Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

BCR vrea sa dea 5.000 de credite pentru Prima Casa 2

Duminica, 07 Martie 2010, ora 14:54
1167 citiri
BCR vrea sa dea 5.000 de credite pentru Prima Casa 2
Foto: Arhiva

Banca Comerciala Romana anunta ca are alocate aproape 216 milioane euro pentru programul Prima Casa 2, bani care ar aduce pentru inca 5.000 de familii o casa a lor, iar momentan aproape 100 de dosare sunt deja in curs de aprobare.

"La o valoare medie a unui credit de 41.000 euro (media in cadrul programului Prima Casa 1), cu volumul alocat, BCR ar putea ajuta peste 5.000 de familii sa isi cumpere prima lor casa, iar dobanda este de 4,6% pe an, fara comisioane lunare sau de acordare", informeaza un comunicat al bancii remis Ziare.com.

"Orice tanara familie doreste sa aiba propria ei casa, iar BCR continua sa le ajute, cu sprijinul statului roman, sa isi implineasca acest vis firesc in conditii foarte avantajoase. Sustinem in mod special construirea de locuinte noi ca parte foarte importanta a Programului Prima Casa.

Impreuna cu Asociatia Romana a Bancilor si FNGCIMM pregatim procedura optima pentru garantarea si finantarea constructiilor noi. BCR se angajeaza cu toate resursele in acest gen de programe care sprijina creditarea, revenirea increderii si genereaza crestere economica", a declarat Martin Skopek, Vicepresedinte Retail BCR.

Aproape 100 de dosare sunt deja in curs de aprobare pentru credite prin programul Prima Casa 2, semnarea lor fiind estimata pentru prima saptamana de derulare a programului. O treime din dosarele in curs de aprobare la BCR in acest moment sunt din Bucuresti, restul fiind aplicatii din provincie.

In acest moment, valoarea medie a unui imprumut solicitat se situeaza in jurul a 50.000 euro in Capitala si 37.000 euro in provincie.

BCR a fost liderul programului Prima Casa 1, cu peste 8.000 de credite acordate, in valoare toatala de peste 330 de milioane de euro. La o valoare medie a imprumutului de 41.000 euro (media in cadrul programului Prima Casa 1), rata lunara medie conform conditiilor din cadrul programului Prima Casa 2, este 263 euro in conditiile unui avans minim de 2156 euro si o perioada de plata a creditului de 30 de ani.

Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Numărul românilor ce vor să lucreze în străinătate este tot mai mic. Studiul care arată proporția tinerilor dornici să mai plece
Un număr tot mai mic de români caută un loc de munca în altă țară și numărul este în scădere de șase ani. Un studiu realizat la nivel global a dezvăluit că românii ar prefera să...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#BCR credite Prima Casa, #acorda credite Prima Casa , #Prima Casa