Descoperirea doctorilor din SUA ce dă totul peste cap: Un pahar pe zi dintr-o băutură își ține inima sănătoasă

Sambata, 22 Iunie 2024, ora 01:00
22234 citiri
Descoperirea doctorilor din SUA ce dă totul peste cap: Un pahar pe zi dintr-o băutură își ține inima sănătoasă
Un pahar dintr-o băutură pe zi este benefic pentru inimă FOTO: Health

Un studiu realizat de oamenii de știință de la Spitalul General din Massachusetts, Statele Unite, și care este publicat în Journal of the American College of Cardiology, a făcut o descoperire importantă pentru sănătate. Experții au constatat că consumul unui pahar de alcool pe zi poate proteja inima, reducând riscul de boli cardiace.

Cercetarea arată că un consum de alcool scăzut până la moderat poate fi asociat cu un risc mai scăzut al oamenilor în privința bolilor cardiovasculare. Experții au descoperit că o băutură pe zi pentru femei și 1-2 pe zi pentru bărbați induce un pericol mai mic pentru bolile de inimă, potrivit The Guardian.

Consumul scăzut până la moderat de alcool poate reduce riscul de boli de inimă, deoarece duce la reduceri pe termen lung a semnalizării stresului în creier, susțin cercetările realizate de oamenii de știință de la Spitalul General din Massachusetts, Statele Unite.

Descoperire la milioane de oameni. Un aliment consumat des: Trăiești mult, minte perfectă și rezistență mare la stres

„Nu susținem utilizarea alcoolului pentru a reduce riscul de atacuri de cord sau accident vascular cerebral din cauza altor efecte îngrijorătoare ale alcoolului asupra sănătății”, a spus cardiologul Ahmed Tawakol, autorul principal al studiului.

„Am descoperit că modificările creierului la băutorii ușori până la moderați au explicat o parte semnificativă a efectelor cardiace protectoare”, a spus dr. Ahmed Tawakol.

Studiul condus de coautorii Kenechukwu Mezue și Michael Osborne, ale căror constatări sunt publicate în Journal of teh American College of Cardiology, a analizat date de la 50.000 de persoane din baza date Mass General Brigham.

Descoperire de răsunet ce confirmă scrierile din Biblie: Cum a răpus îngerul lui Dumnezeu o armată de 185.000 de soldați

Ajustând factorii de confuzie genetici, clinici, de stil de viață și socio-economici, medicii au descoperit o reducere a riscului de evenimente cardiovasculare la băutorii ușori până la moderați.

Cercetătorii au examinat apoi un subcategorie de 754 de indivizi, care au suferit anterior imagistica cerebrală, pentru a determina efectul consumului ușor/moderat de alcool asupra activității rețelei neuronale de repaus legată de stres.

Radiografiile creierului au arătat o semnalizare redusă a stresului în amigdală, regiunea creierului asociată cu răspunsurile la stres, la persoanele care au băut ușor până la moderat, în comparație cu cei care s-au abținut de la alcool sau care au băut puțin.

Experții au descoperit cum poți elimina cancerul și bolile de inimă din viața ta: E nevoie de o schimbare simplă

Anchetatorii au descoperit că, în cadrul eșantionului de 50.000 de pacienți, consumul de alcool ușor până la moderat a fost asociat cu aproape dublu efectul de protecție cardiacă la persoanele cu antecedente de anxietate în comparație cu alții.

Fără îndoială, sfatul doctorilor rămâne să nu bei prea mult alcool. În studiu, aceste beneficii au fost observate atunci când femeile au savurat o băutură pe zi sau până la două băuturi pentru bărbați.

În cazul în bei prea mult, mai mult de 14 băuturi pe săptămână, conform doctorului Tawakol, atunci riscul de probleme de sănătate legate de inimă crește din nou. Conform normelor americane ale National Institutes of Health (NIH) din SUA o băutură pe zi este definită astfel: 1 bere/zi (cu 5% alcool)– 355 ml, un pahar de vin/zi (cu 12% alcool) – 148 ml.

Opulența unui bugetar de lux. Toni Greblă încasează 4 pensii speciale și salariu de premier
Opulența unui bugetar de lux. Toni Greblă încasează 4 pensii speciale și salariu de premier
Trai de „nabab" pentru Toni Greblă, angajat de lux la stat. Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP) are nu mai puţin de patru pensii speciale, pe lângă salariul de demnitar,...
Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Acuzații grave lansate de George Simion: „Asta au făcut băieții șmecheri și Sebastian Burduja!"
Sebastian Burduja (PNL) este principalul vinovat pentru „creșterea necontrolată a prețurilor energiei", este convins George Simion (AUR). Potrivit liderului din opoziție, Guvernul PSD+PNL a...
#bauturi sanatate inima, #pahar vin zilnic, #vin rosu beneficii, #consum alcool efecte organism, #risc boli inima , #stiri externe
  1. Accident grav pe DN1. Șoferul s-a lovit de capul podului. Doi adulţi şi un minor au fost răniți
  2. ANPC a închis toate restaurantele insalubre verificate pe litoral. Unii patroni au sărit la scandal: „Agresivitate față de echipele de control”
  3. Zile „de foc” în România. ANM anunță un nou record de temperatură. Cât va mai dura valul de căldură
  4. Americanii au reconstituit scena atacului armat împotriva lui Donald Trump. Cum s-a petrecut totul în realitate FOTO
  5. Un fost maior KGB sugerează cine ar fi în spatele tentativei de asasinat asupra lui Trump. ”Cum pot vorbi despre pantof?” VIDEO
  6. Victime ale caniculei. Trei persoane, care nu fac parte din categoria „vârstnicilor”, răpuse de temperaturile ridicate. Avertismentul medicilor
  7. Măsuri speciale în contextul caniculei. Anunț de ultimă oră despre ocuparea posturilor în învăţământul preuniversitar
  8. Germania „fierbe”. Atac violent soldat cu patru victime într-o zonă considerată „liniștită”
  9. Decizie majoră pentru avocata care a lovit intenționat cu mașina un motociclist. Hotărârea ICCJ
  10. Reacția cântărețului care s-a drogat pe scena festivalului „Beach, please”: „Sunt cumsecade, mi-au dat drumul”