Ziare.com

Premiera: Stapanii euro vorbesc deja liber de falimentul Greciei

Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 10:30

   

Premiera: Stapanii euro vorbesc deja liber de falimentul Greciei
Ewald Nowotny, seful Bancii Centrale a Austriei si membru al Consiliului Guvernatorilor BCE, spune ca un default selectiv al Greciei nu ar avea "consecinte negative puternice" si sparge astfel linia discursului BCE de pana acum.

Sub regulile actuale, bondurile grecesti nu ar mai fi putea fi primite drept colateral pentru finantarea pe termen scurt de la BCE, finantare de care bancile grecesti sunt foarte dependente si fara de care cel mai probabil s-ar prabusi, scrie MONEY.ro.

"BCE nu ar trebui sa fie total dependenta de agentiile de rating. La sfarsitul zilei, este responsabilitatea noastra, decizia noastra", spune austriacul, care adauga ca banca va decide ce bonduri sunt eligibile.

Au mai fost facute recent ajustari ale regulamentelor si pentru ca bondurile portughze si irlandeze - care nu mai sunt considerate prime rate - sa poata fi folosite drept colateral. Dar in cazul unui default al Greciei, hartiile fara valoare vor fi considerate in continuare ca avand valoare. Citeste mai multe despre Premiera: Stapanii euro vorbesc deja liber de falimentul Greciei pe Money.ro.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Citeste mai multe despre falimentul Greciei default reci BCE Grecia
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2150 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

va spun un mic secret

Grecia nu va fi data afara din euro, ci in octombrie se va propune un nou sistem :) care va fi implementat rapid, si populatia Europei va fi cu un pas mare mai aproape de Noua Ordine Mondiala. ;) O sa spun in fiecare saptamana cate o chestie, sunt curios de repercusiuni. אני מוכן בשבילך אדונים ;)

 

@romanianwars

"Sono pronto per voi signori"

:)

"pt ei"

Mai rowars, s-ar putea sa te "lichideze astia"...

Tu stii mult prea multe.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor