Draghi dezamageste Europa: BCE nu mai da bani gratis

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 18:08

   

Draghi dezamageste Europa: BCE nu mai da bani gratis
Presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, a respins sugestiile venite din partea mediului de afaceri cu privire la o viitoare adoptare de relaxare monetara pentru intarirea economica a zonei euro.

Solicitarile au fost in crestere in acest sens, considerandu-se ca accesul la lichiditati aproape gratuite, oferite de catre banca centrala, are un rol pozitiv asupra cresterii economice, informeaza Wall Street Journal.

"Nu cred ca politica de relaxare monetara (quantitative easing) determina performanta economica. Nu vad nicio dovada in acest sens din politicile similare adoptate de Marea Britanie sau de SUA", a declarat Draghi.

De asemenea, Draghi a reitarat faptul ca programul de cumparare de titluri de stat, despre care mutli politicieni si analisti considera ca ar putea fi extins, nu este "nici etern, nici infinit". Presedintele BCE a precizat ca masurile de politica monetara nu sunt suficiente pentru a reface increderea investitorilor, pentru aceasta fiind nevoie ca guvernele europene sa anunte masuri fiscale immediate si detalii cu privire la implementarea acestora.

Declaratiile sunt consecvente cu pozitia oficiala a BCE care a salutat masurile adoptate in cadrul summit-ului european de saptamana trecuta, unde s-a decis o mai mare integrare fiscala a statelor europene, cu impunerea de restrictii clare pe deficitele bugetare.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4333 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Grasul
rank 5
Greu de crezut ca BCE va promova curand relaxare monetara, mai ales
dupa summit-ul din 8-9 decembrie 2011!
GoldenRule
rank 4
nu Europa este dezamagita...
Ci 'investitorii' doritori de a specula devalorizarea EURO, cu implicatii mari la nivel economic: plasamente masive in economia europeana venite din afara Europei.
Din acelasi motiv ca si Draghi, nici Franta si nici Germania nu doresc slabirea EURO ca sa nu dea loc la speculatii.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor