Firmele indiene de IT se retrag din SUA - Presa internationala

Joi, 03 Februarie 2011, ora 11:59
2508 citiri
Firmele indiene de IT se retrag din SUA - Presa internationala

Cele mai mari companii de IT indiene critica politicile protectioniste ale SUA, dupa o lunga perioada in care au prestat servicii pe piata americana, semnalizand astfel o reorientarea a mediului de afaceri; Grecia este supusa presiunilor interne din cauza reformelor impuse de forurile internationale, ca urmare a ajutorului financiar de 110 miliarde euro iar BCE subliniaza riscurile inflationiste din zona euro.

O companie indiana de IT intentioneaza sa-si reduca dependenta de piata americana pe care o considera ca fiind "protectionista", citand in sensul acesta o decizie de a creste taxele pentru muncitorii calificati, fapt care le-ar creste costurile cu personalul pana la 250 milioane dolari pe an.

Tata Consultancy Services si Infosys, doua dintre cele mai mari companii indiene de outsourcing, au declarat pentru Financial Times ca desi piata americana va ramane cea mai importanta piata, sunt interesanti inspre o reorientare catre cresterea veniturilor in Europa si in pietele emergente.

Atitudinea negativa a companiilor de IT se orienteaza catre politica americana care incearca sa creeze mai multe locuri de munca locale in sectorul IT, ca metoda de lupta directa cu somajul foarte mare din SUA.

Aceasta in conditiile in care compania Infosys, al doilea cel mai mare grup de IT din India, isi obtine 63 de procente din venituri din piata americana. Directorul executiv al Infosys si-a exprimat intentia de a recruta angajati de pe piata americana insa a explicat ca aceasta piata "are o adevarat lipsa de talente in acest domeniu".

Grecia se pregateste de reforme dure

Guvernul grecesc, care se gaseste sub presiunea grevelor, se confrunta cu unul dintre cele mai grele teste in incercarile de a trece reformele vazute ca esentiale pentru refacerea economica a tarii.

Inaintea summit-ului UE, George Papandreou, primul ministru elen, a devenit tinta unor presiuni din ce in ce mai mari din partea sindicatelor. Acestia protesteaza direct impotriva eforturilor fara precedent de a liberaliza economia, informeaza The Guardian.

Dimitris Reppas, ministrul Transporturilor, a facut apel la calm si a explicat ca protestatarii vor simti "intreaga forta a statului" daca nu se intorc la munca. "Cu totii trebuie sa renuntam la cate ceva astfel incat Grecia sa-si revina", a declarat acesta. Totusi nu se intrevad deloc efectele benifice ale masurilor adoptate pana in prezent, masuri adoptate ca urmare a presiunilor facute de catre UE si FMI, in schimbul sprijinului financiar de 110 miliarde euro, acordat anul trecut.

Analistii occidentali considera ca liberalizarea pietei muncii in domenii in care costul muncii a fost mentinut la niveluri artificiale reprezinta o conditie necesara pentru sporirea competitivitatii economiei elene care este, altfel, amenintata de faliment.

Banca Centrala Europeana ataca inflatia

Asteptarile analistilor sunt ca BCE sa trimita un puternic semnal inspre piete impotriva inflatiei insa, pe de alta parte, dobanda de referinta pentru euro ar urma sa fie mentinuta la acelasi nivel.

Inflatia in zona euro a fost peste nivelul tinta al BCE, atingand nivelul de 2.4 procente in ianuarie. Preturile la producatori au crescut peste asteptarile din decembrie, apreciere determinata in special de cresterea pretului la energie, indicand astfel "presiunile inflationiste din conducte", noteaza Reuters.

Luna trecuta BCE si-a inasprit criticile cu privire la inflatie, aratand ca "este garantata monitorizarea atenta a preturilor" si ca riscul preturilor s-ar putea duce in sus.

Totusi, analistii se asteapta in mod unanim ca BCE sa mentina actuala dobanda de politica monetara la nivelul record de 1 procent, considerand ca tonul BCE din ultimele communicate tintea mai degraba sa indice faptul ca este hotarata sa actioneze, mai degraba decat iminenta cresterii dobanzilor.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#protectionism SUA, #inflatie UE, #outsourcing India, #criza Grecia, #proteste Grecia , #zona euro
Comentarii
Poza Conu_Alecu
Conu_Alecu
rank 5
Ce-i cu "varza" asta Brandusa draga ?