Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Contra vrea ca Bayern sa joace finala cu Fiorentina

Vineri, 11 Aprilie 2008, ora 12:15
622 citiri
Contra vrea ca Bayern sa joace finala cu Fiorentina

Fotbalistul lui Getafe, Cosmin Contra, a declarat vineri, agentiei NewsIn, ca Bayern Munchen nu merita calificarea in semifinalele Cupei UEFA in dauna echipei sale, dar spera ca prietenul sau de la Fiorentina, Adrian Mutu, sa ii elimine pe nemti in ultimul act al competitiei.

"Dupa tot ce a fost aseara imi doresc ca prietenul meu Adrian Mutu sa castige Cupa UEFA. Imi doresc ca Bayern sa joace finala Cupei UEFA cu Fiorentina, iar Mutu sa ma razbune! Va spun, Bayern poate fi invinsa, veti vedea ca vor avea meci greu contra lui Zenit", a declarat Cosmin Contra.

Fundasul a adaugat ca a ramas cu un gust amar dupa dubla cu nemtii: "Daca ne eliminau pe merit, probabil ca nu ziceam nimic. Totusi, cand vezi ca adversarul joaca 115 minute cu un om in plus si nu reuseste mare lucru, e normal sa fii mahnit. Pentru mine, Bayern e o echipa care nu merita sa se califice".

Mai mult, Contra a afirmat ca gruparea germana a fost ajutata clar de arbitri in cele doua partide: "Getafe a luptat si impotriva arbitrilor. Din moment ce ramai cu un om in minus nemeritat inca de la inceputul meciului, este clar ca Bayern a fost ajutata. Arbitrii au facut exact ce depindea de ei, insa Bayern nu a facut ce trebuia ea sa faca pentru ca nu a aratat nimic. Nemtii au jucat numai cu mingi aruncate spre Luca Toni, atat! Pe deasupra au avut noroc cu carul".

Cosmin Contra l-a laudat pe portarul lui Getafe, Abbondanzieri, desi acesta a gresit grav la golul doi al bavarezilor: "Portarul nostru este unul foarte valoros, unul dintre cei mai buni din Europa. Am avut ghinion ca a comis acea greseala, dar nu ii putem reprosa asta, desi gafa lui a facut ca Bayern sa reintre in joc. Calificarea s-a pierdut si din cauza arbitrilor, care la ultima faza nu au sanctionat un fault al Khan. Au vazut ca mingea ajunge la un jucator al nemtilor si au lasat faza sa curga. Asta e, Getafe e un club mic. Oricum, trebuia sa fim mai cumpatati la ultima faza".

Intrebat daca mai credea ca spaniolii pot pierde accederea in semifinalele Cupei UEFA, Contra a declarat: "Nu credeam ca mai putem rata calificarea. Nici acum nu-mi vine sa cred, dar asta e fotbalul, se joaca pana in ultima secunda. Trebuie sa uitam repede acest meci".

Contra a incheiat spunand ca doar castigarea Cupei Spaniei ar alina tristetea dupa dubla cu Bayern: "Nu e loc pentru lamentari. Am fost tristi aseara, vom fi si azi, dar de maine trebuie sa o luam de la capat. Castigarea Cupei Spaniei ar fi o consolare pentru noi dupa ceea ce s-a intamplat cu Bayern. Daca exista un Dumnezeu drept, Getafe ar trebui sa castige Cupa Spaniei. Dupa acest parcurs in Cupa UEFA am ramas cu un gust amar".

Getafe va juca in finala Cupei Spaniei, miercuri, contra Valenciei.

Cosmin Contra, care a evoluat in linia de mijloc la Getafe, a marcat joi un gol pentru echipa sa, la fel ca in tur, dar Bayern Munchen s-a calificat in semifinale, dupa ce scorul in mansa secunda a sferturilor a fost 3-3, dupa prelungiri.

Contra a deschis scorul in minutul 44, desi echipa sa juca in inferioritate, si a fost inlocuit in minutul 66. Oaspetii de la Bayern Munchen au trimis meciul in prelungiri prin golul reusit de Ribery (89), dupa ce in tur scorul a fost tot egal, 1-1. Gazdele au preluat conducerea in prima repriza a prelungirilor, prin golurile marcate de Casquero (91) si Braulio (93), iar Toni a redus din diferenta in minutul 115. Tot atacantul italian a reusit sa stabileasca scorul final, 3-3, la ultima faza de joc, la care Bayern a atacat si cu portarul Oliver Kahn.

Bayern va intalni in semifinalele Cupei UEFA pe Zenit Sankt Petersburg, la 24 aprilie si 1 mai, iar in cealalta semifinala se vor intalni Rangers si Fiorentina. Finala competitiei este programata la 14 mai, in Manchester.

S-a stabilit finala Cupei Italiei: gol "scandalos" marcat în a doua semifinală
S-a stabilit finala Cupei Italiei: gol "scandalos" marcat în a doua semifinală
Echipa italiană Atalanta Bergamo a învins miercuri seara, pe teren propriu, scor 4-1, formaţia AC Fiorentina, în semifinalele Cupei Italiei. Atalanta s-a calificat în finala competiţiei....
S-au stabilit arbitrii care vor oficia la Euro 2024. Ce se întâmplă cu românul Kovacs după meciul ”cu cântec” Barcelona - PSG
S-au stabilit arbitrii care vor oficia la Euro 2024. Ce se întâmplă cu românul Kovacs după meciul ”cu cântec” Barcelona - PSG
UEFA a stabilit astăzi lista arbitrilor de centru care vor conduce meciuri la turneul final al Campionatului European din Germania, programat în această vară. În ceea ce ne privește,...
#contra, #getafe, #Fiorentina, #Bayern, #UEFA , #stiri Bayern Munchen