BCR ofera finantari de 730.000 de euro pentru ONG, cu dobanda zero in 2020

Comunicat de presa
Joi, 21 Mai 2020, ora 14:29
16120 citiri
BCR ofera finantari de 730.000 de euro pentru ONG, cu dobanda zero in 2020

Grupul Banca Comerciala Romana, prin BCR, BCR Social Finance si Fundatia Erste, pune la dispozitia sectorului non-profit din Romania finantari in suma totala de 730.000 de euro, cu dobanda zero in 2020, pentru a-l ajuta sa depaseasca actuala situatie de criza generata de pandemia provocata de noul coronavirus.

Dobanda este subventionata 100% de Fundatia Erste pentru utilizarile din credit efectuate pana la 31 decembrie 2020.

Finantarile sunt acordate in lei si pot avea ca destinatie acoperirea capitalului de lucru sau implementarea proiectelor europene cu fonduri nerambursabile.

Creditele se acorda pe o perioada de 12-18 luni, in cazul capitalului de lucru, sau 3 luni dupa data incasarii grantului sau subventiei, in cazul prefinantarilor europene sau granturilor de diverse tipuri.

"Sectorul non-profit a fost unul dintre cele mai dinamice segmente ale societatii romanesti in toata aceasta perioada marcata de pandemie, din martie pana in prezent.

ONG-urile au strans fonduri, masti, echipamente, alimente pentru oamenii din prima linie.

S-au implicat in educatie, tehnologie, au contribuit la mentinerea Romaniei in stare functionala, in ciuda provocarilor.

Si au facut-o bine, insa, in ciuda campaniilor de strangeri de fonduri, in care cele mai vizibile si notorii asociatii reusesc sa se auto-finanteze, restul de ONG-uri se confrunta in multe cazuri cu un deficit de lichiditate ce le poate afecta functionarea.

De aceea, noi credem ca mobilizarea unor astfel de finantari, asa cum sunt cele pe care le oferim prin acest program, poate veni in mod real in sprijinul acestor organizatii", spune Stefan Buciuc, CEO BCR Social Finance.

Fondurile puse la dispozitie prin acest program sunt limitate si vor fi alocate, in functie de solicitari, pana la data de 31 iulie 2020.

Creditele vor fi acordate organizatiilor non-profit care pot face dovada inregistrarii la Registrul Asociatiilor si Fundatiilor si care pot dovedi existenta impactului social creat in societate.

Celelalte conditii de eligibilitate pentru acordarea liniilor de finantare sunt urmatoarele:

● Existenta a minimum trei exercitii financiare incheiate pentru BCR si a cel putin doua exercitii financiare in cazul BCR Social Finance - conditie obligatorie

● Dimensionarea clara a nevoii de finantare si sursele de rambursare ale creditului - conditie obligatorie

● Neinregistrarea in ultimul an sau la ultima balanta a unui capital propriu negativ - conditie non-eliminatorie (in cazul BCR Social Finance)

● Neinregistrarea unor pierderi nete in ultimii 2 ani financiari consecutivi - conditie non-eliminatorie (in cazul BCR Social Finance)

Dobanda va fi subventionata de Fundatia Erste pe tot parcursul anului 2020, urmand ca, din 2021, aceasta sa fie achitata de catre client.

In cazul BCR, aceasta inseamna o dobanda variabila formata dintr-o marja fixa de 2%-3,5% + ROBOR 6M, cu un comision de acordare cuprins intre 0%-0,2% si unul de analiza intre 0 si 500 lei, in timp ce la BCR Social Finance e vorba de o dobanda fixa de 6%, cu un comision de acordare fix de 0.2% si unul de administrare de 3,6% anual.

Detalii pot fi obtinute la adresele de mail FinantariONG@bcr.ro (BCR) sau info@bcr-socialfinance.ro (BCR Social Finance).

BCR Social Finance S.A. este o institutie financiara nebancara (IFN), subsidiara a Bancii Comerciale Romane, infiintata in 2009 sub denumirea de good.bee Credit (GBC). In prezent ea reprezinta asocierea dintre Erste Social Finance Holding GmbH (51%) si Banca Comerciala Romana S.A. (49%).

BCR Social Finance IFN este supusa legislatiei specifice si regulamentelor emise de catre si sub supravegherea Bancii Nationale. Erste Social Finance Holding GmbH este componenta de incluziune financiara a Grupului Erste (60%) si Fundatiei ERSTE (40%).

Infiintata in 2008 de catre Fundatia ERSTE si Grupul Erste, scopul sau fiind acela de a contribui la prosperitate si de a facilita accesul la servicii financiare pentru toti, prin investitii integrate in infrastructura sociala, servicii sociale, capital uman si dezvoltarea abilitatilor, inovatie, microfinantare si economie sociala in regiunea CEE.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte.

BCR ofera o gama completa de produse si servicii financiare, printr-o retea de 19 centre de afaceri si 17 birouri mobile dedicate companiilor si 430 de unitati retail situate in majoritatea oraselor din tara cu peste 10.000 de locuitori.

BCR este banca nr.1 in Romania pe piata tranzactiilor bancare, clientii BCR dispunand de cea mai mare retea nationala de bancomate - 2.000 de bancomate, 15.300 POS-uri si servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking si E-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din estul Uniunii Europene. 47.700 de angajati deservesc 16,2 milioane de clienti in cadrul a 2.500 de filiale din 7 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia).

La sfarsitul lui 2018, Erste Group detinea active totale in valoare de 236,8 miliarde EUR, inregistra un profit net de 1,79 miliarde EUR, precum si un indice al capitalului comun de rangul 1 (Basel 3 implementat integral) la 13,5%.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...