentru a organiza „Turul ciclist rutier Zseklerla...
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Cel mai în vârstă parlamentar de la USR are doar 55 de ani și o experiență bogată în domeniul apărării, în timp ce, la extrema cealaltă se regăsește un deputat AUR, în vârstă de 72...