BCE pastreaza rata dobanzii de politica monetara la nivelul minim istoric

Joi, 02 Septembrie 2010, ora 17:25

   

BCE pastreaza rata dobanzii de politica monetara la nivelul minim istoric
Banca Centrala Europeana a mentinut rata dobanzii de politica monetara la nivelul minim istoric de 1 la suta, pentru a 16 luna consecutiv, pentru a reusi sa pastreze nivelul lichiditatilor pentru banci, in contextul unei redresari economice mai slabe decat sperantele investitorilor.

De alfel, economistii intervievati de Reuters estimeaza ca Banca Centrala Europeana (BCE) isi va mentine aceasta rata a dobanzii de politica monetara pana in al patrulea trimestru din 2011.

De asemenea, analistii se asteapta ca membrii Consiliului de Guvernatori ai BCE sa aloce bancilor fonduri nelimitate pana la inceputul anului viitor, avand in vedere ca institutiile bancare din tari precum Spania, Irlanda si Grecia se bazeaza pe acesti bani.

Anuntul cu privire la furnizarea de lichiditati va fi facut de presedintele BCE, Jean-Claude Trichet, joi, insa, cel mai probabil, va extinde linia de creditare, avand unda verde chiar si din partea Germaniei, cea mai mare economie din UE, recunoscuta pentru cerintele sale de austeritate.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1207 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
romanianwars
rank 1
singurii care castiga din asta sunt bancile
din moment ce sunt in cardasie cu acesti dzei, primesc dobanzi de 1 % in timp ce sclavii au dobanzi de cateva ori mai mari. Tot zic "lichiditatea bancilor" sau "sanatatea bancilor", dar nu auzi "bunastarea oamenilor", la dracu cu oamenii, dzeii conteaza.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor