BCR ofera credite de 178 de milioane de lei, in programul Fermierul

Joi, 23 Iulie 2009, ora 17:36
624 citiri
BCR ofera credite de 178 de milioane de lei, in programul Fermierul
Foto: Arhiva

Banca Comerciala Romana (BCR) a semnat, joi, un protocol de colaborare cu Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APRDRP), in baza caruia va acorda imprumuturi in valoare de 178 de milioane de lei, in cadrul Programului Fermierul.

"Din pozitia de lider al sistemului bancar romanesc, BCR este cel mai important finantator al agriculturii, un domeniu de importanta strategica pentru economia romaneasca. Punem la dispozitia agricultorilor si procesatorilor cele mai mari sume atrase pentru acest sector", a declarat Ramona Ivan, director executiv al Directiei Institutii Financiare din cadrul BCR, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Din cele 178 de milioane de lei alocati BCR de catre Ministerul Agriculturii, aproximativ 170 de milioane de lei vor fi utilizati pentru co-finantarea proiectelor de investitii eligibile din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2007 - 2013.

Peste opt milioane de lei vor fi utilizati pentru co-finantarea proiectelor de investitii din cadrul Programului Operational de Pescuit (POP). Banca va pune la dispozitie si credite suplimentare, din resurse proprii sau din resurse atrase de la finantatori externi.

Creditele vor avea o dobanda curenta de 4% pe an si o rata a costurilor specifice de 1,5% pe an, fixe pe toata perioada de creditare. Creditele vor fi acordate pe o perioada de 10 ani, cu o perioada de gratie de pana la cinci ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Banca Comerciala Romana, #programul Fermierul BCR , #credite