Baterie revoluționară pentru mașinile electrice: Poate dura 100 de ani VIDEO

Marti, 31 Mai 2022, ora 01:16
24990 citiri
Baterie revoluționară pentru mașinile electrice: Poate dura 100 de ani VIDEO
Noi baterii Tesla proiectate pentru mașinile electrice FOTO: Electrek

Un anunț cu adevărat revoluționar a fost făcut în revista Electrochemical Society de către un grup de cercetători, în cursul lunii mai 2022: o nouă baterie pentru mașini electrice cu o densitate mare de energie. Experții Tesla din Canada care au dezvoltat produsul, împreună cu Universitatea Dalhousie, susțin că bateria electrică ar putea dura 100 de ani.

Noile baterii electrice folosesc nichel în amestecul lor, permițând o autonomie mai mare pentru vehiculele. Compoziția lor chimică unică le permite să fie mult mai durabile, în comparație cu bateriile de tip litiu-ion, în funcție de temperatura la care se încarcă, potrivit India Times.

Lucrarea cercetătorilor de la Tesla, compania miliardarului Elon Musk, evidențiază un exemplu în care dacă bateriile electrice sunt încărcate la o temperatură de 25 de grade Celsius tot timpul, durata de viață a lor ar putea depăși 100 de ani.

Descoperire neobișnuită în adâncurile Pământului: Ceva uriaș nemaivăzut se mișcă acolo VIDEO

Grupul de cercetări avansate al firmei Tesla din Canada, în colaborare cu Universitatea Dalhousie, a anunțat că noua baterie pentru mașini electrice proiectată va oferi încărcare și densitate de energie similare cu cele utilizate în prezent, care utilizează celulele cu fosfat de litiu fier.

Această colaborare a fost realizată cu unul dintre experții de top din lume în domeniul tehnologiei bateriilor, Jeff Dahn de la Universitatea Dalhousie din Halifax, Canada.

Ușă extraterestră descoperită pe Marte printre stânci: NASA a anunțat totul despre intrarea misterioasă VIDEO

El a lucrat la dezvoltarea bateriilor cu litiu-ion și este considerat un pionier în domeniu, după ce munca sa a dus la creșterea duratei de viață a bateriilor din ziua de astăzi.

Grupul a produs deja destul de multe brevete și lucrări despre baterii pentru Tesla. Producătorul de mașini electrice și-a prelungit recent contractul cu laboratorul de baterii al lui Jeff Dahn din Canada.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
Mașinile electrice chinezești ajung în Europa. Când începe producția firma Chery Auto și în ce țară
Mașinile electrice chinezești ajung în Europa. Când începe producția firma Chery Auto și în ce țară
Chery Auto din China a semnat un acord cu EV Motors din Spania în vederea înfiinţării unei companii mixte pentru a produce maşini la prima sa fabrică din Europa, au anunţat marţi, 16...
#baterii, #masini electrice, #tesla, #baterii auto, #masina electrica, #baterii masini electrice, #baterii Tesla , #stiri auto