Amenințarea nevăzută a Rusiei: Putin face mutări neobișnuite la o bază navală secretă VIDEO

Duminica, 11 Iunie 2023, ora 03:15
8657 citiri
Amenințarea nevăzută a Rusiei: Putin face mutări neobișnuite la o bază navală secretă VIDEO
Baza secretă de submarine ale Rusiei din Marea Barents FOTO: Naval News

Războiul lui Putin din Ucraina a depășit borna de 470 de zile, însă acum pare într-un moment de cotitură după începerea contraofensivei trupelor Kievului. Însă, departe de ochii lumii, liderul de la Kremlin face mutări neobișnuite la o bază navală a Moscovei. Astfel, Rusia a început să construiască linii de apărare la baza secretă de submarine ale Marinei sale din Arctica.

Imaginile din satelit arată că Rusia a ridicat o barieră plutitoare, mijloace de apărare neobișnuite la baza sa navală secretă Olenya Guba din Peninsula Kola, situată în Marea Barents, la mii de kilometri de Ucraina, potrivit Naval News.

Analiza imaginilor din satelit, inclusiv imagini radar (SAR), arată că această barieră plutitoare a fost configurată în ultimele două luni la baza militară Olenya Guba a Rusiei. Trebuie menționat faptul că Olenya Guba (Golful căprioarelor) este o bază importantă de submarine din Peninsula Kola.

Mutarea Ucrainei ce poate schimba soarta războiului. Putin pierde controlul într-o regiune din Rusia: imagini dramatice FOTO VIDEO

Spre deosebire de alte baze din zonă care găzduiesc submarine cu rachete balistice sau submarine de atac, Olenya Guba găzduiește submarinele de spionaj ale Rusiei.

După invazia Ucrainei din 2022, Rusia a întârziat să sporească apărarea în bazele sale navale din Marea Neagră. Atacul cu dronă maritimă al Ucrainei asupra Sevastopolului (din Crimeea) din octombrie 2022 a schimbat asta.

Acum Sevastopolul este protejat de mai multe straturi de brațe plutitoare și plase de torpile, precum și de sisteme de rachete, arme și încărcare de adâncime. Și alte baze și porturi rusești de-a lungul coastei Crimeei au primit apărări similare. În special, aceasta include Feodesia, care este acum folosită de navele care transportă rachete de croazieră Kalibr.

Renunță Putin la Crimeea? Verdictul neașteptat dat de ofițeri americani și experți militari

Dacă comparăm barajul plutitor din Crimeea cu cel din Olenya Guba, este clar că este o apărare. Nu este tipul folosit pentru a combate poluarea sau care să aibă o altă explicație prozaică. Rusia își întărește baza cheie din Arctica.

Frica de sabotaje la baza de submarine a Rusiei

Barajul plutitor a fost instalat la peste 560 de metri de intrarea în bază. Este chiar dincolo de țarcurile de balene beluga, care fac parte din programul de antrenament al mamiferelor marine al Marinei Ruse. Probabil că a fost o balenă de aici, care a apărut în Norvegia în aprilie 2019.

Olenya Guba este un oraș închis, ceea ce înseamnă că cetățeanul rus nu poate intra acolo, a fost o bază submarină încă de la Războiul Rece. Astăzi găzduiește flota GUGI.

GUGI (Glavnoye upravlenie glubokovodnikh issledovanii) este o ramură secretă a Marinei ruse. Se traduce ca Direcția principală de cercetare la mare adâncime. „Cercetarea” este, desigur, un eufemism pentru spionaj.

China se pregătește pentru Rusia fără Putin: Mutarea neașteptată a lui Xi Jinping

Submarinele de acolo sunt specializate în războiul pe fundul mării, adică operațiuni ofensive și defensive pe fundul mării. Pentru aceasta, există submarine nucleare de adâncime cu cocă de titan, care sunt unice pentru Marina Rusă.

Cel mai cunoscut dintre acestea este Losharik, care a suferit un incendiu mortal la 1 iulie 2019. Aceste submarine se scufundă adânc, fiind deplasate în zonele lor de operare de submarine mamă speciale („gazdă”), care sunt cele mai mari submarine din lume. Este, de asemenea, casa infamei nave de spionaj Yantar, care este suspectată că operează la cablurile de internet subacvatice ale altor țări.

Nu este imediat clar de ce Rusia crește apărarea bazelor în Arctica. Se află la mii de mile de Marea Neagră, unde dronele maritime ucrainene reprezintă o amenințare. Putem specula că, probabil, se tem că dronele subacvatice ale Marinei SUA ar putea opera în zonă. Sau că Ucraina va ajunge atât de departe, în vremea extremă a Arcticii, pentru a efectua o misiune de sabotaj.

Dar analiștii vor urmări probabil cu atenție alte baze ale marinei ruse. Oricare ar fi motivul, acesta prezintă imaginea unei marine ruse din ce în ce mai preocupate de siguranța sa.

Eveniment Quarterly Report

Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, făcea presiuni asupra subalternilor săi care se ocupau de derularea unor proiecte finanţate din fonduri europene pentru ca unele sume...
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Baronul PSD Dumitru Buzatu este amintit de foști colegi de facultate din Iași. În studenție, politicianul ajuns stăpânul "moșiei" Vaslui era apreciat și considerat un tânăr de viitor....
#baza militara rusia, #submarine Rusia, #submarine rusesti, #Rusia baza militara Arctica, #marea barents, #Olenya guba , #Rusia