BCE: Economia zonei euro ar trebui sa se redreseze spre sfarsitul anului 2013

Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 19:54

   

BCE: Economia zonei euro ar trebui sa se redreseze spre sfarsitul anului 2013
Oficialii Bancii Centrale Europene au declarat ca economia zonei euro ar trebui sa-si revina, treptat, spre sfarsitul acestui an, pe masura ce efectele ratelor dobanzii de politica monetara reduse si ale calmarii pietelor financiare se vor reflecta in economia reala.

"Politica noastra monetara, impreuna cu imbunatirea semnificativa a increderii pietelor financiare si reducerea fragmentarii, ar trebui sa se vada si in econmie, iar cererea globala ar trebui sa creasca", se arata in raportul lunar al BCE.

Cele 17 state din zona euro se lupta cu recesiunea din 2010. Saptamana trecuta, BCE si-a pastrat rata dobanzii de politica monetara la un nivel minim record, de 0,75 la suta.

Potrivit oficialilor BCE, programele de achizitie a obligatiunilor emise de statele cu probleme si de acordare de imprumuturi pe termen lung au restaurat calmul in pietele financiare, iar acum depinde de guverne sa faca eforturi pentru reforme economice.

"Reformele structurale ar trebui implementate rapid, pentru a face zona euro mai flexibila, dinamica si competitiva", se arata in raportul BCE.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1755 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor