Samsung are din nou probleme cu bateriile? Un youtuber a dezvăluit motivul pentru care explodează acumulatorii unor telefoane FOTO/VIDEO

Joi, 29 Septembrie 2022, ora 13:05
19189 citiri
Samsung are din nou probleme cu bateriile? Un youtuber a dezvăluit motivul pentru care explodează acumulatorii unor telefoane FOTO/VIDEO
Bateria unui telefon Samsung vechi FOTO: zonait.ro

O situație similară cu cea din 2017, când mai multe modele de telefon Note 7 ale companiei Samsung au explodat din cauza acumulatorilor, ar putea să se repete.

Atunci, aceste telefoane au fost interzise în avioane și spații deschise în primă instanță, urmând ca, ulterior, să fie rechemate de către Samsung, scrie zonait.ro.

Cum se umflă bateriile telefoanelor neutilizate

Youtuber-ul Mrwhosetheboss, din Marea Britanie, a realizat recent un clip în care povestește în detaliu experiența sa de la finalul lunii iulie și până în prezent cu telefoanele Samsung. Totul a început cu un model Note 8 pe care acesta îl deține. A descoperit că bateria acestuia se umflase atât de tare încât se desfăcuse capacul din spate al modelului.

Telefonul, la fel ca multe pe care le deține, sunt păstrate la temperatura camerei într-un dulap. Așadar avem de a face cu un telefon care nu a fost folosit din 2018 și până acum. În același timp poate fi și un efect al temperaturilor record pe care le-a resimțit Regatul Unit în această vară.

Este curios faptul că acest lucru nu s-a întâmplat pe terminale de la alți producători, bateriile fiind umflate la telefoane Samsung cu o vechime de cel puțin 2 ani. Ce a urmat însă este și mai interesant.

Luna aceasta au început să apară mai mulți oameni cu aceeași problemă la bateriile de Samsung mai vechi de 3 ani, iar telefoanele pliabile nu au scăpat nici ele.

În cazul lui Mrwhosetheboss, aceeași problemă a fost observată și la modele mai noi precum S20 FE sau Z Fold 2. Și nu este singurul care a pățit asta.

Din ce în ce mai mulți jurnaliști de tehnologie povestesc prin ce au trecut telefoanele lor Samsung, mai ales că nu au problema asta cu modele de la alți producători. Unul din ei este chiar MKBHD, Marques Brownlee, care spune ca bateriile s-au umflat după ani de nefolosire.

De ce se umflă bateriile telefoanelor

După câteva investigații, s-ar părea că problema apare la electroliții din interiorul bateriilor care se descompun odată cu trecerea timpului și astfel ele eliberează o substanță gazoasă, mai scrie zonait.ro.

Se pare că Samsung încă nu a ieșit cu nicio reacție în urma acestor informații, deși este o situație care poate afecta sute de milioane de utilizatori Samsung.

Zonait.ro recomandă ca în cazul în care aveți un telefon Samsung mai vechi, ar trebui să verificați la un service dacă e în regulă. Iar dacă telefonul prezintă urme de umflare, luați legătura cu Samsung chiar dacă nu mai este în garanție.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#baterii telefon Samsung, #baterii umflate, #telefoane mobile interzise, #probleme telefoane, #telefoane explodate , #telefoane mobile