Imprumuturi record de la BCE

Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 21:13
1037 citiri
Imprumuturi record de la BCE
Foto: Bloomberg

Banca Centrala Europeana (BCE) a acordat, luni, un imprumut record institutiilor financiare de pe batranul continent, in incercarea de a recastiga increderea investitorilor.

Astfel, 800 de banci europene au primit imprumuturi pe trei ani in valoare de 529,531 miliarde de euro de la BCE, mai mult decat se anticipa, noteaza Bloomberg.

Aceasta este cea de-a doua transa de imprumuturi, in cadrul primei operatiuni, 523 de institutii financiare primind 489 miliarde euro.

"Numarul bancilor care au folosit aceasta facilitate este cu adevarat impresionant, ceea ce inseamna ca din ce in ce mai multe institutii financiare mici sunt in cautare de capital, care, in final, va ajunge in economia reala. Deci, impactul asupra pietelor va fi mai mare decat data trecuta", sublinieaza economistul Barclays Capital, Laurent Fransolet.

Dupa anuntul facut de BCE, euro s-a depreciat fata de dolar pana la nivelul de 1,3432 dolari/euro, de la 1,3471 dolari/euro.

Printre bancile care au luat aceste imprumuturi se numara Intesa Sanpaolo din Italia (24 miliarde de euro), Lloyds Banking Group din Marea Britanie (11,4 miliarde de euro), Banca Civica din Spania (6,1 miliarde de euro) si KBC din Belgia (5 miliarde de euro).

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#banci imprumut BCE, #imprumut BCE, #banci europene imprumut BCE , #stiri BCE