BCE: Nu vrem sa salvam zona euro

Vineri, 18 Noiembrie 2011, ora 16:35
984 citiri
BCE: Nu vrem sa salvam zona euro

Seful Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, a declarat ca nu vrea ca institutia sa se implice prea mult in salvarea zonei euro, considerand ca acest lucru poate fi rezolvat de Guvernele tarilor europene.

"Credibilitatea noastra implica faptul ca politica noastra monetara are succes in echilibrarea inflatiei la nivel european. Aceasta este singura contributie majora pe care o putem face pentru a sustine cresterea economica, pentru a crea noi locuri de munca si pentru a mentine stabilitatea financiara", a mentionat Draghi, citat de The Telegraph.

El a mai vorbit si despre sarcina liderilor zonei euro de a rezolva criza economica.

"Politicile economice nationale sunt la fel de responsabile pentru a restaura si a mentine stabilitatea financiara. Finante publice solide si reforme structurale reprezinta bazele competitivitatii, ale cresterii economice si ale scaderii ratei somajului", a adugat Draghi.

Desi Franta doreste implicarea mai mare a BCE in salvarea zonei euro, cancelarul german, Angela Merkel, a declarat ca singura posibilitate pentru contracararea crizei este o unitate politica si fiscala a acestor tari.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Banca Centrala Europeana, #salvare zona euro, #criza zona euro, #economie zona euro , #stiri BCE