Decizie fermă luată de Bayern Munchen în privința antrenorului său

Miercuri, 21 Februarie 2024, ora 12:58
1966 citiri
Decizie fermă luată de Bayern Munchen în privința antrenorului său
Thomas Tuchel FOTO facebook

Bayern Munchen a anunţat, miercuri, că a decis să pună capăt colaborării cu antrenorul Thomas Tuchel la finalul actualului sezon. Tehnicianul avea contract până în 30 iunie 2025, însă colaborarea dintre cele două părţi se va încheia la 30 iunie 2024.

Bayern a pierdut ultimele trei meciuri în toate competiţiile, inclusiv o înfrângere cu 3-0 în faţa liderului Bayer Leverkusen, şi s-a distanţat la opt puncte de lider în Bundesliga.

De asemenea, echipa germană a fost învinsă cu 1-0 de Lazio în Liga Campionilor.

Tuchel a preluat echipa în martie 2023, dar, deşi i-a condus pe bavarezi către titlu în Bundesliga sezonul trecut, în acest sezon echipa nu a mai arătat forma care a făcut-o să domine fotbalul german în ultimul deceniu.

Directorul executiv al clubului Bayern, Jan-Christian Dreesen, a declarat că în sezonul următor va exista "o nouă direcţie" cu un nou antrenor.

"Într-o discuţie bună şi deschisă, am ajuns la decizia de a pune capăt relaţiei noastre de lucru de comun acord în vară", a declarat Dreesen. "Obiectivul nostru este de a urmări o nouă direcţie fotbalistică, cu un nou antrenor principal pentru sezonul 2024/25".

Tehnicianul Thomas Tuchel a declarat că restul timpului pe care îl va petrece la Munchen se va concentra pe obiectivele rămase în Bundelsiga şi în Liga Campionilor.

Primul său sezon complet la Bayern a fost afectat de o serie de accidentări ale jucătorilor cheie şi de ceea ce el a spus că a fost o echipă relativ subţire la începutul campaniei, în ciuda sosirii lui Harry Kane, un transfer record pentru Bundesliga.

"Am convenit că vom încheia relaţia noastră de lucru la sfârşitul acestui sezon", a declarat Tuchel. "Până atunci, voi continua, bineînţeles, să fac tot ceea ce pot cu echipa mea de antrenori pentru a obţine un succes maxim".

Bayern joacă sâmbătă în Bundesliga, în compania echipei RB Leipzig.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Decizie fermă a Federației Turce de Fotbal. Ce se întâmplă la meciuri din acest weekend
Decizie fermă a Federației Turce de Fotbal. Ce se întâmplă la meciuri din acest weekend
Federaţia Turcă de Fotbal (TFF) a anunţat, vineri, că începând din acest weekend la meciurile importante din primul eşalon vor fi aduşi arbitri VAR străini. “Ca urmare a...
Cristian Popescu Piedone, ironizat de un lider politic: ”Un fel de Șoșoacă cu barbă”
Cristian Popescu Piedone, ironizat de un lider politic: ”Un fel de Șoșoacă cu barbă”
Liderul PMP, Eugen Tomac, susține că, după ce au anunțat listele comune, PSD și PNL au căzut cu zece procente în sondajele interne ale Alianței Dreapta Unită. Într-un interviu la RFI,...
#Bayern Munchen, #Tuchel, #decizie, #concediere, #sezon, #final , #stiri fotbal