Cazul bătrânului de 82 tâlhărit de trei copii și lăsat în frig pentru o bicicletă. A fost stabilită cauza decesului

Marti, 28 Martie 2023, ora 09:21
3204 citiri
Cazul bătrânului de 82 tâlhărit de trei copii și lăsat în frig pentru o bicicletă. A fost stabilită cauza decesului
Un bătrân a fost tâlhărit și lăsat în frig pentru o bicicletă FOTO Pixabay

Bătrânul de 82 de ani care a fost tâlhărit de trei minori a decedat din cauza hipotermiei, după ce a fost lovit şi lăsat pe câmp, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Potrivit sursei citate, bărbatul ar fi fost atacat cu scopul de a i se fura bicicleta.

„La data de 23 martie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a fost sesizat de către organele de poliţie cu privire la faptul că pe raza satului Căldărăşti, judeţul Buzău, a fost găsită decedată o persoană de sex bărbătesc, în vârstă de 82 de ani. Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că la data de 22 martie, victima s-a deplasat cu bicicleta proprietate personală în extravilanul satului Căldărăşti, judeţul Buzău, pentru a-şi tăia via. La întoarcere, în jurul orelor 14,00, s-a întâlnit cu 3 minori, în vârstă de 15, 10, respectiv 9 ani, care l-au trântit la sol şi l-au deposedat de bicicletă", se arată în comunicatul de presă.

După ce a fost deposedat de bicicletă, vârstnicul a încercat să o recupereze, în schimb minorii l-au lovit, l-au legat şi l-au lăsat în câmp, dar nu înainte de a-l stropi cu apă.

În urma necropsiei s-a stabilit că decesul a survenit ca urmare a hipotermiei.

„A doua zi, pe data de 23 martie, în jurul orelor 12,00, victima a fost găsită decedată pe câmp, de către un vecin, în locul în care a fost abandonată de cei 3 minori, fiind sesizate organele de urmărire penală. În urma efectuării necropsiei de către medicii din cadrul Serviciului Judeţean de Medicină Legală Buzău a rezultat că decesul victimei s-a datorat hipotermiei, pe fondul unui politraumatism cu numeroase leziuni de părţi moi", se mai precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Cei doi minori de 9 şi 10 ani au fost internaţi într-un centru al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău, iar cel de-al treilea în vârstă de 15 ani va fi supus unei expertize neuropsihiatrice la Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca.

#batran, #bicicleta, #talharie, #deces , #deces