Ziare.com

BCR a aprobat 5.700 dosare pentru Prima Casa

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 15:50

   

BCR a aprobat 5.700 dosare pentru Prima Casa
Banca Comerciala Romana (BCR) a aprobat, pana in prezent, peste 5.700 de dosare de credit prin programul Prima Casa, in valoare de circa 236 milioane euro. Dintre acestea, 95% reprezinta tranzactii cu locuinte finalizate, a anuntat banca.

"Mai sunt aprobate financiar 1.400 de dosare pentru care solicitantii trebuie sa vina cu documentele locuintei care va fi cumparata si sunt in analiza inca aproape 400 de documentatii, insumand mai mult de 14 milioane euro", se precizeaza in comunicatul BCR.

Banca a demarat creditarea prin Prima Casa la inceputul lunii august 2009 si are alocat cel mai mare plafon de garantare, de 420 milioane euro, din totalul de un miliard euro pentru program.

De asemenea, BCR continua programul Prima Casa ca urmare a publicarii Hotararii de Guvern in Monitorul Oficial din 12 ianuarie 2010.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"BCR a continuat si dupa 31 decembrie 2009 sa primeasca dosare de credit pentru analiza prin programul Prima Casa. Potrivit Hotararii de Guvern, pentru a putea beneficia de programul Prima Casa, solicitantii trebuie sa aiba antecontractele de vanzare-cumparare incheiate pana in data de 15 februarie 2010, inclusiv. Data va fi dovedita fie prin autentificarea antecontractului la notariat, fie, daca este sub semnatura privata, printr-o dare de data certa, conform legii. Pot fi emise garantii in conditiile normelor de implementare a programului Prima Casa in vigoare, cu incadrare in limita diferentei ramase neutilizate din plafonul alocat pe 2009", mai aminteste banca.

"Pentru BCR si clientii sai, programul Prima Casa este un real succes. Avem o pondere de 42% in program. Credem ca programul reprezinta un sprijin real pentru romani. Romania are nevoie de cat mai multe astfel de programe care pot sa genereze crestere economica reala, programe pe care BCR le promoveaza si le si sustine in mod consecvent", a declarat directorul executiv al Directiei Credite Retail BCR, Stefan Coroianu.

Sursa: rNews

Articol citit de 1620 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bancile si investitiile lor in Romania

Care este diferenta dintre o banca de investitii si o pizza?O pizza inca mai poate hrani o familie cu patru membri.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor