Ziare.com

BCE: Economia zonei euro s-a deteriorat semnificativ

Joi, 08 Ianuarie 2009, ora 11:56

   

BCE: Economia zonei euro s-a deteriorat semnificativ
Economia zonei euro s-a deteriorat masiv, a declarat presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, sustinand in acelasi timp ca estimarile legate de o noua reducere a dobanzii de politica monetara vor fi luate in calcul saptamana viitoare.

"Este clar ca avem de-a face cu o deteriorare semnificativa a economiei reale", a declarat Trichet in cadrul unui interviu acordat revistei americane Institutional Investor.

"Ceea ce ma uimeste este ca cele mai recente previziuni sunt si cele mai pesimiste, iar acest fapt este valabil la nivel mondial, nu numai in zona euro", a adaugat presedintele BCE.

Consiliul de guvernare al Bancii Europene se va reuni joia viitoare pentru a lua o decizie legata de politica monetara. Pana in prezent, oficialii bancii nu si-au exprimat intentiile.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Trichet a sugerat, la sfarsitul lunii decembrie, ca BCE ar putea lua o pauza.

"Trebuie sa asteptam sa vedem ce efecte vor avea deciziile de politica monetara hotarate pana acum", declarase acesta. BCE a coborat dobanda de politica monetara cu 1,75 puncte procentuale in perioada octombrie-decembrie, la 2,5%.

"In conditiile actuale, este mai important ca niciodata ca tintele de inflatie sa fie respectate", a declarat Trichet pentru Institutional Investor.

Acest lucru este "esential pentru garantarea stabilitatii preturilor pe termen mediu si pentru a contribui la prevenirea riscurilor de deflatie", pericol ce nu este de actualitate la ora actuala.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 807 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor