Avertisment pentru cei care beau băuturi dulci: Crește riscul unei boli mortale cu 78%

Vineri, 17 Iunie 2022, ora 00:51
4643 citiri
Avertisment pentru cei care beau băuturi dulci: Crește riscul unei boli mortale cu 78%
Oamenii care beau băuturi dulci riscă să facă cancer la ficat FOTO: News

Un studiu efectuat pe 90.000 de persoane de către oamenii de știință de la Universitatea din Carolina de Sud și ale cărei rezultate au fost prezentate la reuniunea Societății americane de nutriție, a dezvăluit că cei care au consumat băuturi dulci zilnic au avut cu 78% mai multe șanse să dezvolte cancer la ficat.

Cancerul la ficat a fost diagnosticat la 6.200 de pacienți pe an în Marea Britanie, în Australia la 2.800 de persoane, iar rata de supraviețuire este scăzută, ea fiind cuprinsă între 13 și 20% la cinci ani după descoperire, potrivit News.

Noul studiu a analizat date de la 90.000 de femei aflate în postmenopauză, care au participat la Women’s Health Initiative. Cercetătorii conduși de Universitatea din Carolina de Sud au analizat sănătatea participanților timp de 18 ani.

Aproximativ 7% dintre femei au raportat că consumă una sau mai multe porții de 350 de mililitri de băuturi dulci pe zi. Un total de 205 de femei au dezvoltat cancer la ficat, iar simptomele lor au fost oboseală, pierderea poftei de mâncare, senzație de rău și mâncărimi ale pielii.

Cum previi sau ameliorezi durerile de genunchi: O metodă la îndemână, dar care trebuie aplicată regulat

Femeile care consumau zilnic una sau mai multe băuturi dulci aveau cu 78% mai multe șanse de a dezvolta cancer la ficat. Cele care au consumat cel puțin o băutură răcoritoare dulce pe zi, au avut cu 73% mai multe șanse de a face cancer la ficat, în comparație cu cele care nu au consumat deloc sau doar trei pe lună.

”Descoperirile noastre sugrează că consumul de băuturi îndulcite cu zahăr este un potențial factor de risc pentru cancerul de ficat.

Fenomen șocant detectat: Gigantul descoperit în oceane se prăbușește, fatal pentru întreaga lume VIDEO

Dacă constatările noastre sunt confirmate, reducerea consumului de băuturi dulci ar putea servi ca strategie de sănătate publică pentru a reduce povara cancerului hepatic”, a spus Longgang Zhao, autorul principal al studiului.

Îmbolnăvirea se datorează faptului că zahărul crește riscul de obezitate și diabet de tip 2, care la rândul lor sunt factori de risc pentgru cancerul hepatic.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#bauturi dulci, #risc cancer, #cancer ficat plamani rinichi, #consum bauturi dulci, #ficat, #prevenire cancer , #stiri sanatate