Achizitie pe piata imobiliara de lux - ce a luat BCR cu 50 de milioane de euro

Luni, 26 Mai 2014, ora 14:13
3726 citiri
Achizitie pe piata imobiliara de lux - ce a luat BCR cu 50 de milioane de euro
Foto: Biz Brasov

BCR a cumparat complexul imobiliar de lux Silver Mountain din Brasov, dezvoltat de firma INR Management Real Estate si aflat in prezent in faliment, cu aproximativ 50 de milioane de euro.

Licitatia publica pentru proiectul imobiliar Silver Mountain a fost organizata pe data de 23 mai de catre Euro Insol, lichidatorul judiciar al INR Management Real Estate, cumparatorul fiind Banca Comerciala Romana, se arata intr-un comunicat al lichidatorului.

Suma platita de banca a fost de 49,7 milioane de euro.

Proiectul este situat in Poiana Brasov, fiind compus din 171 apartamente, 176 locuri de parcare, doua spatii comerciale, o cladire multifunctionala (restaurant, club, spa si fitness), drumuri de acces, spatii verzi si teren excedentar in suprafata de 206.500 metri patrati, potrivit comunicatului Euro Insol.

"Aceasta tranzactie reprezinta un nou inceput pentru Silver Mountain. Doar BCR are forta, determinarea si interesul sa dea o noua dimensiune acestui proiect, sa-l dezvolte la adevaratul lui potential.

In paralel cu vanzarea in sistem retail a celor 171 de apartamente, banca va finanta, prin intermediul unui vehicul comercial special creat in acest scop, constructia unui hotel de 600 de locuri de cazare, care sa includa un centru multifunctional de conferinte, un SPA cu toate facilitatile, un cazino, cluburi si restaurante.

In parteneriat cu Primaria Brasov, se intentioneaza constructia celui mai mare teren de golf din Romania", a spus Remus Borza, proprietarul Euro Insol.

INR Management Real Estate, care a fost detinuta de omul de afaceri Dan Fischer, decedat in 2012, a intrat in faliment la inceputul acestui an.

C.S.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#BCR cumparat Silver Mountain, #BCR cumparat proiect lux, #proiect imobiliar lux Brasov , #stiri BCR