Scandal la Bayern Munchen. Fotbaliștii campioanei Germaniei criticați după ce au petrecut la Ibiza după o înfrângere

Luni, 02 Mai 2022, ora 11:45
1596 citiri
Scandal la Bayern Munchen. Fotbaliștii campioanei Germaniei criticați după ce au petrecut la Ibiza după o înfrângere
Bayern Munchen. Foto: Facebook / Bayern Munchen

Echipa Bayern Munchen a fost învinsă, sâmbătă, în deplasare, cu scorul de 3-1, de Mainz, într-un meci din etapa a XXXII-a, antepenultima, a Bundesliga.

Bayern avea asigurat deja titlul de campioană în Germania şi antrenorul Julian Nagelsmann le-a dat două zile libere jucătorilor săi, duminică şi luni, iar aceştia au plecat aproape in corpore într-o escapadă la Ibiza, în Insulele Baleare.

Potrivit publicaţiei germane Bild, citată de dailymail.co.uk, doar patru fotbalişti nu au făcut "deplasarea" în staţiunea spaniolă, Thomas Muller, Kingsley Coman, Dayot Upamecano şi Bouna Sarr.

Oamenii de fotbal din Germania au criticat această decizie, acuzând o lipsă de profesionalism.

Lothar Matthaus a considerat scurta vacanţă drept "inacceptabilă" şi a precizat că ar fi luat "măsuri mai dure" dacă ar fi fost antrenor.

"Este absolut inacceptabil, mai ales după un meci ca acesta. Dacă ar fi câştigat ieri, aş fi spus: staţi în Ibiza trei zile. Dacă aş fi în locul lui Nagelsmann, aş lua măsuri mai dure: zilele de odihnă după un astfel de meci ar trebui anulate", a declarat el pentru Sky Germania.

Felix Magath, care a antrenat-o pe Bayern timp de trei ani, între 2004 şi 2007, a fost de acord cu Mattheus, afirmând şi el că nu ar fi permis aşa ceva.

"Nu ştiu cum poate o echipă să spună: pentru noi, sezonul nu se termină la capăt, îl terminăm cu trei săptămâni înainte. Asta nu serveşte Bundesliga sau competiţiei. Tocmai am citit asta (n.r. - despre excursia la Ibiza). Ce pot să spun? Echipele englezeşti fac asta de mult timp, dar nu ştiu dacă după rezultate de genul acesta. Cu siguranţă nu aş permite aşa ceva, aşa ceva nu mi-ar trece prin minte. Să vedem cum merge treaba mai departe. Sărbătorirea unui campionat este de înţeles o dată, dar nu timp de trei săptămâni", a spus el.

Directorul sportiv al lui Bayern, Hasan Salihamidizic, a apărat deplasarea jucătorilor la Ibiza, subliniind că a fost un "team-building" şi adăugând că ar putea servi ca un moment "important" pentru a ajuta echipa să îşi revină după înfrângerea cu Mainz.

"Săptămâna trecută, jucătorii ne-au informat că ar dori să petreacă cele două zile libere de antrenamente în grup, la Ibiza. Am acceptat acest lucru ca un team-building. Ca jucător, am învăţat cum te întăreşte o înfrângere. O astfel de acţiune comună a echipei poate fi o bază importantă", a spus el.

#Bayern Munchen, #Bundesliga rezultate, #Ibiza, #Lewandowski , #Bundesliga