Reacția liderului PSD Cluj după ce membrele filialei s-au bătut la sediu: ”Toleranță zero față de astfel de fapte”

Duminica, 19 Martie 2023, ora 13:42
5663 citiri
Reacția liderului PSD Cluj după ce membrele filialei s-au bătut la sediu: ”Toleranță zero față de astfel de fapte”
Preşedintele interimar al PSD Cluj, Alexandru Cordoş FOTO Facebook

Membrele PSD Cluj care vineri au fost implicate într-un incident violent la sediul filialei judeţene a partidului vor fi cercetate de către Comisia de Etică a filialei judeţene.

Preşedintele interimar al PSD Cluj, Alexandru Cordoş, a declarat duminică, pentru News.ro, că a solicitat „toleranţă zero faţă de astfel de fapte”. La rândul său, conducerea filialei municipale Cluj-Napoca, din care cele implicate fac parte, a transmis: „Asemenea evenimente provocatoare generate de către persoane cu vădite tentaţii de violenţă verbală şi fizică pot doar să ne determine să ne delimităm şi să separăm drumurile”.

„A fost convocat de urgenţă Biroul Organizaţiei municipale PSD Cluj-Napoca care are competenţă în acest caz. Va analiza acest incident şi va lua măsurile corespunzătoare. Am solicitat toleranţă zero faţă de astfel de fapte şi aplicarea corespunzătoare a Statului PSD”, a transmis Alexandru Cordoş la solicitarea News.ro.

Biroul Permanent Municipal al PSD Cluj Napoca, organizaţie din care femeile implicate în scandal fac parte, s-a reunit în şedinţă extraordinară, sâmbătă, pentru a demara procedurile de sancţionare a femeilor implicate în scandalul de la sediul partidului.

„În cadrul şedinţei au fost convocate persoanele implicate pentru a explica aspectele cheie ale incidentului. În faţa normalităţii şi a regulilor clare, statutare, au fost analizate argumentele acestora şi, deşi unii dintre cei implicaţi au crezut, niciun argument destructiv nu se poate impune. Este greu să treci prin asemenea momente şi să fii atras în centrul unui scandal provocat fără temei.

Decizia finală fiind sancţionarea aspră a celor responsabili de prejudiciile aduse atât colegilor, cât şi imaginii şi prestanţei organizaţiei PSD Cluj Napoca. Nu putem agrea asemenea abordări în organizaţia noastră. Baza acesteia stă în aprecierea reciprocă, colegialitatea, respectul, solidaritatea şi demnitatea. Asemenea evenimente provocatoare generate de către persoane cu vădite tentaţii de violenţă verbală şi fizică pot doar să ne determine să ne delimităm şi să separăm drumurile. (...) Acest demers continuă, iar deciziile finale vor fi luate în următoarele zile”, a transmis PSD Cluj Napoca.

Social-democraţii clujeni precizează că nu pot accepta „derapaje individuale” şi că trebuie să ofere un exemplu cetăţenilor.

Citește și:
Unul dintre cele mai mari spitale din România angajează peste 50 de asistenți medicali
Unul dintre cele mai mari spitale din România angajează peste 50 de asistenți medicali
Unul dintre cele mai mari spitale din România, Spitalul Județean de Urgență din Cluj, angajează zeci de asistenți medicali. Unitatea spitalicească a anunțat azi că scoate la concurs nu...
Incendiu masiv lângă Cluj. Un bărbat a murit în flăcările care au cuprins mai multe imobile la Pata Rât
Incendiu masiv lângă Cluj. Un bărbat a murit în flăcările care au cuprins mai multe imobile la Pata Rât
În noaptea de joi spre vineri, 23-24 martie, un incendiu de proporții a cuprins mai multe locuinţe improvizate din zona ”Colonia Veche” de la Pata Rât, judeţul Cluj. Pompierii au găsit...
#bataie, #PSD, #Cluj , #stiri politice