Dovada că la Kremlin a început lupta pentru putere. Istoric american: ”Putin pare pierdut în ceața războiului”

Duminica, 24 Iulie 2022, ora 17:25
16526 citiri
Dovada că la Kremlin a început lupta pentru putere. Istoric american: ”Putin pare pierdut în ceața războiului”
Medvedev poate fi succesorul lui Putin FOTO Twitter

Profesorul de istorie de la Universitatea Yale, Timothy Snyder, a declarat că regimul președintelui rus Vladimir Putin începe să slăbească și au început pregătirile pentru lupta pentru putere, relatează Newsweek.

Ca dovadă, Snyder a citat faptul că unii oficiali ruși, precum Dimitr Medvedev, amenință Ucraina și Occidentul cu consecințe grave.

Fostul președinte al Federației Ruse a avertizat recent că intervenția Occidentului în război ar putea duce la pierderea suveranității Ucrainei, care va dispărea de pe harta politică a lumii.

Potrivit lui Snyder, este ușor să cazi în capcana propagandei ruse care încearcă să intimideze, dar sensul unor astfel de declarații este că alți oameni ai Kremlinului, în afară de Putin, sunt împuterniciți să facă astfel de afirmații. Înainte de începerea fazei acute a războiului, acest lucru era imposibil.

Amenințările cu „apocalipsa” demonstrează ”loialitatea” față de regimul Putin și pot indica pregătiri pentru o luptă pentru putere.

„Dacă Rusia pierde războiul, oamenii care fac acum declarații radicale vor putea să se apere”, a spus Snyder, adăugând că astfel de declarații indică, de asemenea, că Federația Rusă va pierde.

Cine va fi după Putin?

Potrivit istoricului Universității Yale, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, ar putea ”călca” spre scaunul prezidențial, pe care l-a ocupat cândva.

„Nu sunt sigur că Medvedev, care de mulți ani a fost considerat o alternativă liberală la Putin, crede în declarațiile antisemite, antipolonia și antioccidentale pe care le publică pe contul său de Telegrama. Pur și simplu își creează un profil atât de personal încât s-ar putea dovedi util în viitor, ca în cazul profilului său de tehnocrat, care cândva i-a fost benefic”, a adăugat profesorul.

Realitățile unui război imprevizibil și costisitor zdruncina echilibrul care îl menține pe Putin la putere: controlul rivalilor, sprijinul populației și al armatei.

"Putin a ținut cu pricepere pe toți în întuneric. Dar acum el însuși pare să fie pierdut în ceața războiului", a remarcat profesorul Snyder.

Timothy Snyder este un istoric și scriitor american, profesor la Universitatea Yale, specializat în probleme din Europa de Est și, în special, Ucraina, Polonia și Rusia. Cercetează problemele naționalismului, totalitarismului și Holocaustului.

#batalie politica, #Kremlin, #Putere, #putin, #Dmitri Medvedev , #stiri Vladimir Putin