Ziare.com

BCR, obligata sa restituie comisioanele incasate abuziv

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 09:22

   

BCR, obligata sa restituie comisioanele incasate abuziv
BCR a fost obligata de instanta sa restituie comisionele incasate abuziv, urmand sa plateasca un milion de lei catre clientii sai. Decizia a fost luata de Judecatoria Sectorului 3.

Hotararea a fost pronuntata dupa ce instanta a respins contestatia BCR, in cadrul unui proces colectiv cu 131 de clienti, informeaza Bursa.

Institutia bancara solicitase, prin intermediul procesului, suspendarea executarii silite, care fusese hotarata anterior de instanta.

BCR se afla astfel in procedura de executare silita pentru suma de un milion de lei, care trebuie platita clientilor, dupa ce comisioanele din contractele de credit au fost declarate de instanta abuzive.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

"Nu doar bancile executa silit, ci si clientii pot executa bancile. Banca a incercat sa opreasca executarea silita prin mai multe contestatii, care insa au fost respinse. Costurile proceselor bancii se rasfrang asupra clientilor si asupra angajatilor", a spus avocatul Gheorghe Piperea, care ii reprezinta pe clientii bancii.

Reprezentantii BCR au sustinut insa ca este anormal sa fie pusa in aplicare decizia primei instante, avand in vedere ca nu s-au epuizat toate caile de atac, putandu-se ajunge pana la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Decizia primei instante de judecata a fost defavorabila bancii si executorie. Vom ataca decizia de fond la Curtea de Apel si, in cazul in care nu vom avea castig de cauza, vom merge pana la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Separat, am contestat decizia de punere in executare, considerand ca este anormal sa punem in aplicare decizia primei instante, avand in vedere ne-epuizarea cailor de atac (mai sunt doua instante care nu s-au pronuntat inca asupra cazului)", au precizat acestia.

Ei sunt increzatori ca ICCJ va da inca o solutie faborabila BCR, asa cum s-a intamplat "in cazul tuturor litigiilor deschise de clienti impotriva bancii si ajunse pe masa decizionala a Curtii".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4422 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Vizionaruu' ... :)):)):))

Este BINE CE spui ...

Da' Vizionar Idealist fiind, CUM eram si Io in Romania NU observi ca,

DACA Astia de Peste_NOI, adica "NOI", "The WE" AR fi CE_ _trebuie,
AR face-O de la Sine ...

Adica NU numai Cestia cu Coduu' de Bare, ci,

TOT, To'arasuu' Vizionar Idealist_Revolutzionar,

CE_Trebuie ca sa fie in Paradigma Unei BUNE_Administratziuni ...

Inainte de "Politica" ...
Ma MIR foarte ca Judacatorii, care JUDECA in Functzie de Interese de Clasa,
au dat o Asmenea Solutziune ...

Pariez ca sunt Clientzi cu "Majuscule" GRELE ... :)):)):))

 

Prea multe comisioane impuse abuziv. De ex.

- comision administrare cont;
- comision retragere numerar;
- comision interogare sold.
La casierie daca te duceai, lasai ceva banuti casieritei daca iti era pe plac si asta o data sau de doua ori pe luna.
Banca iti ia din banuti de fiecare data cand faci o operatiune la ATM.
Ar fi mai bine sa se inlocuiasca banii fizici cu coduri de bare ca atunci cand faci platile fizic sa prezinti doar o hartie scoasa la propria imprimanta cu un cod de bare unic care sa reprezinte suma pentru cheltuieli iar aceasta sa fie scanata de vanzator la tranzactie.

 

...

ce spui tu mai sus e ok, dar faza cu codurile de bare nu e dezirabila! Nu sunt de acord!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor