Moarte revoltătoare la Botoșani: Un bătrân ignorat a fost găsit fără suflare pe holul spitalului de urgență

Sambata, 25 Martie 2023, ora 10:37
2650 citiri
Moarte revoltătoare la Botoșani: Un bătrân ignorat a fost găsit fără suflare pe holul spitalului de urgență
Pacientul găsit mort pe holul spitalului din Botoșani era bunicul directorului medical FOTO Pixabay

Un caz revoltător s-a petrecut la Spitalul de Urgență Botoșani, unde un bătrân de 87 de ani a fost găsit mort pe holul instituției medicale.

Joi dimineață, 23 martie, în jurul orei 5, un infirmier l-a găsit mort pe holul principal de la parter. Cu trei ore înainte, o asistentă medicală îi administrase tratamentul, într-un salon de la etajul 3 - în secția „Medicală.”

Ce s-a întâmplat în acest interval cu pacientul, nimeni din spital nu știe. Managerul ridică din umeri când este întrebat când a plecat bătrânul din salon, scrie Știrile ProTv.

Pacientul era internat în Spitalul de Urgență din Botoșani, de trei zile, cu insuficiență respiratorie.

Managerul ridică din umeri când este întrebat când a plecat bătrânul din salon.

Reporter: Care a fost momentul când a părăsit secția?

Doina Cabă, manager Spitalul Județean Botoșani: „Nu pot spune cu exactitate.”

„În ce moment au sesizat cadrele medicale dispariția bărbatului din salon?” și ”Cât timp a durat până ca pacientul să fie găsit prăbușit pe holul spitalului?” - sunt alte două întrebări la care Spitalul din Botoșani nu are încă un răspuns.

Cât despre cine era responsabil de îngrijirea pacientului în spital - iată ce spune mangerul.

Reporter: Cui revine responsabilitatea supravegherii, conform protocoalelor?

Doina Cabă, manager Spitalul Județean Botoșani: „Întreaga echipă de pe secție.”

În noaptea în care bătrânul a plecat din salon, a coborât trei etaje și a sfârșit pe holul principal al spitalului, în secția Medicală erau de serviciu șapte persoane: un medic de gardă, două infirmiere și patru asistenți medicali.

Întrebat de reporterul PRO TV de câți pacienţi ar fi trebuit să aibă grijă, managerul Doina Cabă nu a putut spune. Știa doar că în salonul în care era internat bărbatul mai erau 4 bolnavi.

Responsabilii verifica acum ce au făcut medicul de gardă, infirmierele și asistenții medicali între orele care au trecut din momentul în care pacientul a plecat din salon și până când a fost găsit mort pe hol.

Reporter: Vine cineva la patul bolnavului noaptea?

Femeie: „Nu, nu vine nimenea. Care nu mai poate de dureri, țipă și încă se supără că vine și spune să tacă din gură.”

Pacientul găsit mort pe holul spitalului din Botoșani era bunicul directorului medical al unității. Acesta nu a putut fi contactat până la această oră pentru a-și exprima un punct de vedere referitor la cele întâmplate.

Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul din România care nu mai primește decât cazurile foarte grave. Ce se întâmplă cu bolnavii
Spitalul Judeţean Târgu-Jiu anunţă, miercuri, 24 aprilie, că numărul de paturi în secţiile de Chirurgie a fost redus pentru reabilitarea energetică a Secţiei Chirurgie Generală 1 şi a...
#batran, #mort, #hol, #spital, #Botosani, #nepot, #director, #medical , #spitale