Baterie revoluționară nouă pentru mașini electrice: Se încarcă în doar 10 minute VIDEO

Miercuri, 19 Octombrie 2022, ora 01:19
18036 citiri
Baterie revoluționară nouă pentru mașini electrice: Se încarcă în doar 10 minute VIDEO
Baterie nouă revoluționară pentru mașini elșectrice FOTO: India Times

Oamenii de știință de la Universitatea Pennsylvania din Statele Unite au reușit să dezvolte o nouă baterie revoluționară pentru mașini electrice, bazându-se pe modularea termică internă. Ei au folosit o abordare diferită, reglarea temperaturii din interior, ceea ce a condus la o încărcare rapidă a bateriei, în doar 10 minute.

Noua tehnologie folosită de cercetători americani deschide calea pentru adoptarea în masa a mașinilor electrice, care pot avea costuri mult mai accesibile, potrivit India Times.

Experții explică faptul că bateriile funcționează cel mai eficient atunci când sunt calde, dar nu prea fierbinți. Menținerea temperaturii constante a fost o provocare pentru inginerii de baterii.

4 țări din Europa l-au ”finanțat” pe Putin cu 62 de miliarde de euro. Cât a plătit România Rusiei. Dezvăluirile Centrului CREA

Cercetătorii din trecut s-au bazat pe sisteme externe mari de încălzire și răcire pentru gestionarea temperaturii bateriei, care nu funcționează cu adevărat la fel de prompt și, de asemenea, ajunge să irosească energie pe parcurs.

Acum oamenii de știință de la Universitatea Pennsylvania State, totuși, au decis să încerce o abordare diferită - să regleze temperatura din interiorul bateriei. Pentru aceasta, au creat o nouă structură a bateriei cu o folie de nichel ultrasubțire, ca a patra componentă alături de anod, catod și electrolit.

Nichelul, acționând ca un stimul, a autoreglat temperatura și reactivitatea bateriei, ceea ce a permis o încărcare rapidă în numai 10 minute pe orice tip de baterie pentru mașini electrice.

SUA și Occidentul au gândit lovitura de grație pentru Putin: I-au blocat ultima mutare

„Nevoia de baterii mai mici, cu încărcare mai rapidă este mai mare ca niciodată. Pur și simplu nu există suficiente baterii și materiale brute critice. în special cele produse pe plan intern, pentru a satisface cererea anticipate.

Tehnologia noastră de încărcare rapidă funcționează pentru majoritatea bateriilor cu densitate energetică și va deschide o nouă posibilitate de a reduce dimensiunea bateriilor de vehicule electrice de la 150 la 50 kWh, fără a determina șoferii să simtă anxietate”, a spus Chao-Yang Wang, profesor de inginerie mecanică de la Universitatea Pennsylvania din Statele Unite.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Renault dezvăluie modelul electric R5, inspirat din cea mai vândută mașină a sa din toate timpurile FOTO
Renault dezvăluie modelul electric R5, inspirat din cea mai vândută mașină a sa din toate timpurile FOTO
Renault a dezvăluit, la Salonul Auto Internaţional de la Geneva, mult aşteptatul model electric R5, inspirat direct de cel mai vândut vehicul al său în 1972, producătorul auto francez...
Samsung a lansat primul inel inteligent. Ce poate face Galaxy Ring și când va intra pe piață FOTO/VIDEO
Samsung a lansat primul inel inteligent. Ce poate face Galaxy Ring și când va intra pe piață FOTO/VIDEO
Compania Samsung lansează primul inel inteligent care promite funcţii de sănătate şi va fi comercializat în trei culori. Fără a lăsa jurnaliştii să-l fotografieze, Samsung a prezentat...
#baterii masini electrice, #masini electrice, #baterii electrice, #tehnologie noua, #Pennsylvania , #stiri auto
Comentarii
Poza PSDsiTrolliHater
PSDsiTrolliHater
rank 4
Deci Pennsylvania. Statele Unite.
Poza Pisti
Pisti
rank 5