Scandal între două grupuri de tineri în plină stradă. Nouă persoane au fost reținute VIDEO

Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 19:27
2458 citiri
Scandal între două grupuri de tineri în plină stradă. Nouă persoane au fost reținute VIDEO

Nouă persoane au fost reţinute, iar trei au fost plasate sub control judiciar, în urma conflictului care a avut loc, în noaptea de marţi spre miercuri, în municipiul Botoşani între două grupuri de tineri.

Potrivit poliției, cei 12 tineri, cu vârstele cuprinse între 17 şi 35 de ani, sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe.

"Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-au produs faptele, urmând ca în funcţie de rezultate să fie dispuse măsuri legale. În cursul zilei de mâine, 7 iulie, cei nouă tineri, faţă de care au fost emise ordonanţe de reţinere vor fi prezentaţi în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Poliţiştii din Botoşani au folosit focuri de armă în timpul intervenţiei pentru aplanarea unui conflict apărut, în noaptea de marţi spre miercuri, între două grupuri de tineri din municipiul Botoşani. Folosirea armelor a fost necesară ca urmare a faptului că tinerii implicaţi în scandal nu s-au supus somaţiilor poliţiştilor.

Conflictul a pornit după o urmărire în trafic, în timpul căreia şoferul urmărit, un tânăr de 24 de ani, a sunat la 112.

"Echipajul de poliţie care a fost direcţionat înspre zona respectivă a constatat că are loc un conflict între patru persoane, intervenind în forţă pentru aplanarea acestuia. Din cercetările efectuate până în acest moment, a reieşit faptul că, pe fondul unui co

nflict mai vechi, între apelant şi alte trei persoane, a avut loc o altercaţie, cei patru lovindu-se reciproc, împrejurare în care tânărul de 24 de ani, folosindu-se de un cuţit, ar fi provocat leziuni celor trei persoane cu care intrase în conflict.

Toate persoanele implicate au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, starea acestora fiind stabilă. Ulterior, trei dintre aceştia, apelantul şi doi tineri de 31 şi 17 ani, ambii din oraşul Flămânzi au fost conduşi la audieri, iar un tânăr, de 35 de ani, a rămas internat în unitatea spitalicească", a precizat Nenişcu.

Ulterior, după aproape două ore, un grup de persoane din anturajul victimelor agresiunii, în timp ce se deplasau pe Bulevardul Mihai Eminescu, au intrat în conflict cu un alt grup de tineri, din anturajul apelantului, intervenind pentru aplanarea acestuia două echipaje de poliţie, care se aflau în zonă şi, întrucât persoanele implicate nu s-au supus somaţiilor poliţiştilor, au fost efectuate patru focuri de avertisment, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

”Ulterior, a fost stabilită identitatea celor implicaţi, o parte dintre aceştia fiind conduşi la sediu pentru audieri, iar cele două autoturisme cu care se deplasau au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor”, a declarat oficialul IPJ.

Citeste si:
Un incendiu violent a distrus o casă în care se aflau doi copii și bona lor. Pompierii au fost alertați de vecini
Un incendiu violent a distrus o casă în care se aflau doi copii și bona lor. Pompierii au fost alertați de vecini
Doi copii și bona lor au fost în mare pericol, luni noapte, după ce casa în care se aflau a fost cuprinsă de flăcări. Locuința se afla în municipiul Botoșani și a ars complet....
Bătrână snopită în bătaie de o pacientă a unei secții de psihiatrie. Cum explică personalul medical incidentul
Bătrână snopită în bătaie de o pacientă a unei secții de psihiatrie. Cum explică personalul medical incidentul
O bătrână de 86 de ani, diagnosticată cu demență, a fost bătută de o altă pacientă într-un spital din Botoșani. Cadrele medicale susțin că astfel de cazuri sunt tot mai frecvente...
Comentarii
MacGigi
rank 5
Cafteala traditionala moldoveneasca in Botosani si Flămânzi :))))