Opinii: Lectia unui fotbalist german

Joi, 23 Decembrie 2010, ora 18:13
1437 citiri
Opinii: Lectia unui fotbalist german

Desi fotbalistii germani nu au tehnica brazilienilor, spontaneitatea argentinienilor, forta englezilor, sau sprinteneala italienilor, fotbalul german este un fotbal de mare clasa. Ce calitati ascunse pot avea oare fotbalistii germani ca sa fie mereu printre primii in Europa si in lume?

Un fault de joc, comis miercuri in meciul din Cupa Germaniei dintre VfB Stuttgart - Bayern Munchen ne poate lamuri mai mult decat orice disertatie pe aceasta tema.

Meciul a fost unul extrem de dramatic, terminat cu vitoria echipei Bayern, cu scorul de 6-3, obtinuta chiar pe terenul adversarilor. Intersul nostru insa s-a concentrat pe faptele petrecute in minutul 67, la scorul de 3-2 pentru Bayern, cand mingea ajunge la atacantul bavarez Bastian Schweinsteger.

Talonat indeaproape de un adversar pe nume Khalid Boulahrouz, Schweinsteiger este faultat si trantit la pamant. Khalid, care primise anterior un cartonas galben, ridica imediat mainile in sus, gest care insemna ca faultul lui nu era foarte grav.

Totusi arbitrul, inconjurat mai intai de jucatorii de la Bayern, care cereau pedepsirea aspra a faultului, scoate cartonasul galben-rosu, in vociferarile celor de la Stuttgart, care cereau doar fault. In acele clipe, Schweinsteiger isi face drum spre arbitru ca sa-i spuna ca, desi a fost faultat, parerea lui era ca acel fault nu merita sa fie pedepsit cu galben, ceea ce insemna ca el nu voia eliminarea pe nedrept a adversarului sau.

Arbitrul a ramas consecvent pe decizia deja luata, dar gestul lui Schweinsteiger ramane unul de exceptie, care se vede foarte rar pe un teren de fotbal. Chiar si antrenorul de la Stuttgart, Bruno Labbadia, foarte impresionat de gestul jucatorului bavarez, a declarat dupa meci despre Schweinsteger ca este nu numai un forte bun fotbalist, dar si un om de mare caracter.

Cu astfel de jucatori, Germania poate sa spere in continuare, ca nu va rata nici in viitor marile competitii fotbalistice, la care, fara exceptie, a prezentat o echipa solida, omogena, foarte tenace si extrem de bine organizata.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Bastian Schweinsteiger, #Schweinsteiger fair play, #Bayern Munchen, #Cupa Germaniei , #Bundesliga