Bătăi în stradă cu săbii și topoare între două familii de interlopi din Ploiești. Poliția a reținut 11 suspecți

Miercuri, 04 Octombrie 2023, ora 09:55
2890 citiri
Bătăi în stradă cu săbii și topoare între două familii de interlopi din Ploiești. Poliția a reținut 11 suspecți
Armele găsite de polițiști FOTO IPJ Prahova

11 suspecţi, membri ai unor familii rivale, care s-au bătut în repetate rânduri pe stradă, au fost reținuți de polițiștii din Ploieşti.

Aceștia au folosit bâte, săbii, topoare, macete, dar şi arme de foc. Ei sunt cercetaţi pentru producerea a două astfel de bătăi în cursul lunii trecute, una având loc într-un parc, alta chiar în centrul oraşului. Miercuri, procurorul de caz va decide dacă cere mandate de arestare preventivă pe numele acestora.

Potrivit datelor furnizate de Poliţia judeţeană Prahova, poliţiştii au reţinut 11 bărbaţi cu vârste cuprinse între 17 şi 44 de ani, implicaţi în scandaluri produse pe stradă, în municipiul Ploieşti. Suspecţii sunt cercetaţi pentru infracţiuni de tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uzul de armă fără drept şi distrugere. Ei vor fi prezentaţi Parchetului pentru dispunerea altor măsuri preventive.

Cei 11, membri ai lumii interlope, care fac parte din două familii care se duşmănesc, fuseseră ridicaţi marţi şi duşi la audieri, în urma a 16 percheziţii făcute în Ploieşti şi în comunele Păuleşti şi Târgşoru Vechi.

Bărbaţii sunt suspectaţi că, în noaptea de 20 spre 21 septembrie, în jurul orei 02.00, au tulburat grav ordinea şi liniştea publică, după ce s-au încăierat în stradă, în cartierul din zona de vest a Ploieştiului. Concret, în jurul orei 2:00, membrii a două familii s-au luat la bătaie într-un parc, folosind bâte, săbii, topoare, macete, dar şi arme de foc, în scopul intimidării reciproce. În timpul scandalului, caroseria unui autoturism a fost distrusă.

Câteva zile mai târziu, în 25 septembrie, în jurul orei 06.00, membri ai aceloraşi familii s-au întâlnit în zona centrală a municipiului Ploieşti, unde, cu ajutorul obiectelor contondente, au distrus caroseria unui alt autoturism.

Marţi, 16 persoane suspectate că au participat la scandalurile de luna trecută au fost conduse la sediul Poliţiei pentru audieri.

În urma celor 16 percheziţii care au avut loc marţi, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, patru pistoale neletale supuse autorizării şi un pistol de tip air soft, mai multe cuţite, macete, săbii, topoare, dar şi alte obiecte folosite la activitatea infracţională.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

UPDATE Incendiu într-un spital din Ploiești. Masca de oxigen a unei paciente a luat foc
UPDATE Incendiu într-un spital din Ploiești. Masca de oxigen a unei paciente a luat foc
O explozie neurmată de incendiu s-a produs, luni, într-un spital din Ploieşti, iar o femeie de 80 de ani a suferit arsuri. UPDATE 17.22 Bătrâna care a suferit arsuri în urma exploziei...
Nouă persoane au fost duse în arest după scandalul cu răngi și topoare de la Botoșani. Scandalagiii, din clanuri rivale
Nouă persoane au fost duse în arest după scandalul cu răngi și topoare de la Botoșani. Scandalagiii, din clanuri rivale
Două clanuri rivale s-au bătut cu ciocane, răngi şi topoare pe o stradă din Botoșani. Îngroziți, localnicii au sunat la 112 și au cerut intervenția de urgență a poliției. Doar trupele...
#bataie strada, #topoare, #sabii, #familii, #interlopi, #Ploiesti , #bataie